Το πρόγραμμα Envolve παρουσιάστηκε από το Επιμελητήριο Καβάλας

Το πρόγραμμα Envolve παρουσιάστηκε από το Επιμελητήριο Καβάλας που αφορά την χρηματοδότηση επιχειρήσεων για επενδύσεις. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μάρκο Δέμπα πρόκειται για ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που αφορά κυρίως start up επιχειρήσεις.

Ο κ. Δέμπας είπε ότι «για το συγκεκριμένο πρόγραμμα και πέρυσι τα στελέχη του Envolve που ουσιαστικά είναι ο φορέας που πριν αρκετά χρόνια, το 2010-11, ήταν σαν τα επιχειρηματικά βραβεία για τις επιχειρήσεις μας. Πλέον έχει μετατραπεί σε envolve και σκοπός είναι κυρίως να βρούνε start up επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις που έχουνε κάποια καινοτόμα ιδέα και υπάρχει η δυνατότητα μέσα από αυτό το πρόγραμμα να γίνει η χρηματοδότηση όλων αυτών των επιχειρήσεων που κάτι έχουν να παρουσιάσουν είτε σε κάτι που το έχουν ήδη ξεκινήσει ή σε κάτι που σκέφτονται να το ξεκινήσουν. Είναι ένα πρόγραμμα που θα πρέπει και οι δικές μας επιχειρήσεις, ειδικά οι νέες, τους δίνεται η δυνατότητα μίας άμεσης ή έμμεσης χρηματοδότησης. Αυτό ήταν το νόημα της ημερίδας που είχαμε την Τετάρτη στο Επιμελητήριο. Θα συνεχίσουμε να αναδείξουμε αυτή τη δυνατότητα που υπάρχει για τις start up επιχειρήσεις και με την έννοια ότι και σαν Επιμελητήριο Καβάλας έτσι κι αλλιώς έχουμε εντάξει στο πρόγραμμα της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης τη δημιουργία του κέντρου νεοφυούς επιχειρηματικότητας που ουσιαστικά είναι μία δομή η οποία ελπίζω μέσα στο 2019 να έχει ολοκληρωθεί και να ξεκινήσει, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα σε επιχειρηματικά σχέδια που χρίζουν κάποιας συμβουλευτικής υποστήριξης ή από στελέχη που έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν αυτούς τους νέους επιχειρηματίες να ωριμάσουν το επενδυτικό τους σχέδιο, μέσα από χρηματοδοτήσεις ή φοροτεχνικές υποστηρίξεις ή μάρκετινγκ και προώθηση σε αγορές του εξωτερικού, αυτό θα είναι το νόημα του κέντρου νεοφυούς επιχειρηματικότητας και της θερμοκοιτίδας που θέλουμε να στήσουμε. Νομίζω ότι σε συνεργασία και με αυτά που ακούσαμε την Τετάρτη, θα μας δώσει τη δυνατότητα να γίνει ακόμη πιο ελκυστικό κα το δικό μας κέντρο με συνεργασίες που θα έχουν απτά αποτελέσματα σε χρηματοδοτήσεις και σε βραβεία αριστείας σε επενδυτικά σχέδια».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Για τη συνάντηση με τον κ. Μουριάδη είπε ότι «την Πέμπτη το βράδυ μέλη της διοικητικής επιτροπής είχαμε συνάντηση με τον κ. δήμαρχο στο δημαρχείο. Μας δόθηκε η δυνατότητα, πλέον της εθιμοτυπικής συνάντησης, να συζητήσουμε και ουσιαστικά ζητήματα. Ενδεικτικά αναφέρω το θέμα της δημιουργίας του κέντρου νεοφυούς επιχειρηματικότητας για τις start up επιχειρήσεις, γιατί μας έχει παραχωρήσει χώρο ο δήμος Καβάλας, η προηγούμενη διοίκηση, στο κτήριο που είναι η Δημωφέλεια. Αυτός ο χώρος θα πρέπει να ανακατασκευαστεί το γρηγορότερο. Το πολύ θετικό που προέκυψε στη συζήτηση είναι ότι και σαν Επιμελητήριο επιδιώκουμε να βρούμε έναν χώρο που να εγκατασταθεί μέσα η θερμοκοιτίδα νέων επιχειρήσεων με καινοτόμες ιδέες μέσα στο κέντρο της πόλης. Μαζί με τον δήμο, θα αναζητήσουμε αυτό τον χώρο στο παλιό δικαστικό μέγαρο που είναι στο κέντρο της πόλης, κοντά στο Επιμελητήριο. Θα βάλουμε ως θέμα πλέον και εμείς, ο χώρος αυτός να παραχωρηθεί στο Επιμελητήριο όπου θα στηθεί αυτή η θερμοκοιτίδα για νέους επιχειρηματίες, νέες επιχειρήσεις που έχει πολύ ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Συζητήθηκε το Βιοτεχνικό Πάρκο για να έχουμε και μία ένδειξη για το πώς το βλέπει η νέα δημοτική Αρχή. Σε λίγο θα έχω μία συνάντηση με την ομάδα που έχει αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης και μαζί με της νομικές υπηρεσίες του Επιμελητηρίου, για να δούμε τα επόμενα βήματα. Συζητήσαμε θέματα για τα ανοικτά κέντρα εμπορίου, για τις κοινές δράσεις προβολής και προώθησης της πόλης σε συνεργασία με το Επιμελητήριο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *