Το ποσό των 200 χιλιάδων ευρώ θα δοθεί για τις πρώτες εργασίες αντικατάστασης του παλιού εξοπλισμού του Βιολογικού Καθαρισμού Καβάλας

Εκτάκτως συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ υπό την προεδρία του νέου προέδρου κ. Χαράλαμπου Κουφατζή και αποφάσισε την διάθεση ποσού 200.000 ευρώ για την αντικατάσταση παλιού εξοπλισμού για τον Σταθμό Βιολογικού Καθαρισμού στην Άσπρη Άμμο. Σύμφωνα με τον κ. Κουφατζή στόχος τους είναι να αποκατασταθεί η βλάβη πριν το καλοκαίρι για να μην υπάρξει πρόβλημα με την δημόσια υγεία λόγω διαρροής λυμάτων στην θάλασσα.

Για την απόφαση που πάρθηκε είπε ότι «με τις ενημερώσεις που έγιναν πριν την ανάληψη των καθηκόντων μου από τον προηγούμενο πρόεδρο και τους προϊσταμένους και τους διευθυντές της Υπηρεσίας, συνειδητοποίησα ότι από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχει η ΔΕΥΑΚ είναι ότι κάποιο μέρος του εξοπλισμού της είναι παλαιό. Και με την εισήγηση του παλαιού προέδρου φυσικά, κάναμε ένα έκτακτο Συμβούλιο με το ξεκίνημα του καινούργιου Δ.Σ. ώστε να εγκρίνουμε ένα ποσό και να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες για να προμηθευτούμε εξοπλισμό που θα αντικαταστήσει τον παλιό του βιολογικού της Άσπρης Άμμου».

ΥΨΗΛΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Σχολιάζοντας το ύψος του ποσού είπε ότι «ο εξοπλισμός του βιολογικού είναι πανάκριβος διότι είναι εξειδικευμένος. Εμείς προτείναμε ένα ποσό το οποίο θα είναι μέρος της αντικατάστασης που θα γίνει. Θα χρειαστούν πολλά περισσότερα χρήματα, απλά εμείς θα κάνουμε τις άμεσες παρεμβάσεις για να λειτουργεί σωστά ο βιολογικός καθαρισμός, για να προλάβουμε τυχόν προβλήματα, ενώ προχωράει η μελέτη για να δούμε το συνολικό ύψος των αλλαγών που χρειάζονται στους βιολογικούς του Δήμου Καβάλας ώστε να βρούμε το χρηματοδοτικό εργαλείο για να προχωρήσει το έργο και να λυθούν τα προβλήματα».

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Ο νομίατρος κ. Χρήστος Παπαδόπουλος είπε ότι πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν παρεμβάσεις για να μην υπάρξει διαρροή λυμάτων στη θάλασσα και πάνω σ’ αυτό ο κ. Κουφατζής είπε ότι «το κάνουμε για να προλάβουμε προβλήματα. Είναι από τα πιο σημαντικά θέματα η δημόσια υγεία και φυσικά δεν παίζουμε μ’ αυτά τα πράγματα. Ο, τι και να γίνει θα βρεθούν τα χρήματα και τα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να μην έχουμε προβλήματα».

Στο ερώτημα αν προλάβει να γίνει το έργο μέχρι το καλοκαίρι απάντησε «γι’ αυτό και κάναμε έκτακτο συμβούλιο, με άμεσες διαδικασίες. Θα γίνει σίγουρα πριν το καλοκαίρι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *