Υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστα Πεφάνη

Όπως  έχουμε τονίζει κατ` επανάληψη, οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας είναι χρονοβόρες και πολλές φορές χάνεται η ουσία από την υπερβολική φλυαρία κάποιων δημοτικών συμβούλων.  Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πεφάνης κλήθηκε να κάνει σχετικές δηλώσεις.

Όπως τόνισε «Στην συνεδρίαση της Δευτέρας κλείσαμε το Δημαρχείο, ξεκινήσαμε Σεπτέμβρη και τελειώσαμε την συνεδρίαση Οκτώβρη. Όντως δεν έγιναν πολλές συνεδριάσεις οπότε υπήρχαν πολλά θέματα εκκρεμή που έπρεπε να περάσουν. Εκτός αυτού ήταν και τα θέματα των ορισμών μελών επιτροπών.

Εγώ ζήτησα από τους δημοτικούς συμβούλους να μην καταχραστούν τον χρόνο ομιλίας και να γίνουν και πιο περιεκτικοί.

Είχαμε επίσης και τους κατοίκους του Περιγιαλίου οπότε συζητήσαμε και αυτό το θέμα. Οι συνεδριάσεις θα τραβούν μακριά αν σκεφθεί κανείς ότι υπάρχουν 8 διαφορετικές παρατάξεις. Μια ώρα ξοδεύουμε για τις εισηγήσεις, τις τοποθετήσεις κλπ.

Άρα θα έχουμε μεγάλα Δ.Σ. από εδώ και πέρα σε ότι αφορά την διάρκεια τους. . Εξάλλου η μετριοπάθεια με την αποτελεσματικότητα πολλές φορές συμβαδίζουν.  Η πλευρά της κ. Τσανάκα ενώ έπρεπε να βοηθά δημιουργούσε μεγαλύτερο πρόβλημα. Κανονικά έπρεπε να τους κλείσω το μικρόφωνο.

Αλλά δεν γίνεται αυτό. Υπήρχε ένταση και το έσχατο εργαλείο είναι να αφαιρέσεις  τον λόγο από το δημοτικό σύμβουλο. Αν φτάσουμε για τον καθένα να κάνουμε αυτό τότε τι άλλο θα κάνουμε; Θα δείξει αλλά πρέπει να κάνουμε δουλειά.

Απλά θεωρώ ότι πρώτα θα συζητήσουμε και μετά θα θεσπίσουμε και άλλα μέτρα…..».

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Αναφορικά με τα διοικητικά συμβούλια των Νομικών Προσώπων  τόνισε ότι  «Καταρχάς θα δούμε πότε θα έρθει η ερμηνευτική εγκύκλιος από το προεδρείο. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τους Αντιπροέδρους. Στην εγκύκλιο η  δημοτική σύμβουλος  κ. Ιωσηφίδου αντέδρασε. Σε κάποιο σημείο αναφέρεται η λέξη Αντιπρόεδρος. Οπότε θα πρέπει να ορισθεί από το ίδιο το Δ.Σ. ή από το Δήμαρχο; Αφού υπάρχει αυτή η ανησυχία θα αναμένουμε την απάντηση από το υπουργείο και μετά θα ξαναφέρουμε το θέμα προς συζήτηση.

Στην συνεδρίαση της Δευτέρας είχαμε θέμα με τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής γιατί είχαμε ισοψηφίες συμβούλων και μας έλεγε η Αποκεντρωμένη ότι θα έπρεπε να γίνει κλήρωση μεταξύ των δύο για να ξέρουμε ποιος θα είναι πρώτος αναπληρωματικός και ποιος δεύτερος. Λες και έχει καμία σημασία αυτό. Το πρόβλημα αφορά όλους τους Δήμους και ελάχιστοι Δήμοι έχουν πλήρη νομικά πρόσωπα».

Μάλιστα δέχθηκε ότι υπάρχει προτροπή και απόφαση του νομικού συμβούλου του Δήμου Καβάλας  για κάθε απόφαση απλά θύμισε ότι ο νόμος ορίζει πράγματα ενώ η κ. Ιωσηφίδου αντιδρά και μιλά για εκλογή. «Επειδή η ερμηνεία των νόμων είναι ποικίλη θέλουμε να πάρουμε την κατάλληλη απόφαση. Άρα ας περιμένουμε» σημείωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *