Τρόφιμα για άπορες οικογένειες Ελλήνων συγκεντρώνει ο Σύλλογος Κατοίκων Περιγιαλίου

Ο Σύλλογος Κατοίκων Περιγιαλίου από 1ης Νοεμβρίου ξεκίνησε να συγκεντρώνει τρόφιμα για τις άπορες οικογένειες. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Άρης Κουμουσίδης διευκρίνισε πως τα τρόφιμα αυτά συγκεντρώνονται αποκλειστικά για ελληνικές οικογένειες.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «κάθε χρόνο από το 2014 που αναλάβαμε, τέτοια εποχή συλλέγουμε τρόφιμα για τις άπορες οικογένειες. Στην αρχή ήταν μόνο του Περιγιαλίου αλλά τώρα δίνουμε και αλλού. Πέρυσι μαζέψαμε 1 τόνο και 250 κιλά. Φέτος ξεκινήσαμε από 1 Νοεμβρίου. Καλούμε όλον τον κόσμο που μπορεί να βοηθήσει, να φέρει τρόφιμα στα γραφεία του Συλλόγου, στις καινούργιες εργατικές κατοικίες στο Περιγιάλι, στο βοηθητικό γήπεδο του ΑΟΚ.

Και στην κρίση που είχαμε, πάλι μαζεύαμε τρόφιμα. Ο κόσμος δίνει από το υστέρημά του. Αυτοί που περνάνε πολύ δύσκολα τους βοηθάμε. Και δεν δίνουμε μόνο τρόφιμα, έχουμε και οικογένειες στις οποίες δίνουμε και φαγητά. Τώρα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αν μας το επιτρέψουν, να ταΐσουμε κάποιους άπορους κάθε Κυριακή».

ΟΥΤΕ ΨΙΧΟΥΛΟ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Πρόσθεσε δε πως «Για την επιλογή των οικογενειών είπε ότι «όταν έρχεται κάποιος και μας προτείνει μια οικογένεια, πάει το διοικητικό συμβούλιο ρωτάει, μαθαίνει και κρίνει. Γιατί πολλούς τους δίναμε και τους απορρίψαμε γιατί είχαμε έναν που του δίναμε και τον πιάσαμε να παίζει κουμάρι. Αυτούς τους κόβουμε. Ελέγχουμε πολύ αυστηρά. Σε πρόσφυγες δεν θα δίνουμε, ούτε ένα ψίχουλο. Γιατί εμείς κοιτάμε να ταΐσουμε τους Έλληνες. Τώρα οι περισσότεροι Έλληνες θα διαγραφούν και θα γίνουν πρόσφυγες για να μπορούν να παίρνουν το επίδομα. Δεν είμαστε ρατσιστές. Αλλά πρώτα μας ενώνει η Ελλάδα».

ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ

Για τους πρόσφυγες στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου είπε ότι «είναι κοντά στους 1000. Περισσότερο από παλαιότερα γίνονται περιπολίες αλλά όχι τόσο όσο χρειάζεται».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *