Τρία υπερσύγχρονα ασθενοφόρα δωρεά στον ΕΚΑΒ Καβάλας από τον ΤΑΡ

Τρία υπερσύγχρονα ασθενοφόρα δωρήθηκαν στο ΕΚΑΒ Καβάλας από τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ που θα βοηθήσουν στο έργο τους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων κ. Τσιτσιλικάκη η δωρεά άργησε κατά 3 χρόνια για γραφειοκρατικούς λόγους.

Όπως ανέφερε «Πράγματι, παρελήφθησαν και ενσωματώθηκαν στο στόλο του 6ου Παραρτήματος ΕΚΑΒ Καβάλας, τρία ακόμη ασθενοφόρα, για τους τομείς Καβάλας-Δράμας και Σερρών, από τη δωρεά του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ). Αυτή η κίνηση ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια περίπου, αλλά τα αυτοκίνητα δεν δόθηκαν επειδή δεν είχαν διαμορφωθεί κάποια πράγματα.

Καθυστέρησε η δωρεά και φτάσαμε τώρα να λαμβάνουμε 3 υπερυσύγχρονα ασθενοφόρα. Οι κινητές αυτές μονάδες διαθέτουν υπερσύγχρονο και εξειδικευμένο ιατρο-τεχνικό εξοπλισμό, για την αντιμετώπιση κάθε επείγοντος περιστατικού.

Ο πρόσφατος διορισμός δεύτερου ιατρού στο ΕΚΑΒ Καβάλας, προσθέτει επίσης τη δυνατότητα πληρέστερης στελέχωσης της κινητής μονάδας καθ’ όλο το 24ωρο. Καλύπτονται έτσι άλλες 9 ημέρες το μήνα. Έρχεται λοιπόν η δωρεά να βοηθήσει το έργο των γιατρών και πλέον μιλάμε για μια προσφορά που δεχθήκαμε με πολύ χαρά. Το έργο μας θα βοηθηθεί όπως ανάλογα θα βοηθηθεί και το έργο των συναδέλφων σε Δράμα και Σέρρες μια και εκεί εδόθησαν ανάλογα οχήματα.

Το δικό μας παράρτημα πήρε  από μια τέτοιου είδους κινητή μονάδα. Αχρείαστη να είναι αλλά θα βοηθηθούμε αν σκεφτεί ότι έρχεται το καλοκαίρι και οι απαιτήσεις θα είναι αυξημένες»

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Η ΚΙΜ της Καβάλας διαθέτει επιπλέον το πλεονέκτημα μετατροπής σε ΚΙΜ νεογνών, καθώς διαθέτει υπερσύγχρονη θερμοκοιτίδα-φορείο, το οποίο ενσωματώνεται σε ειδική βάση, με αποτέλεσμα την πιστοποιημένη ασφάλεια διακομιδής.

«Είναι γεγονός πως μας ικανοποιεί τα μέγιστα αυτή η προσφορά. Μιλάμε για δωρεά που άργησε αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ. Να σκεφτείτε ότι τα ασθενοφόρα που μας πήραν πριν από 2 χρόνια έχουν αρχίσει να παλιώνουν.

Υπάρχουν οχήματα καινούρια μεν που έγραψαν ήδη 200 χιλιάδες χιλιόμετρα. Το ΕΚΑΒ κινείται συνεχώς οπότε και με τις διακομιδές που κάνουμε σε άλλους νομούς γράφουμε χιλιόμετρα.

Μετά από 2-3 χρόνια λογικά θα χρειασθούμε νέα οχήματα. Καλύτερο είναι να αλλαχθούν τα οχήματα βέβαια» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το ΕΚΑΒ εξάλλου συνεχίζει την κινητοποίησή του, δηλαδή την μη  μεταφορά δευτερογενών περιστατικών. «Συνεχίζουμε μέχρι τις 10 Ιουνίου και από εκεί και μετά θα δούμε. Ευελπιστούμε να λυθούν τα προβλήματα αλλά και ο διευθυντής του παραρτήματος κατάλαβε ότι είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσουμε τον όγκο των πολιτών ελέω τουρισμού.

Βάρδιες δεν υπάρχουν, κενό έχουμε και με την περιοχή της Χρυσούπολης, οπότε εμείς προτείνουμε να μην γίνονται μεταφορές από το νοσοκομείο. Όταν μπορούμε να πηγαίνουμε και στο ΕΚΑΒ της Χρυσούπολης αλλά περιμένουμε να δούμε πως θα αποτυπωθεί εγγράφως και πως θα γίνει αυτή η πράξη, Ασχέτως κινητοποιήσεων εμείς λέμε να μην κάνουμε μεταφορές μόνο παρά να επεμβαίνουμε σε επείγοντα όπως άλλωστε είναι και ο ρόλος μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *