Το μισό της τιμής των υγρών καυσίμων είναι φόροι, όπως δηλώνει ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών Καβάλας Φώτης Πούλος

Εκλογές πραγματοποιήθηκαν  στο Σωματείο Βενζινοπωλών Καβάλας  χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου κ. Φώτη Πούλο έγινε και μία ενημέρωση στα μέλη του σωματείου για τα τρέχοντα ζητήματα του κλάδου τους.

Ο κ. Πούλος αρχικά ανέφερε ότι «Πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές μας, όλα κύλησαν ομαλά και δεν παρατηρήθηκαν αρνητικά σημεία. Εμείς ενημερώσαμε και τα μέλη που προσήλθαν κοντά μας και τα θέματα που μας απασχολούν είναι αρκετά.

Έχουμε πάρα πολλά θέματα που έχουν να κάνουν με τη διακίνηση του καυσίμου του πετρελαίου θέρμανσης  και τις νέες νομοθεσίες που μοιραία φέρνουν καινούρια προβλήματα…

Καινούρια προβλήματα, καινούρια έξοδα και θεωρώ ότι τα περισσότερα πράγματα ακούσθηκαν για πρώτη φορά. Ήταν μια σειρά από τεχνικά θέματα που έχουν πέσει πάνω στο κεφάλι  μας και τα οποία πρέπει να λυθούν άμεσα!

Στο Διοικητικό Συμβούλιο  τώρα δυστυχώς δεν υπήρχε νέο «αίμα» δηλαδή νέοι συνάδελφοι  οπότε είμαστε ακριβώς οι ίδιοι που ήμασταν και την προηγούμενη φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο.  Όσο για το πετρέλαιο θέρμανσης με αυτό τον καιρό περισσότερο παγωτά…. θα πουλήσουμε..  Είναι ένα προϊόν που εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες και όσο καιρός είναι καλός ο καταναλωτής το τρενάρει. Σίγουρα είχαμε κάποιες παραγγελίες από την έναρξη της διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης από κάποιους καταναλωτές που είχαν μαζέψει ένα ποσό για να γεμίσουν τις δεξαμενές τους  έως το Δεκέμβριο αλλά όσο βλέπουμε το ποσοστό των ανθρώπων που μπορούν να αποταμιεύσουν χρήματα για να αγοράσουν πετρέλαιο όλο και μειώνεται.

Οι τιμές δεν έχουν αλλάξει, υπάρχει σταθερή τιμή, είναι στο 1,05 ευρώ το λίτρο ο  μέσος όρος ανάλογα με τις ποσότητες που παίρνει ο καταναλωτής. Βέβαια δημιουργήθηκε ένας μεγάλος ντόρος με το χτύπημα που έγινε στη Σαουδική Αραβία το οποίο γεγονός όμως μετά από 10 ημέρες έφερε εξελίξεις και τελικά αποκλιμακώθηκε η αύξηση της τιμής. Βέβαια αυτές τις ημέρες δεν υπάρχει αύξηση της τιμής ενώ ο πλανήτης βρίσκεται σε ύφεση.

Η τιμή δεν πέφτει βέβαια».

ΟΙ ΦΟΡΟΙ

Ο ίδιος εξήγησε ότι το μισό της τιμής του καυσίμου είναι φόροι!!! «Παίρνει ο Άραβας που το παράγει, παίρνει ο μεταφορέας που το φέρνει, παίρνουν τα ελληνικά διυλιστήρια, παίρνει ο μεταφορέας στην Ελλάδα παίρνει και ο δύσμοιρος βενζινοπώλης. Στην Αμερική βέβαια τα 4,5 λίτρα κοστίζουν ένα ευρώ!!

Αν θέλουμε να έχουμε ανάπτυξη κάποια πράγματα πρέπει να μειωθούν. Όταν εμείς έχουμε ένα προϊόν και μιλάω κυρίως για το πετρέλαιο κίνησης που είναι ένα από τα πρώτα προϊόντα για την παραγωγή, την κατανάλωση, τη βιομηχανία, και αυτό έχει πολύ υψηλό κόστος,  άμεσα έχεις προβλήματα ανταγωνιστικότητας. Πως μπορείς να ανταγωνισθείς όλους τους γείτονες που είναι τριγύρω! Μεταφορικό, δύσκολες οδικές μεταφορές, άρα όλα είναι εις βάρος μας» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *