Το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ναυτικών Μουσείων θα φιλοξενηθεί τον Ιούνιο στην Καβάλα υπό την αιγίδα του Ναυτικού Μουσείου Καβάλας

Τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ναυτικών Μουσείων υπό την αιγίδα του Ναυτικού Μουσείου Καβάλας. Ο πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου κ. Χρήστος Τζανάκος δήλωσε αισιόδοξος για το συνέδριο. Αναλυτικά σημείωσε πως «το συνέδριο τελικά θα γίνει στις 9 και 10 Ιουνίου, ο κόσμος μάλλον θα ξεκινήσει να έρχεται από τις 8 Ιουνίου, θα το συνδυάσουμε και με τις εορτές που θα έχουμε εδώ στην Καβάλα με τα Ελευθέρια. Νομίζω ότι θα είναι μια θαυμάσια εκδήλωση, ήδη έχουμε προχωρήσει, έχουμε θέσει τα προγράμματα. Το πρόγραμμα το έχουμε ήδη στείλει κάτω στην Αθήνα κι όλα τα θέματα που θα κινηθούν εκείνο το διάστημα. Ο προϋπολογισμός κι όλα τα οποία πρέπει να πάνε και στο υπουργείο Πολιτισμού, θα έχουμε και εκπροσώπους του υπουργείου Πολιτισμού εδώ στην Καβάλα, θα είναι πιστεύω μια θαυμάσια εκδήλωση και πρωτόγνωρη για την Καβάλα. Πιστεύω να πάνε όλα καλά. Προχωράμε θαυμάσια γιατί υπάρχει οργανωτική επιτροπή και από το δήμο ενδιαφέρονται, φυσικά ενδιαφέρονται γιατί και εκείνοι είναι στο παιχνίδι μέσα. Οπότε προχωράμε. Οι ομιλητές έχουν βρεθεί όλοι, οι εισηγητές όλοι, έχουμε  προχωρήσει πάρα πολύ. Πιστεύω ότι θα είμαστε πανέτοιμοι τον Ιούνιο».

Ο ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς σχετικά με το χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου σημείωσε πως θα γίνει στο ξενοδοχείο Lucy. Όπως ανέφερε σχετικά «οι φιλοξενούμενοι θα φιλοξενηθούν στο Lucy και το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί εκεί. Τα Μουσεία είναι 14-15, δεν θα είναι όμως μόνο οι εκπρόσωποί τους εδώ, θα είναι και άλλος κόσμος. Θα έρθει κόσμος και από το Ίδρυμα Νιάρχου και από το Ίδρυμα Ωνάση και από άλλους ομίλους που ασχολούνται με τη Ναυτιλία, εφοπλιστές κλπ, θα έχουμε δηλαδή αρκετό κόσμο. Πιστεύω δηλαδή θα έχουμε πάνω από 200 άτομα στην Καβάλα, νομίζω θα είναι αρκετά ενδιαφέρον αυτό το συνέδριο και νομίζω ότι θα έχει καλά αποτελέσματα και θα προβάλει και την Καβάλα φυσικά. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοιο συνέδριο στην Καβάλα, είναι μια προσπάθεια για την οποία κάνουμε ενέργειες εδώ και τουλάχιστον 4-5 χρόνια και τα καταφέραμε τελικά γιατί καταφέραμε και το ακατόρθωτο. Μην το ξεχνάμε αυτό, να δημιουργήσουμε το Ναυτικό Μουσείο και το έχουν αναγνωρίσει πλέον όλοι. Οπότε δεν μπορούσε να μη γίνει αυτό το συνέδριο. Ήδη το είχαμε προαποφασίσει πριν τέσσερα χρόνια, είχαμε κάνει πάλι την πρόταση και υπήρχαν κάποια διαδικαστικά θέματα που δεν πραγματοποιήθηκε παλαιότερα εδώ στην Καβάλα. Αλλά αυτήν τη φορά το καταφέραμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *