Το Τμήμα Οδηγισμού Καβάλας και ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμΕΑ συγκέντρωσαν καπάκια σε ειδική εκδήλωση για την προμήθεια αναπηρικού αμαξιδίου

Το Τμήμα Οδηγισμού Καβάλας και ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑΜΕΑ σε εκδήλωση του Σαββάτου συγκέντρωσαν 4 κιλά καπάκια και συγκεκριμένα συγκεντρώθηκαν 405 καπάκια για να προμηθευτούν ένα αναπηρικό αμαξίδιο. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Μάκης Κρεμμύδας δήλωσε ότι ευτυχώς ο κόσμος ευαισθητοποιείται προς αυτή την κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα είπε ότι «έγινε για 3ηφορά και 3η χρονιά κατά σειρά, σε συνεργασία με το τμήμα Οδηγισμού Καβάλας, με τον Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμΕΑ Νόμου Καβάλας και την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας. Προβαίνουμε σ’ αυτήν την ενέργεια ευαισθητοποίησης του κόσμου. Τα προηγούμενα χρόνια γινόταν στην πλατεία Καπνεργάτη, φέτος επιλέχθηκε ως καλύτερο σημείο ο κήπος της Δημαρχίας λόγω της μεγαλύτερης δροσιάς και της σκιάς. Το σημαντικό αυτής της εκδήλωσης είναι ότι πλέον ο κόσμος ανταποκρίνεται ολοένα και περισσότερο. Κι αυτό φαίνεται κι από τον αριθμό και από τα κιλά των πλαστικών καπακιών που συλλέχθηκαν για άλλη μία φορά, το Σάββατο. Ξεπέρασε τα 380 που ήταν της προηγούμενης φοράς, είναι πάνω από 400. Ο πολύς κόσμος που πέρασε το πρωινό του Σαββάτου για να μας συναντήσει, να συνομιλήσει μαζί μας αλλά και να δώσει την ποσότητα την οποία είχε μαζέψει».

ΔΩΡΕΑ

Πρόσθεσε δε πως «Η έκπληξη της ημέρας ήταν ότι το Κέντρο Αποκατάστασης «Λυδία» και ο εκπρόσωπός του, Κώστας Τσιάμης, ήρθε με ένα αμαξίδιο που μας το παραχώρησε και το δώρισε και στην εκδήλωση αλλά και κατ’ επέκταση στο Νομαρχιακό Σύλλογο. Τους ευχαριστούμε για την χειρονομία τους αυτή. Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος, πλέον, αρχίζει να ενημερώνεται, γνωρίζει, ευαισθητοποιείται. Έρχεται και «κολλάει» με τη δράση αλλά και γενικότερα με την προσπάθεια αλληλεγγύης που κάνει ο σύλλογος και δεν είναι η μόνη. Κι όλο αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα και γιατί οι φίλοι που μαζεύονται πλέον είναι πολύ περισσότεροι, πολύ πιο θετικά άτομα και δείχνουν μ’ αυτόν τον τρόπο, με την ενασχόλησή τους και της αφιέρωσή τους έστω και αυτές τις ώρες της ημέρας, ή της μίας εκδήλωσης που έρχονται αν συνταχθούν μαζί μας και ως προς την ιδέα και ως προς την προσπάθεια, κι αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μας βοηθάει και στο έργο μας. Θα πρέπει να επαινέσουμε πρωτίστως το τμήμα Οδηγισμού που με την ομάδα τους που παρουσιάζει πολλές και ποικιλότροπες δράσεις. Τους ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε όλο αυτό να βρίσκει μεγαλύτερη ανταπόκριση σε όλη την τοπική κοινωνία. Αυτές οι ομάδες που δημιουργούνται να είναι ολοένα και πιο μεγάλες και πιο δυνατές».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *