«Το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης  επιστρέφει» δηλώνει η Αντιδήμαρχος   Μαρία Φραντζεσκάκη 

Το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης  για τον Δήμο Καβάλας  αναμένεται να επιστρέψει δριμύτερο.  Η Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Φραντζεσκάκη  έκανε σχετικές δηλώσεις τονίζοντας αρχικά ότι  «Όλος ο σχεδιασμός μας βασίζεται στη βούληση της Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής προκειμένου να επανέλθει η ελεγχόμενη στάθμευση. Βέβαια για να γίνει αυτό, όπως πάντα, υπάρχουν κάποιες επιτροπές και κάποιες παράμετροι που θα πρέπει να ρυθμιστούν. Έτσι το θέμα πρέπει να περάσει από την Επιτροπή Κυκλοφορίας του Δήμου Καβάλας, η οποία μπαίνει από την Τεχνική Υπηρεσία και ως ραντεβού για να περάσει το  θέμα προς συζήτηση από την εν λόγω επιτροπή, έχει ορισθεί η ημερομηνία της 18ης Μαΐου.

Εφόσον περάσουμε όμως από αυτό το στάδιο, τότε θα επανέλθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε από εκεί και πέρα να επανέλθει το όλο μέτρο».

ΟΙ ΛΟΓΟΙ

Στο ερώτημα για ποιο λόγο ανεστάλη το πρόγραμμα η ίδια απαντά ότι  «Έχουν αλλάξει πολλά δεδομένα. Έχουν αλλάξει δρόμοι, έχουν γίνει μονοδρομήσεις ή πεζοδρομήσεις. Γενικά έγιναν πάρα πολλά και δεν μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε στην εφαρμογή του μέτρου. Βέβαια είπαν ορισμένοι ότι θα μπορούσαμε το μέτρο να το εφαρμόσουμε μερικώς. Αυτό δεν είναι το καλύτερο δυνατό. Αλλά και πάλι πρέπει να γίνει ένας σχεδιασμός από την αρχή και φυσικά σωστός.

Ακόμη και οι επαγγελματίες πρέπει να μας πουν τις ώρες και τα σημεία της φορτοεκφόρτωσης ώστε όλοι να εξυπηρετούνται. Θα μας δώσουν λοιπόν τις θέσεις προτάσεις τους και θα προχωρήσουμε.

Το πότε βέβαια θα γίνει όλο αυτό δεν μπορώ να το ορίσω. Σίγουρα θα γίνει αλλά μέσα στο καλοκαίρι που η κυκλοφορία θα είναι πιο φορτωμένη εμείς θα είμαστε έτοιμοι. Δέκα  άτομα είναι η Δημοτική Αστυνομία μέσα στην Καβάλα και όταν έχουμε γεγονότα όπως την ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ δεν μπορείς να κάνει πολλά. Εκεί θα πρέπει να δοθεί το βάρος οπότε καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολη είναι η δουλειά της Δημοτικής Αστυνομίας. Όμως θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Η ΠΑΝΑΓΙΑ

Σε ότι αφορά την συνοικία της Παναγίας και το κυκλοφοριακό  σχολίασε πως «Όσο για την συνοικία της Παναγίας και τα παράπονα που εκεί γίνονται, όλα είναι δικαιολογημένα. Όμως πραγματικά εκεί πρέπει να μπει η ελεγχόμενη στάθμευση. Οι κάτοικοι να μπαίνουν κανονικά στην συνοικία αλλά όλοι οι άλλοι να πάνε με την ελεγχόμενη στάθμευση. Το θέμα θα είναι τα Σαββατοκύριακα βέβαια όπου εκεί δεν θα έχουμε καν δημοτική αστυνομία.             Πρέπει να δούμε και το θέμα της διέλευσης των λεωφορείων ενώ όλα θα ρυθμιστούν.  Καλώς το παρατήρησε άλλωστε ο δημοτικός σύμβουλος  κ. Μουριάδης ότι πρώτα από όλα πρέπει να μπει μια πινακίδα που να λέει ότι απαγορεύονται τα λεωφορεία. Οι ξένοι οδηγοί μπορούν να το δουν αυτό. Ας αφήνουν το αυτοκίνητο οι ξένοι στο πάρκινγκ του Τελωνείου και ας περπατήσουν το δρόμο.

Και η αλήθεια είναι πως το πρόβλημα είναι οι ίδιοι οι καβαλιώτες που δεν θέλουν να περπατήσουν. Πρέπει να μπει ένα μέτρο ελέγχου ώστε να διευθετήσουμε το όλο θέμα. Πιστεύω εν τέλει ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα όλη αυτή η υπόθεση θα τελειώσει αισίως».

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Όσο για τη δημοτική αστυνομία σύντομα θα αποκτήσει  και γερανό.  «Η διαδικασία για την αγορά μέσω διαγωνισμού τελειώνει με την κατάθεση προσφορών στις 10 Μαΐου. Ανοίγουν οι προσφορές και μέχρι τέλος Μαΐου νομίζω ότι θα μπορούμε να κινηθούμε  δυνατά για την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων.

Και θα αρχίσει η απόσυρση από τα 35 πρώτα αυτοκίνητα που έχουν έτσι και αλλιώς τις προϋποθέσεις για να απομακρυνθούν. Όλα αυτά τα σηκώνει ο γερανός και θα τα πάει για άλλες 10 ημέρες στο δικό του φυλασσόμενο χώρο, μήπως εμφανισθεί κάποιος ιδιοκτήτης έστω και την τελευταία στιγμή. Αν όχι πηγαίνει η διαδικασία στο Συμβούλιο και κάνει εκεί όλη τη διαδικασία για την καταστροφή τους, αφού πλέον καταστρέφονται. Αυτό το έργο θα γίνει και είναι σίγουρο» σημείωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση