«Το Φράγμα Μαρμαρά και το αρδευτικό Νέστου πρέπει να ολοκληρωθούν πάση θυσία » δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας  Θεόδωρος   Μαρκόπουλος

Δεν ήρθε ακόμη ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης στην περιφερειακή Ενότητα Καβάλας  για να κάνει έλεγχο στην Διεύθυνση Ανάπτυξης όπως το διαβεβαίωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ.  Μαρκόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μαρκόπουλος ρωτήθηκε εάν ήρθε ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης, προκειμένου ν΄ αρχίσει ο πολυσυζητημένος έλεγχος στη διεύθυνση ανάπτυξης.

«Ο ελεγκτής δεν ήρθε. Όποτε κι αν έρθει – συμπλήρωσε – καλώς να ορίσει» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΔΡΟΜΟΣ

Σχετικά με τα προβλήματα που παρουσιάζει ο δρόμος για το όρος Παγγαίο, αν και αυτός ασφαλτοστρώθηκε το φθινόπωρο του 2016, ο κ. Μαρκόπουλος επιβεβαίωσε, ότι οι ζημιές οφείλονται σε υπέρβαση του ορίου του βάρους των οχημάτων που χρησιμοποιούν το δρόμο.

«Προφανώς έγινε μια υπέρβαση του ορίου που μπορεί να σηκώσει ο δρόμος σε συνδυασμό με τις συνθήκες του χιονιά. Ο δρόμος έχει σημαντικά προβλήματα. Θα αποκατασταθεί όμως. Θα βρεθεί λύση», είπε αισιόδοξα, εννοώντας, ότι η η τεχνική υπηρεσία της Π.Ε. προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη νέα κατάσταση.

Βέβαια ο ίδιος τόνισε ότι δεν μπορεί κάθε ένας που χρησιμοποιεί το δρόμο και μεταφέρει ξύλα να κάνει ζημιές και κανείς να μην πληρώνει κάτι. «Θα βρεθεί τρόπος να έχουμε κάποια παρέμβαση» τόνισε.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο ιδιώτης που προκάλεσε τη ζημιά, να κληθεί ν΄ αποζημιώσει την Π.Ε. Καβάλας, καθώς όπως είπε είναι γνωστός και επίσης γνωστό το τι έκανε. «Δεν θέλω να πω αποζημίωση ή πρόστιμο. Η Τ.Ε. θα μας πει τι θα κάνουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΓΡΑΦΕΙΟ

Σχετικά με τη λειτουργία του γραφείου της Περιφέρειας ΑΜΘ στη Θάσο, είπε ότι είναι έτοιμο να λειτουργήσει πλήρως στο Λιμένα. «Έχει δρομολογηθεί, έχουμε λύσει τα θέματα.  Θα εξυπηρετεί όσο γίνεται καλύτερα και περισσότερους πολίτες, τονίζοντας,  καθώς  εδώ κι έναν χρόνο ξεκίνησε η προσπάθεια το γραφείο να δημιουργηθεί και να λειτουργεί σε ώρες εργασίας. Έχουμε ένα μικρό θέμα, θα τα δρομολογήσουμε όμως όλα ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται οι άνθρωποι κανονικά. Έχει γίνει γάγγραινα το Καβάλα – Θάσος με την ακτοπλοϊκή σύνδεση, μη δημιουργήσουμε εμείς και επιπλέον προβλήματα. Κάποια πράγματα ίσως και να εξυπηρετούνται εκεί. Θα έχει υπάλληλο μάλλον αλλά γενικά προσπαθούμε για την επίλυση αυτού του θέματος. Το 2015 το είχε εξαγγείλει ο αείμνηστος Γιώργος Παυλίδης και έκτοτε συνεχίζουμε τις προσπάθειες».

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ

Για το έργο αποκατάστασης των φθορών στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου, επανέλαβε ότι θα γίνουν βελτιώσεις  όπου υπάρχει  πρόβλημα, ενώ  απ΄ ότι φαίνεται ο κ. Μαρκόπουλος το υπολογίζει αρκετά, καθώς  ο χώρος των εκδηλώσεων του αμφιθεάτρου είναι κλεισμένος από τώρα μέχρι και το τέλος του 2017. «Το θέατρο είναι από τώρα γεμάτο για όλη την χρονιά. Και για το καλοκαίρι. Αλλά οι βελτιώσεις θα γίνουν ώστε να είναι χρηστικός ο χώρος. Θέλω να πιστεύω ότι αν δεν συμβεί κάτι έκτακτο θα έχει πλέον συνθήκες ψύξης και κλιματισμού το καλοκαίρι» τόνισε.

 

ΦΡΑΓΜΑ

Αναφορικά με την παύση εργασιών στο Φράγμα του Μαρμαρά ο ίδιος τονίζει ότι

«Τα έργα έχουν σταματήσει , έργα τόσο του φράγματος του Μαρμαρά όσο κι του αρδευτικού Νέστου … Σαν το γεφύρι της Άρτας θα λέγαμε. Περιμένουμε μια τροπολογία, μια υπουργική απόφαση. Μιλάμε για ένα ακόμη αυτογκολ. Ενώ έχουμε όλα τα θέματα που αφορούν στην κρίση, στο μνημόνιο έχουμε και τα θέματα εσωτερικής φύσεως.

Και για τα δύο θα περιμένω λοιπόν νέα χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ».

Για το έργο του αρδευτικού Νέστου, ο Θ. Μαρκόπουλος πρόσθεσε ότι «η Περιφέρεια ΑΜΘ θα κάνει ότι χρειαστεί για να ολοκληρωθεί». Ενώ για το φράγμα Μαρμαρά, τόνισε ότι για τη χρηματοδότησή του χρειάζεται ακόμα και τροπολογία μαζί υπουργική απόφαση. «Θα μπορούσε να διδάσκει κανείς στο Πανεπιστήμιο μάθημα εσωτερικής αναποδιάς, όταν μετά από 32 φορές που πληρώθηκε ένταλμα ανακάλυψε κάποιος ότι υπάρχει θέμα» σημείωσε με έμφαση..

Μάλιστα θύμισε ότι για το αρδευτικό του Νέστου ενώ το ίδιο το κράτος σύστησε φορέα διαχείρισης, μετά αυτός ίδιος ο φορέας, τόνισε ότι δεν γνωμοδότησε σωστά. «Για αυτό και ζητήσαμε τα πρακτικά της συνεδρίασης για να δούμε τι ενέργειες θα δρομολογήσουμε. Εμάς μας ενδιαφέρει άμεσα να τελειώσει το έργο. Θα κάνουμε ό,ι χρειασθεί για να τελειώσει το έργο που είναι στο 65%. Έχουν ξοδευτεί λεφτά, άνθρωποι δούλεψαν μήνες τώρα. Άρα δεν μπορεί να έρχεται μια υπηρεσία, είτε λέγεται φορέας, είτε όπως άλλως και να μας λέει ότι ξέρεις  δεν μπορείς να προχωρήσεις….. Συμφωνήσαμε και θα δούμε τι θα κάνουμε και εμείς μια και ίσως πρέπει και εμείς να κάνουμε κάποιες κινήσεις, να ασκήσουμε ορισμένες πιέσεις και σύμφωνα με την άποψη μου, τόσο το Φράγμα όσο και το Αρδευτικό που αποτελεί το τέλος μιας συνέχειας ενός έργου που άνοιξε το 1960, αποτελούν ουσιαστικά αυτογκόλ. Είναι οι περιπτώσεις που βγάζουμε τα μάτια μας για βλακώδεις περιπτώσεις από μόνοι μας» σημείωσε με έμφαση.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Για τις μαθητικές μετακινήσεις που είναι απλήρωτες αυτές του 2015, τόνισε ότι υπήρξε ζήτημα με το Ελεγκτικό Συνέδριο που έχει ξεπερασθεί. Όπως είπε επίκειται η ολοκλήρωση των πληρωμών και στα ταξί των μαθητικών μετακινήσεων του 2015. «Τέθηκαν κάποια ζητήματα, περιμέναμε για ένα διάστημα αναμέναμε τον επιπλέον έλεγχο από το ελεγκτικό συνέδριο, μου έφερε όμως η υπηρεσία γνωμοδότηση από άλλο νομό και νομίζω ότι πλέον πληρώθηκε το ΚΤΕΛ και αναμένεται η πληρωμή των ΤΑΞΙ» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος σ΄ ερώτηση για το μέλλον του ιδρύματος «Αγία Μαρίνα», δεν ήταν αισιόδοξος. «Νέα θα έχουμε στο τέλος της εβδομάδας. Δεν  βλέπω, να προχωράει η λύση του δημοσίου, γι΄ αυτό και εύχομαι  προετοιμασία του Δήμου Καβάλας και δημιουργία ενός νέου Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης, αλλά από το Δήμο Καβάλας. Καλώς κάνουν μια προσπάθεια οι βουλευτές, την οποία όμως κάναμε και προ τριών ετών αλλά πάλι τα ίδια επιχειρήματα που είχαμε θέσει επί  υπουργίας Αλεξιάδη θέσαμε και αυτή την φορά χωρίς καμία εξέλιξη τότε. Εδώ χρειαζόμαστε μια τροπολογία να μπορέσει να προχωρήσει η ρύθμιση, αν και μιλάμε για ένα θέμα δύσκολο. Δεν πρέπει να κλείσει το ίδρυμα, ίσως να πάμε σε ένα καινούριο ΚΔΑΠ. Θα το δούμε όμως» σημείωσε καταληκτικά.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση