Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας αναστέλλει όλα τα δρομολόγια που γίνονται τις Κυριακές

Δυσχερής είναι η θέση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας λόγω του κορωνοϊού καθώς η επιβατική κίνηση έχει μειωθεί δραματικά. Ο πρόεδρος του φορέα κ. Κώστας Πανταζής ανακοίνωσε ότι αναστέλλουν όλα τα δρομολόγια που εκτελούνταν τις Κυριακές μέχρι νεοτέρας. Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ έχει μειώσει σε μεγάλο βαθμό τα δρομολόγια του χωρίς ωστόσο να επιβαρύνεται το επιβατικό κοινό.

Ο κ. Πανταζής δήλωσε ότι «έχουμε κάνει μια μείωση δρομολογίων αναγκαστική. Είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση. Πρέπει να ισορροπήσουμε σ’ αυτήν τη δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και μειώσαμε τα δρομολόγια αλλά όχι σε βαθμό που να πλήττονται οι ομάδες που θέλουν να ταξιδέψουν για δουλειά. Το πρόγραμμα, από Ελευθερούπολη, Κεραμωτή, Χρυσούπολη, Νέα Πέραμο, προσπαθούν τα δρομολόγια να είναι από το πρωί, να πάει ο κόσμος στη δουλειά του και να  γυρίσει το μεσημέρι. Τα δρομολόγια έχουν μειωθεί αρκετά. Έχουμε κόψει το δρομολόγιο της Αθήνας εντελώς και τα άλλα είναι δρομολόγια ασφαλείας. Δεν κυκλοφορεί κόσμος. Σε όλα τα δρομολόγια δεν υπάρχουν πάνω από 5-6 άτομα. Τα δρομολόγια γίνονται για να καλύψουμε κάποιες στοιχειώδεις ανάγκες για όσους επιθυμούν να πάνε στη δουλειά τους. Και είναι η σύσταση κι από το κράτος και μας είπαν να ελαττώσουμε τη συγκοινωνία. Δεν γίνεται να έχει επιβληθεί απαγόρευση σε όλο τον κόσμο κι εμείς να γυρνάμε τα λεωφορεία μας στο δρόμο».

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

Συνέχισε λέγοντας ότι «έχουμε αναστείλει τα δρομολόγια και τις Κυριακές και τις αργίες. Δεν υπάρχει λόγος να κινηθεί κάποιός από τη στιγμή που υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας. Είναι δύσκολες στιγμές, πρωτόγνωρες, δεν τις έχουμε ξαναζήσει. Την Κυριακή δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο στο ΚΤΕΛ Καβάλας, να κλείνουμε τις αργίες. Είναι μια δύσκολη στιγμή.

Τα λεωφορεία απολυμαίνονται κανονικά και σε κάθε δρομολόγιο. Μόλις γυρνάει ένα λεωφορείο οι υπεύθυνοι καθαριότητας στο σταθμό απολυμαίνουν τα λεωφορεία με ένα ειδικό απολυμαντικό. Αυτά τα μέτρα τα έχουμε πάρει όλα. Δεν είναι μόνο για τον επιβάτη αλλά και για τον εργαζόμενο. Προσπαθούμε να τηρήσουμε τους κανόνες, να προστατεύσουμε την υγεία όλων, οδηγών και επιβατών».

Τέλος, για τη γραμμή της Θεσσαλονίκης, είπε ότι «θα γίνονται δύο δρομολόγια, από Καβάλα στις 12 το μεσημέρι και στις 4μμ. Κι από Θεσσαλονίκη στις 13.20μμ και στις 4.30μμ. Είναι δρομολόγια ασφαλείας για να μπορέσει να ταξιδέψει ο κόσμος που έχει ανάγκη. Δεν υπάρχει μεγάλος όγκος επιβατών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *