Το τριήμερο 12-14 Οκτωβρίου το 8ο Συμπόσιο Θασιακών Μελετών στη Θάσο

Το 8ο Συμπόσιο Θασιακών Μελετών θα πραγματοποιηθεί στην Θάσο στο Καλογερικό το Σάββατο στις 10 το πρωί από την Θασιακή Ένωση Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκο Τσιλογιώργη το συμπόσιο έχει γίνει θεσμός και τα θέματα που αναλύονται είναι πολύ υψηλού επιπέδου.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για τη Θασιακή Ένωση και τη Θάσο γενικότερα. Το Σάββατο αρχίζουν στο Καλογερικό οι εργασίες του 8ου Συμποσίου Θασιακών Μελετών. Η θεματική είναι ίδια με τα προηγούμενα συμπόσια:

 «Η Θάσος διά μέσου των αιώνων, Ιστορία- Τέχνη- Πολιτισμός». Το πρώτο συμπόσιο πραγματοποιήθηκε το 1991. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα πραγματοποιήσουμε το 8ο το οποίο φέτος συνδιοργανώνεται εκτός από τη Θασιακή Ένωση Καβάλας, από την Εταιρεία Θασιακών Μελετών, από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κι από το δήμο Θάσου ο οποίος είναι ο κύριος χρηματοδότης. Το συμπόσιο τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, ενώ συνδιοργανωτής είναι και το Επιμελητήριο Καβάλας.

Τα πάντα είναι έτοιμα. Φέτος είχαμε πάρα πολλές αιτήσεις, γύρω στις 80 από όλη την Ελλάδα, για να πάρουν μέρος στο Συμπόσιο. Η επιστημονική επιτροπή επέλεξε τις 63 και από την Παρασκευή το βράδυ (σ.σ. σήμερα)  θα καταφθάνουν στη Θάσο οι πρώτοι σύνεδροι. Η έναρξη θα γίνει το Σάββατο στις 10πμ στο Καλογερικό. Θα ξεκινήσουν οι εργασίες από ‘κει, μετά θα έρθουμε στον Ποτό για το Σάββατο το απόγευμα και την Κυριακή το μεσημέρι. Την Κυριακή το απόγευμα ανεβαίνουμε στο Θεολόγο όπου θα υπάρξει και μία συνεδρία στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Θάσου και τη Δευτέρα το πρωί οι σύνεδροι θα μετακινηθούν πάλι στο Καλογερικό όπου θα γίνει η λήξη των εργασιών και ο απολογισμός του Συμποσίου. Οι σύνεδροι θα είναι 63. Πρακτικά ήταν αδύνατον να πάρουν μέρος και οι 80 σύνεδροι οπότε κάποιες εισηγήσεις δεν περιλήφθηκαν. Ενδεχομένως σε κάποια άλλη ημερίδα ή συνέδριο της Θασιακής Ένωσης θα κληθούν αυτοί οι σύνεδροι που δεν συμμετέχουν στο Συμπόσιο, για να πάρουν μέρος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *