Τρία θετικά κρούσματα με κορωνοϊό στην Καβάλα μέσα στο Σαββατοκύριακο

Τρία κρούσματα με κορωνοϊό διαγνώστηκαν στο Νοσοκομείο Καβάλας τις τελευταίες ημέρες, αλλά σύμφωνα με τον Διοικητή του κ. Κλειτσιώτη Ντίνο πρόκειται για κρούσματα που εντοπίστηκαν από ιχνηλάτηση.

Συγκεκριμένα είπε ότι «το Σαββατοκύριακο είχαμε τρία θετικά κρούσματα στο νομό μας. Δεν μας ανησυχούν ιδιαίτερα διότι ήταν από ιχνηλάτηση άλλων θετικών. Πήραμε πολλά δείγματα, συνολικά 89 μέσα στο διήμερο. Οι τρεις με θετικό δείγμα είναι στο σπίτι τους με οδηγίες από τους γιατρούς μας και χωρίς συμπτώματα. Τη Δευτέρα είχαμε πάρα πολλούς έξω για να τους πάρουμε δείγμα από ιχνηλατήσεις των προηγούμενων θετικών και πάλι. Ίσως ξεπεράσουμε σήμερα (σ.σ.) τα 70 δείγματα που θα πάρουμε. Είμαστε, όμως, σε θέση να ανταποκριθούμε σ’ αυτά τα μεγάλα νούμερα. Βγάζουμε μέχρι 64 αποτελέσματα καθημερινά αλλά σήμερα (σ.σ. χθες) το πιο πιθανό είναι να βγάλουμε αυτά τα 64. Να ευχηθούμε το μεσημέρι που θα βγουν τα αποτελέσματα να είναι όλα αρνητικά».

Στη συνέχεια είπε ότι «για πολλοστή φορά, δεν εφησυχάζουμε, τηρούμε τις οδηγίες του υπουργείου, τηρούμε τα πρωτόκολλα, φοράμε τη μάσκα μας σε κλειστούς χώρους πάντα. Όταν έχουμε ελάχιστα συμπτώματα πάμε στο γιατρό μας ή ερχόμαστε στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις. Να ευχηθούμε να παραμείνει η Περιφερειακή μας Ενότητα στο πράσινο όπως είναι το τελευταίο διάστημα κι αυτό θα το πετύχουμε αν τηρήσουμε τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα. Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Τέλος είπε ότι «το ευχάριστο των τελευταίων ημερών είναι ότι άρχισαν να γίνονται προσλήψεις από τους 11 γιατρούς της τελευταίας προκήρυξης. Έχουν οριστικοποιηθεί τα αποτελέσματα και ήδη την περασμένη εβδομάδα ορκίστηκαν οι  νέοι γιατροί που ανέλαβαν τα καθήκοντά τους από τη Δευτέρα. Οι πληροφορίες που έχω είναι ότι μέσα στο μήνα θα έρθουν και οι υπόλοιποι 8. Έτσι θα υπάρχει ένα καλό δυναμικό στο νοσοκομείο μας και θα παρέχουμε όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *