«Το Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής είναι προ των πυλών» δηλώνει ο καθηγητής του ΤΕΙ Δημήτρης Πογαρίδης

Το Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής είναι προ των πυλών και θα διοργανωθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο Καρβάλης μαζί με την Ετήσια Έκθεση του Επιμελητηρίου την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου.  Σχετικές δηλώσεις έκανε ο καθηγητής του ΤΕΙ κ. Πογαρίδης.

«Πλησιάζει η ώρα της έκθεσης του Επιμελητηρίου, που για δεύτερη χρονιά, θα είναι ταυτόχρονα εκδήλωση για το φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής, το 7ο στη σειρά. Το φεστιβάλ αρχίζει μαζί με την έκθεση, KAVALA EXPO 2016, στις 7 Οκτωβρίου, Παρασκευή αλλά διαρκεί εννέα μέρες, δύο περισσότερες σε σχέση με την έκθεση του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Το Σάββατο το πρωί θα έχουμε μια κυρία που θα παρουσιάσει παιχνίδι στα παιδιά του δημοτικού μέσα από το οποίο θα μαθαίνουν πώς να προγραμματίζουν ηλεκτρονικό υπολογιστή χωρίς την χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή,  θα επισκεφθούν το φεστιβάλ 4000 μαθητές του Νομού Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής. Οι εργασίες που θα εκτεθούν θα είναι περίπου είκοσι. Και αυτός είναι ένας πολύ καλός αριθμός» σημείωσε αρχικά.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ

Και πρόσθεσε ότι  «Από  φέτος δεν έχει σημασία ο αριθμός των εργασιών, αλλά η ποιότητα αυτών. Το φετινό φεστιβάλ θα έχει ακόμα περισσότερες παράλληλες εκδηλώσεις, που θ΄ αρχίσουν το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, πολλές από τις οποίες θα απευθύνονται σε μαθητές δημοτικών σχολείων. Ενώ στις 9 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για τον πρωτογενή τομέα σε σχέση με τις νέες τεχνολογίες. Και  εδώ οι ομιλητές είναι εξαίρετοι και ας έρθουν όλοι οι καλοί αγρότες να ακούσουν και να μάθουν από την ημερίδα που κάνουμε για εκείνους.

Οι μαθητές θα μπορούν να επισκέπτονται το φεστιβάλ τις πρωινές ώρες. Επίσης το Σάββατο το πρωί θα έχουμε εκδήλωση για γονείς και παιδιά ώστε να παίζουν μαζί με τους γονείς τους και να γνωρίζουν τα ρομποτάκια. Για αυτό και καλούμε τους γονείς να μπουν στο διαδίκτυο και να συμπληρώσουν τις σχετικές δηλώσεις ώστε να προγραμματίσουμε την όλη δράση.

Επίσης και το Επιμελητήριο θα κάνει μια ημερίδα για τον τουρισμό ενώ Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη θα δεχθούμε τους μαθητές των σχολείων που θα είναι περί τις 4000 μια και περισσότερους δεν μπορούμε να δεχθούμε».

ΑΡΙΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Ο κ. Πογαρίδης ακολούθως ανέφερε ότι «Τα βράδια μπορούν να έρχονται και οι πολίτες ενώ  η συνεργασία με το Επιμελητήριο είναι άριστη. Το Επιμελητήριο είναι ο επικεφαλής της διπλής εκδήλωσης. Θέλουμε, αυτή η προσπάθεια, το φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής να δέσει την εκπαίδευση με την παραγωγή. Και στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω  το ΤΕΙ Καβάλας, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, το Δήμο Καβάλας και φυσικά το Επιμελητήριο, ενώ  σε εκδήλωση θα βραβευτούν δύο σταθεροί χορηγοί – υποστηρικτές του φεστιβάλ  η εταιρία Μασούτης και η εταιρία Νεογάλ. Βέβαια ευχαριστώ πάρα πολύ όσους τόσα χρόνια μιας συνδράμουν και στέκονται στο πλευρό μας.  Πέρσι βραβεύσαμε Πριονίδη και Φελλαχίδη και κάποια στιγμή θα βραβεύσουμε και τα ΜΜΕ που επίσης μας συμπαρίστανται. Πέμπτη και Παρασκευή θα συνεχισθούν οι επισκέψεις από τα σχολεία και της Περιφέρειας ΑΜΘ ενώ το Σάββατο θα γίνει διαγωνισμός σε ρομπότ που θα κάνουν οι μαθητές όλων των βαθμίδων και ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας θα βραβευτούν και οι νικητές. Θα είναι αυτόματα οχήματα τα οποία θα αφήνουν οι σχεδιαστές πάνω σε μια γραμμή σε άσπρο φόντο… Τέλος το φεστιβάλ θα κλείσει με μια ακόμη ημερίδα αφιερωμένη στην εκπαίδευση και θέμα της καινοτόμες πρακτικές στην εκπαίδευση οπότε θα βραβευθούν όσοι έχουν ξεχωρίσει πανελλαδικά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση