«Υπάρχει άμεση λύση για την πεσμένη γέφυρα» δηλώνει ο επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας» Μάκης Παπαδόπουλος

Δύο χρόνια θα διαρκέσει περίπου η μελέτη για την διάνοιξη του δρόμου στο παλιό Νοσοκομείο  ώστε να κατεδαφιστεί το τοιχίο και να επιστρέψει η αμφιδρόμηση στην κυκλοφορία των οχημάτων. Ο επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας» κ. Μάκης Παπαδόπουλος  έκανε σχετικές δηλώσεις καθώς το μέλος της παράταξης τους κ. Μπουμπούνας έκανε μία σχετική μελέτη για την πεσμένη γέφυρα..

Όπως ανέφερε «Είναι γεγονός ότι ο Κώστας Μπουμπούνας, υποψήφιος της παράταξης μας και μέλος της ομάδας εργασίας τεχνικών θεμάτων, ασχολήθηκε με το θέμα της πεσμένης γέφυρας.

Άλλωστε αυτό που οφείλαμε εμείς μετά το πέσιμο της γέφυρας, ήταν να μπορέσουμε να συγκροτήσουμε την ομάδα εργασίας πάνω σε τεχνικά θέματα, να κάνουμε την αυτοψία ώστε να έχουμε μια συγκεκριμένη πρόταση ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε λύση άμεσα.

Έχουν περάσει 13 μήνες από τότε που έπεσε η γέφυρα. Έχει αλλάξει η διοίκηση του Δήμου Καβάλας και ακόμη δεν έχει δοθεί μια απλή και λειτουργική λύση για το κυκλοφορικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί καθημερινά τους πολίτες και επισκέπτες. Η νέα διοίκηση του Δήμου Καβάλας, υποτίθεται ότι είχε λύση για το πρόβλημα. Που είναι η λύση αυτή τόσο καιρό; Τι απέγινε αυτός ο πρόβολος και η γέφυρα τύπου μπέιλι τι απέγινε; Οι προτάσεις αυτές απλά εξαφανίσθηκαν.

Ευτυχώς θα έλεγα εγώ μια και ήταν εξ αρχής ανεφάρμοστες και χρονοβόρες. Και το ακούσαμε όλοι. Εμείς από τον Μάρτιο πέρσι λέμε ότι υπάρχει μια απλή λύση, άμεσα εφαρμόσιμη από το Δήμο Καβάλας και μόνο από το Δήμο Καβάλας. Θέλουμε να διατηρήσουμε τον υφιστάμενο δρόμο, με διαπλάτυνση και με βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου. Δηλαδή ο δρόμος που είναι ακριβώς κάτω από το νοσοκομείο και αφού γίνει διπλής κυκλοφορίας θα δώσει έξοδο από το κέντρο της πόλης για όλα τα οχήματα, λεωφορεία, φορτηγά, μια είσοδος  για το κέντρο της πόλης για τα επιβατικά και τυχόν μικρού τύπου φορτηγά. Πρέπει όλα αυτά να συνοδεύονται με αμφίδρομη κυκλοφορία και με μια σήμανση για χαμηλές ταχύτητες διέλευσης».

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ

Και πρόσθεσε πως «Από εκεί και πέρα ένας έλεγχος στην ευρύτερη περιοχή του δρόμου μέχρι τα Σφαγεία, μια μελέτη κυκλοφοριακού φόρτου λόγω της πεσμένης γέφυρας, μια μελέτη ολοκληρωμένης βελτίωσης του υφιστάμενου δρόμου, όλα αυτά θα συμπεριληφθούν ώστε να δοθούν άμεσα λύσεις».

Ο ίδιος εκτιμά ότι κάθε άλλη λύση αυτή την στιγμή θα προκαλέσει νέες χρονοτριβές και θα απαιτήσει αδειοδοτήσεις και ενέργειες που εξαρτώνται από άλλες υπηρεσίες. «Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Ανεξάρτητα από την κυκλοφοριακή λύση που θα βρεθεί μπορούν να εξασφαλισθούν και θέσεις στάθμευσης στο προαύλιο του κάτω νοσοκομείου χωρίς να μπούμε στη διαδικασία να γκρεμίσουμε το τοιχίο.

Δηλαδή να πετύχουμε αμφιδρόμηση με ένα μεγαλύτερο ρεύμα εισόδου και εξόδου, να υπάρχει το υφιστάμενο πεζοδρόμιο και να υπάρχει και χρήση της αυλής του νοσοκομείου. Εμείς προτείναμε αυτή την λύση για να προλάβουμε το καλοκαίρι του 2019 τότε.

Δεν μας άκουσε κανείς και η ταλαιπωρία συνεχίζεται! Πρέπει να αφήσει τους πειραματισμούς και τις υψηλές εμπνεύσεις ο δήμαρχος κ. Μουριάδης και να εφαρμόσει την λύση που προτείναμε τώρα.

Αλλιώς θα χάσουμε και δεύτερο χειμώνα» τόνισε εκτιμώντας ότι δεν μπορεί να λέμε ό,τι να είναι απλά και μόνο για να γίνουμε αρεστοί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *