Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας έχει μειώσει επιπλέον τα δρομολόγιά του λόγω του κορωνοϊού

Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας έχει μειώσει επιπλέον τα δρομολόγιά του λόγω του κορωνοϊού. Η οικονομική κατάσταση του φορέα έχει περιέλθει σε πολύ δύσκολη θέση και δεν καλύπτεται ούτε η μισή μισθοδοσία για τους εργαζόμενους. Ο πρόεδρος του φορέα κ. Πανταζής σημείωσε ότι έχουν εξαφανιστεί και οι φοιτητές.

Συγκεκριμένα είπε ότι «μειώσαμε επιπλέον τα δρομολόγια. Η κίνηση είναι σχεδόν μηδενική σε κάποιες γραμμές. Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Είναι πράγματα δύσκολα. Πρέπει να κοιτάξουμε την υγεία μας, του προσωπικού, των επιβατών. Κάνουμε όλες τις απολυμάνσεις τηρούμε όλες τις οδηγίες που μας έχουν δώσει. Κι αναμένουμε να δούμε πότε θα τελειώσει αυτό το πράγμα. και κάνουμε όλα τα απαραίτητα. Τα λεωφορεία είναι λίγα, πλέον, αυτά που κυκλοφορούν, ανάλογα με την κίνηση που έχουμε. Αυτήν τη στιγμή τα δρομολόγια πηγαίνουν με 5-6 άτομα ή και λιγότερα. Ακόμη και στη γραμμή Καβάλας- Θεσσαλονίκης ενώ έχουμε κόψει τα δρομολόγια, ακολουθούμε τη σύσταση να μην βάζουμε πάνω από 25 άτομα. Δεν είναι κάποια εντολή, αλλά μία σύσταση που την ακολουθούμε. Αλλά ούτως ή άλλως δεν έχει τόσο κόσμο.

Μετά την υγεία θα κοιτάξουμε και τις συνέπειες που θα έχουμε. Θα είναι μεγάλες για την εταιρεία μας. Αυτήν τη στιγμή δεν βγάζουμε ούτε τα έξοδα της μισθοδοσίας. Δεν μιλάμε για πετρέλαια και για τα άλλα έξοδα της εταιρείας. Για τη μισθοδοσία αυτήν τη στιγμή χρειαζόμαστε γύρω στις 8 χιλιάδες την ημέρα και δεν εισπράττουμε ούτε τα μισά. Δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα κρατήσει αυτό, φοβάμαι μήπως φτάσουμε σε αδιέξοδα. Είναι δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις».

ΜΟΛΙΣ 10

Συνέχισε λέγοντας ότι «βγάζαμε 110 λεωφορεία περίπου έξω και τώρα βγάζουμε 10 και με μικρή πληρότητα. Δεν μαζεύονται χρήματα, δεν φτάνουν ούτε για τη μισή μισθοδοσία. Θα ζητήσουμε κάποια βοήθεια από το κράτος, αν τυχόν δώσει. Είμαστε κι εμείς σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Πιστεύω ότι πολύς κόσμος βρίσκεται στην ίδια κατάσταση. Και δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό θα κρατήσει.

Οι φοιτητές επίσης έχουν εξαφανιστεί. Μέχρι και την Κυριακή είχε και μία σχετική κίνηση, σε δύο δρομολόγια βασικά. Μετακινήθηκαν και οι τελευταίοι. Ο κόσμος τηρεί την οδηγία της κυβέρνησης «Μένουμε σπίτι», λογικό είναι να μην έχουμε κι εμείς κίνηση».

Για το Πάσχα είπε ότι «εύχομαι να βελτιωθεί η κατάσταση μέχρι τότε και να αυξηθεί η επιβατική κίνηση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *