Το ΠΑΜΕ Καβάλας θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις στην ΔΕΘ

Συνέντευξη έδωσε χθες  κλιμάκιο του ΠΑΜΕ Καβάλας για την συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Ομιλητές ήταν η  κ. Χατζητοπαλούδη Ρούλα μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και γραμματέας του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων του Δήμου Καβάλας, καθώς και ο κ Κώστας Μακέδος. Όπως τόνισε αρχικά η κ. Χατζητοπαλούδη «Θα θέλαμε με την ευκαιρία της σημερινής συνέντευξης να καταγγείλουμε την κυβέρνηση, την  πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας τάξης για την έντονη παρουσία των δυνάμεων καταστολής στην χθεσινή εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι στα λιπάσματα, ενάντια στις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεκάδες αστυνομικοί πολλοί από αυτούς ένοπλοι ήταν ακόμα και μέσα στου ακροατηρίου».

ΠΕΡΙ ΔΕΘ

Για την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι «Οι φετινές κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ πραγματοποιούνται σε μια περίοδο όπου η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιεί τα μέτρα του 3ου μνημονίου. Χιλιάδες συνταξιούχοι είδαν να τους κόβεται η σύνταξη. Είχαμε αυξήσεις σε φορολογία άμεση και έμμεση με αποτέλεσμα να μειωθεί κ άλλο το λαϊκό εισόδημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πάνω από 25% μειώθηκε ο μέσος μισθός, χιλιάδες εργαζόμενοι κυρίως νέοι δουλεύουν με 200-400Ε με εργασιακές σχέσεις λάστιχο. Προσθέτουμε στα παραπάνω την άγρια φοροληστεία που επιβλήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα τα χρόνια της κρίσης και η οποία δεν έχει τέλος αφού το επόμενο διάστημα θα πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ, τον οποίο θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος ανέφερε ότι «Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, όλο το λαό να συμμετέχουν μαζικά στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στα εγκαίνια της ΔΕΘ το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στις  6μμ στην πλατεία Αριστοτέλους.

Η αναχώρηση από την Καβάλα θα γίνει στις 2.30μμ από το Δημοτικό Κήπο».

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Ακολούθως ο κ.  Μακέδος κάλεσε όλους να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης «για να μαζικοποιήσουμε τον αγώνα μας ώστε αυτό να είναι αρχή για μακροπρόθεσμους αγώνες και κόντρα στα νέα μέτρα που έρχονται μια που γνωρίζεται ότι υπάρχει η δεύτερη αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου. Ο λόγος που πρέπει να συμμετέχουμε όλοι είναι το τι βλέπουμε στην αγορά».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση