Το Νομικό Πρόσωπο «Αλληλεγγύη» του Δήμου Καβάλας απέσυρε χθες την έφεση για τις εργαζόμενες στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι

Το Νομικό Πρόσωπο «Αλληλεγγύη» του Δήμου Καβάλας απέσυρε χθες την έφεση για τις εργαζόμενες στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι. Την ίδια ώρα που έχουν προκηρυχθεί 18 μόνιμες θέσεις για την Καβάλα. Η εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο πρόγραμμα στον Δήμο Καβάλας κ. Κοκοτζή σημείωσε ότι το θέμα ήταν να αποσυρθεί η έφεση.

Νωρίτερα χθες είπε ότι «έχω πληροφορηθεί ότι θα μπει σαν θέμα στο διοικητικό συμβούλιο του Νομικού Προσώπου η ανάκληση της έφεσης. Έχουμε κάνει τις αιτήσεις μας. Οι θέσεις είναι 18 και εμείς είμαστε 14 που κινηθήκαμε νομικά. Κάναμε τις αιτήσεις μας, είμαστε σε αναμονή του ΑΣΕΠ να ζητήσει τα δικαιολογητικά για να προχωρήσει στα οριστικά αποτελέσματα. Ακόμη δεν έχουμε κάποια πληροφόρηση γι’ αυτό το θέμα. Περιμένουμε για να στείλουμε τα δικαιολογητικά και θα το κάνουμε μόλις μας ειδοποιήσουν.

Έχουμε κάποιο προβάδισμα γι’ αυτές θέσεις. Παίρνουμε ειδική εμπειρία, που δεν είναι απαραίτητο προσόν, κάτι που σημαίνει ότι οι θέσεις αυτές μπορούν να διεκδικηθούν από άτομα με απλή εμπειρία και άλλα προσόντα. Σε θέσεις ΠΕ και ΤΕ μπορεί να έχουν μεταπτυχιακά, διδακτορικά, ξένες γλώσσες, υπολογιστές. Στους ΥΕ είναι τα κοινωνικά κριτήρια, πολυτεκνία, αναπηρίες, ανεργία Οπότε αυτές οι θέσεις είναι επισφαλείς. Είναι όπως η 3Κ που έγινε η σφαγή σ’ αυτούς που έχουν ειδική εμπειρία. Οι θέσεις με απαραίτητο προσόν την ειδική εμπειρία είναι το 1/3. Από τους οικογενειακούς βοηθούς που είναι 7 οι θέσεις που ζήτησε ο δήμος, οι 3 είναι με ειδική εμπειρία. Είναι λογικό να βγει έτσι μια προκήρυξη, αν έβγαινε αλλιώς μπορούσε να προσβληθεί κιόλας. Είναι φυσιολογικό για τη νομιμότητα του θέματος.

Εντοπιότητα στην Καβάλα δεν υπάρχει ενώ από Δράμα, Ξάνθη και άλλες παραμεθόριες πόλεις μπορούν να διεκδικήσουν θέση στην Καβάλα, η Καβάλα δεν μπορεί να διεκδικήσει θέση πουθενά. Βαλλόμαστε δηλαδή πανελλήνια, όπως έγινε με την 3Κ. Είναι ένα καλό παράδειγμα για το τι θα γίνει τώρα στο Βοήθεια στο Σπίτι. Για μας η μόνη ελπίδα είναι η άρση της έφεσης, γι’ αυτούς που δεν θα περάσουν στην προκήρυξη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *