Τρέχουν οι διαδικασίες για τους Αμμολόφους και τα μπαράκια

Ο Δήμος Παγγαίου θα προχωρήσει στην εκμίσθωση απορριμματοφόρων για την περίοδο του καλοκαιριού έως ότου ολοκληρωθεί η αγορά των νέων απορριμματοφόρων. Ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Μποσμπότης εξήγησε πως είναι μία αναγκαία ενέργεια εκμίσθωσης 4 απορριμματοφόρων για τους μήνες του καλοκαιριού.

 Αρχικά  ανέφερε «Πράγματι προχωρούμε στην εκμίσθωση κάποιων απορριμματοφόρων για κάποιους μήνες λόγω  του ότι έχει προγραμματισθεί η αγορά κάποιων νέων απορριμματοφόρων για το 2020 ύψους 600 χιλιάδων ευρώ.

 Μέχρι όμως να γίνει η προμήθεια αυτή και να φτάσει σε αίσιο τέλος, μια και είναι γνωστό ότι με τις προμήθειες στο δημόσιο υπάρχει μια διαδικασία, υπάρχει διαγωνιστική διαδικασία, ενστάσεις και πολλά τινά, οπότε ευελπιστούμε ότι μέχρι τέλος του χρόνου η αγορά των οχημάτων θα έχει ολοκληρωθεί.

 Ως τότε όμως και εν όψει της θερινής περιόδου όπου κρατάμε την αισιοδοξία μας και πιστεύουμε ότι θα έχουμε τουρισμό και πάλι στην περιοχή μας και δη στους παραλιακούς μας οικισμούς, Ν.  Πέραμο, παραλία Οφρυνίου  κ.λ.π., για να αντιμετωπίσουμε λοιπόν καλύτερα τον επερχόμενο όγκο τουριστών αλλά και των κατοίκων που έχουν τις παραθεριστικές κατοικίες τους σε αυτά τα μέρη,  προχωράμε στην εκμίσθωση και δη την ενοικίαση 4 οχημάτων για τις δημοτικές ενότητες Ελευθερών και Ορφανού για τους μήνες του καλοκαιριού.

 Οπότε με το δικό μας προσωπικό και έχοντας αυτά τα σύγχρονα απορριμματοφόρα τα οποία νοικιάζουμε για αυτούς τους μήνες  θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε καλύτερα σε αυτή την αυξημένη ανάγκη για τη διαχείριση των απορριμμάτων».

 Η ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

Και πρόσθεσε πως «Η ενοικίαση των οχημάτων είναι περίπου 95 ευρώ την ημέρα και είναι πολύ καλή η τιμή.  Εμείς παρέχουμε το προσωπικό και τα καύσιμα,  η δε συντήρηση του οχήματος ανήκει στον προμηθευτή που μας προμηθεύει τα οχήματα. Και μπορεί η χρήση να είναι και 24ωρη. Δεν μπαίνει δηλαδή κάποιο όριο στα 95 ευρώ την ημέρα».

 Αναφορικά με την πρωτοβουλία αυτή  τόνισε επίσης όλα γίνονται  εν όψει της μεγάλης αγοράς που ετοιμάζεται, με σύγχρονα οχήματα που θα λύσουν κάθε πρόβλημα για το Δήμο Παγγαίου. «Δύο από αυτά τα απορριμματοφόρα θα είναι πολύ μεγαλύτερης χωρητικότητας οπότε και θα λιγοστεύουν και τα δρομολόγια και θα μπορεί με  κάθε όχημα να παίρνουμε περισσότερο όγκο απορριμμάτων».

 ΑΜΜΟΛΟΦΟΙ

Αναφορικά με τους Αμμολόφους τόνισε  ότι  «Περιμέναμε την ΚΥΑ η οποία κάθε χρόνο εξεδίδοτο τέλος Μαρτίου  αλλά φέτος αργήσαμε ελέω ιού. Με αυτή την ΚΥΑ παραχωρείται η χρήση αιγιαλού στο Δήμο Παγγαίου και έτσι δίδει το δικαίωμα σε δημότες του Δήμου Παγγαίου να εκμισθώσουν αυτή την έκταση των Αμμολόφων και να στήσουν εκεί τα beach bar τους.  

Οι διαδικασίες πρέπει να τελειώσουν μέχρι τις 15 Ιουλίου.  Υπάρχουν βέβαια αλλαγές προς το καλύτερο αλλά και προς το χειρότερο. Λόγω ιού θα περιμέναμε να αυξηθούν τα μέτρα που δίδουμε σε κάθε ιδιώτη για να αναπτύξει τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες ενώ κάθε χρόνο μιλούσαμε για 500 μέτρα κάθε παραλίας και φέτος δυστυχώς κατεβήκαμε στα 300 μέτρα. Ενώ η τάση είναι να δίδουμε περισσότερους χώρους στους επαγγελματίες. Βέβαια υπάρχει μια πληροφόρηση ότι όλο αυτό θα αλλάξει με μια τροπολογία που θα κατατεθεί άμεσα αλλά περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει.

Βέβαια για τους επιχειρηματίες το καλό είναι ότι φέτος θα εισπραχθεί το 40% του τιμήματος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και σαν Δήμος Παγγαίου θα πάρουμε και εμείς το 40%. Αρχίζουμε να τρέχουμε τις διαδικασίες και ελπίζουμε σε ένα καλό καλοκαίρι που είναι η βαριά μας βιομηχανία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *