Τριμερής συνάντηση υπουργείου Εργασίας, διοίκησης και εργαζομένων ΒΦΛ, με παρέμβαση του βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη

Με παρέμβαση του βουλευτή κ. Γιάννη Πασχαλίδη θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση στην Αθήνα μεταξύ των 135 εργαζομένων της Βιομηχανίας Λιπασμάτων και του υπουργείου Εργασίας αλλά και του μεγαλομετόχου κ. Λαυρεντιάδη ή εκπροσώπου του, για να διευθετηθεί το θέμα της υπογραφής νέας σύμβασης με τους εργαζόμενους.

Ο κ. Πασχαλίδης δήλωσε ότι «έγινε μία σύσκεψη στη δημαρχεία σχετικά με το πρόβλημα που υπάρχει στα Λιπάσματα με μία μερίδα εργαζομένων που έχουν ένα πρόβλημα σχετικά με τη σύμβαση. Το πρόβλημα αυτό ήταν και πριν δύο χρόνια, υπήρχαν κι εκεί δυσκολίες και τελικά συνεννοήθηκαν οι δύο πλευρές. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να βοηθήσω αφενός και τη μία πλευρά και αφετέρου την άλλη. Γι’ αυτό προσπάθησα και ήρθα σε επαφή με το υπουργείο Εργασίας όπου τις επόμενες 10 μέρες θα γίνει μια συμφιλιωτική συνάντηση μεταξύ του υπουργείου και των δύο πλευρών, του κ. Λαυρεντιάδη και των εργαζομένων που έχουν το πρόβλημα.

Το εργοστάσιο πρέπει οπωσδήποτε να λειτουργεί. Είναι ένας οικονομικός πνεύμονας για την περιοχή μας, άσχετα  με όλα τα προβλήματα που έχει. Έχει εξαγωγές, δουλεύουν πάρα πολλοί εργαζόμενοι και πρέπει οπωσδήποτε να βοηθήσουμε ώστε να λυθούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν. Γι’ αυτό και θεώρησα να κάνω αυτό που έπρεπε να κάνω. Θα προσπαθήσουν από την πλευρά του υπουργείου να έρθουν σε επαφή και με τις δύο πλευρές ώστε να μπορέσει να λυθεί το πρόβλημα. Αυτό το ζητούσαν και οι εργαζόμενοι και η πλευρά του ιδιοκτήτη και πιστεύω ότι θα δοθεί μια καλή λύση ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί το εργοστάσιο και οι εργαζόμενοι να έχουν τη δουλειά τους».

ΣΥΜΒΑΣΗ

Για το θέμα της σύμβασης σχολίασε ότι «οι εκπρόσωποι της εταιρείας λένε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να υπογράψουν τη σύμβαση και να δουλέψουν. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων λένε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα σχετικά με τη σύμβαση. Πιστεύω ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με το υπουργείο. Γι’ αυτό και θεώρησα καλό να προκαλέσω αυτήν τη συνάντηση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *