«Το μέτρο της κατάσχεσης πρέπει να ανασταλεί άμεσα» δηλώνει ο φοροτέχνης λογιστής Ντίνος  Κλειτσιώτης

Κατασχέσεις εξπρές προωθούν τα ασφαλιστικά για τους μικροοφειλέτες τους κάτι που βρίσκει αντίθετη και την κυβέρνηση. Ο φοροτέχνης λογιστής κ. Κλειτσιώτης δήλωσε πως το μέτρο θα πρέπει να ανασταλεί έως το τέλος του έτους τουλάχιστον.

«Τις τελευταίες ημέρες αυτό που πλανάται για τις κατασχέσεις των λογαριασμών των επιχειρηματιών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που οφείλουν στα ασφαλιστικά ταμεία. Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση παλινδρομεί…  Και είδαμε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ να βγαίνει και να λέει ότι από 1-1-2017 αυτοί που θα πληρώνουν τα τρέχοντα θα είναι εντάξει και θα παίρνουν και ασφαλιστική ενημερότητα επιπλέον και πριν λίγες ημέρες άρχισαν να στέλνουν σωρηδόν κατασχέσεις σε λογαριασμούς επιχειρήσεων που είναι όμως ως λογαριασμοί απαραίτητοι  για την λειτουργία των ίδιων των επιχειρήσεων.

Γιατί μέσα από αυτούς τους λογαριασμούς πληρώνουν υπαλλήλους, προμηθευτές και όμως τα ασφαλιστικά ταμεία στέλνουν κατασχετήρια στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Αυτή η κίνηση δεν εξυπηρετεί καθόλου την αγορά, την επιχειρηματική δράση στην λειτουργία της Οικονομίας γενικά.

Για αυτό και είναι επιτακτική ανάγκη σήμερα κιόλας να βγει το υπουργείο και να πει ότι από την στιγμή που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί για το ακατάσχετο των λογαριασμών να βγει και να σταματήσει τη διαδικασία μέχρι να τελεσιδικίσει η συμφωνία με τους εταίρους μας» σημείωσε με έμφαση..

ΠΛΗΤΤΕΤΑΙ ΒΑΝΑΥΣΑ

Πρόσθεσε δε πως «Η αγορά πλήττεται βάναυσα για μια α κόμη φορά αλλά τελικά η οικονομία μας δεν βλέπει μια όποια αλλαγή στάσης και δεν βλέπει κανείς την ανάπτυξη αυτής της χώρας. Η αγορά ταλανίζεται, η οικονομία επιβραδύνεται. Σήμερα κιόλας πρέπει να βγουν οι διοικήσεις των τραπεζών και να δώσουν μια αναστολή του μέτρου από την στιγμή που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δεσμευθεί για το μέτρο αυτό.

Μίλησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός  για ακατάσχετο και δη για μικρούς και μεγάλους επιχειρηματίες και τουλάχιστον μέχρι το τέλος της χρονιάς ας ανασταλεί το μέτρο έτσι ώστε να αρχίσουμε να μπαίνουμε σε μια κανονικότητα. Όλο αυτό που πλανάται σήμερα στην επιχειρηματικότητα είναι εις βάρος του επιχειρείν, της επιχειρηματικότητας και της εν γένει οικονομίας μας. Οι επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας, εκεί βασιζόμαστε, εκεί μπορούμε να φέρουμε επενδύσεις. Αλλά όταν οι επενδυτές βλέπουν αυτό το αλαλούμ πώς θα έρθουν να επενδύσουν στον τόπο μας;» .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση