Τρομακτική αύξηση των φόρων από το 2002 μέχρι σήμερα δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, όπως δηλώνει ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών Φώτης Πούλος

Ολοκληρώνεται τη Μεγάλη Εβδομάδα η διανομή πετρελαίου θέρμανσης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Βενζινοπωλών κ. Φώτη Πούλο τις τελευταίες ημέρες είχαμε ένα ράλι στην αύξηση των τιμών καυσίμων.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ουσιαστικά αυτήν την εβδομάδα και λίγες μέρες από την επόμενη εβδομάδα θα διατίθεται πετρέλαιο θέρμανσης. Επίσημα η διάθεση τελειώνει 30 Απριλίου αλλά λόγω του Πάσχα, έχουν περιοριστεί οι μέρες της διανομής. Σίγουρα και ο καλός καιρός έχει βοηθήσει σ’ αυτό. Οι περισσότερες εταιρείες δεν θέλουν να κρατούν, όπως και εμείς, αποθέματα για την επόμενη χρονιά κι έτσι οι παραγγελίες που δίνονται πλέον είναι πάρα πολύ συγκεκριμένες και τα αποθέματα είναι συγκεκριμένα. Δυστυχώς έχουμε δει ένα ράλι τιμών τις τελευταίες εβδομάδες και στα καύσιμα κίνησης και στο πετρέλαιο θέρμανσης. Η διεθνής τιμή έχει ξεπεράσει τα 70-72 δολάρια το βαρέλι και αυτό έχει πολύ γρήγορο αντίκτυπο στην ελληνική αγορά και τους Έλληνες καταναλωτές».

«ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ»

Για την πληροφορία ότι θα μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης, είπε ότι «μακάρι να πραγματοποιηθεί. Εμείς χαιρετίζουμε οποιαδήποτε κίνηση που είναι προς τη μείωση των φόρων. Θα είναι καλό για όλους, για την ανάπτυξη, για την κοινωνία, για τους πολίτες και για τους ίδιους τους πρατηριούχους. Πιστεύω να μην είναι ένα προεκλογικό πυροτέχνημα και αυτά που εξαγγέλλονται να γίνουν πράξη.

Θέλω να αναφέρω δύο ποσοστά τα οποία ομαδοποίησε η Ομοσπονδία πριν λίγες μέρες, να σας δείξω την εξέλιξη των φόρων στα καύσιμα. Το πιο εντυπωσιακό είναι με το πετρέλαιο. Από το 2002 μέχρι σήμερα, η αύξηση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης και στους φόρους που επιβλήθηκαν στο πετρέλαιο θέρμανσης ήταν σε ποσοστό της τάξεως των 1534%. Οι φόροι που πληρώνουμε είναι 1534% πιο μεγάλοι σε σχέση με το 2002. Τότε, ένας καταναλωτής πλήρωνε 21 ευρώ στον τόνο ειδικό φόρο κατανάλωσης και ΦΠΑ. Σήμερα πληρώνει 347,20 ευρώ. Είναι τεράστιες οι διαφορές και είναι πάρα πολύ μεγάλη η αύξηση στο προϊόν. Αυτήν τη στιγμή οι περισσότεροι καταναλωτές αγοράζουν φόρο πάνω από 50% της τιμής του προϊόντος. Δεν αγοράζουν προϊόν, αγοράζουν φόρο διότι στα 347,20 πρέπει να προστεθεί κι ο ΦΠΑ της αξίας του προϊόντος. Οπότε αυτό αυξάνεται ακόμη περισσότερο. Με μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης θα ανακουφιστούν άπαντες».

ΣΥΜΜΑΖΕΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ

Για το φετινό χειμώνα γενικά, είπε ότι «είχαμε μια αρκετά συμμαζεμένη χρονιά με τις καταναλώσεις. Υπήρξε μια έξαρση κατανάλωσης το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο. Τους υπόλοιπους μήνες κύλησαν όλα πάρα πολύ ομαλά, χωρίς ιδιαίτερες αυξήσεις όσον αφορά το ποσοστό της κατανάλωσης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *