«Το Λιμάνι της  Καβάλας φέτος αποδείχθηκε πολύ δυνατό» δηλώνει ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας  Χρήστος Ηλιάδης

Το Λιμάνι της  Καβάλας φέτος αποδείχθηκε πολύ δυνατό κάτι που φαίνεται και από τα στοιχεία που εκδόθηκαν από το Λιμεναρχείο Καβάλας αναφορικά με την επιβατική κίνηση για την Θάσο και τα νησιά του αιγαίου.  Ο πρόεδρος του οργανισμού Λιμένα Καβάλας κ. Χρήστος Ηλιάδης έκανε σχετικές δηλώσεις για το θέμα και όχι μόνον..

«Αυτή είναι μια αλήθεια και τα δύο τελευταία χρόνια κυρίως έχει αυξηθεί η κίνηση όπως και τα στοιχεία άλλωστε το δείχνουν. Αυτό είναι κάτι που έχει τους λόγους τους και για όλα υπάρχει εξήγηση. Και οι υποδομές και οι ευκαιρίες σωστές και οι ναυτιλιακές κρίνουν ότι οι γραμμές έχουν ενδιαφέρον. Εξάλλου λόγω της οικονομικής κρίσης οι Έλληνες πολίτες έχουν πιο οικονομικές και κοντινές επιλογές στο πλάνο τους ενώ είναι επίσης γεγονός πως και οι ξένοι γείτονες τουρίστες προτιμούν κατά πολύ το λιμάνι της Καβάλας.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να βλέπουμε μεγάλη αύξηση ενώ σαφώς και η γεωγραφική θέση της Καβάλας παίζει μεγάλο ρόλο. Η στόχευση, ο προγραμματισμός μας βοηθούν σε αυτό τον στόχο.

Κανείς βέβαια δεν μπορεί να μην δει όλες αυτές τις παραμέτρους ενώ μέριμνα μας είναι και ο χώρος πουν πριν άραζαν τα φέρυ. Εμείς κάναμε μια μελέτη για την ανάδειξη του χώρου αλλά γενικά επειδή και το προσωπικό στο υπ. Ναυτιλίας είναι λίγοι έχουμε μια καθυστέρηση στην ευόδωση των στόχων μας. Αναμένουμε λοιπόν την έγκριση έργου που ουσιαστικά θα ενοποιεί την πεζοπορία των πολιτών από την Εθνικής Αντίστασης στην Αβέρωφ. Βέβαια αυτός ο σχεδιασμός είναι σε πρώτη φάση. Σε δεύτερη έχουμε σχεδιασμό για την μετεστέγαση των υπηρεσιών μας και του Λιμεναρχείου και της Β Λιμενικής Περιφέρειας μια και θα αλλάξουν τα πράγματα από την στιγμή που δεν θα υπάρχουν εκεί υπηρεσίες και έτσι εκείνο το σημείο θα ανοίξει ακόμη περισσότερο. Οι διαδικασίες έγιναν, ο προγραμματισμός έγινε, αναμένουμε την έγκριση για να κάνουμε ένα έργο που πρέπει και το θέλει και ο κόσμος» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΔΡΑΣΕΙΣ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Σε ό,τι αφορά τελικά τις δράσεις μας, αναφέρεται η μετεστέγαση με σκοπό να φτιαχθεί το κτήριο ώστε με διαγωνισμό να βρεθεί ο επενδυτής για να γίνει τελικά εκεί ξενοδοχείο. Πρόκειται για ένα σχέδιο που το έχει ανάγκη η τοπική οικονομία και κοινωνία και θα βρεθούν θέσεις εργασίας ενώ θα εξασφαλισθούν και περισσότερες κλίνες που τις έχει ανάγκη  ο τόπος μας. Έχουν γίνει οι επαφές και με τον κ. Αλεξιάδη. Εμείς θα καλύψουμε ό,τι χρειάζεται για να γίνει σωστά η μετεστέγαση. Μιλάμε για ένα κτήριο που ανήκει στον ΟΛΚ ως φορέα και διαχείρισης  αλλά γενικά ως κτίσμα ανήκει στο δημόσιο. Δεν είναι κάτι εύκολο. Αλλά υπάρχει σχεδιασμός, το κλίμα είναι θετικό και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα γίνει πράξη ένα σημαντικό έργο για την πόλη μας.

Η αγορά η ίδια θα δεχθεί αυτή την πρόταση και μακάρι να γίνει κάτι με το παλιό νοσοκομείο αλλά το συγκεκριμένο ακίνητο του ΟΛΚ έχει πολύ καλύτερες προδιαγραφές.

Αναφορικά τώρα με τις πλωτές εξέδρες για να υπάρχει καλύτερη διαχείριση και λειτουργία θέλουμε παράπλευρες δράσεις. Κάναμε wifi κάναμε είσοδο με ηλεκτρονικές κάρτες μόνο για τους χρήστες ενώ ετοιμάζουμε και άλλα πλάνα όχι μόνο για το λιμάνι. Κάνουμε παρεμβάσεις καλλωπισμού για να είναι λειτουργικότερο το όλο λιμάνι μας.

Το λιμάνι μας αναπτύσσεται ραγδαία και αυτό είναι ένα γεγονός που πρέπει να γίνει αποδεκτό από όλους μας. Εμείς κάναμε τις πρώτες μας ενέργειες ενώ κάναμε και μελέτη από εταιρεία που ασχολείται με δημόσια έργα και προσπαθούμε σε συνεργασία και με το ΤΑΙΠΕΔ και με το ίδιο το υπουργείο ώστε να δούμε μελέτη για το Απόστολος Παύλος. Το λιμάνι μας πρέπει να είναι επιβατικό και εμπορικό και υπάρχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης. Πρέπει να αναπτυχθεί το επιβατικό και τουριστικό λιμάνι όμως για να έχουμε μεγάλο ενδιαφέρον και μεγάλη ανάπτυξη προς όφελος της πόλης μας».

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Επίσης ανέφερε ότι «Όσο για τις εντυπώσεις από όσους χρησιμοποιούν το λιμάνι είναι οι καλύτερες. Βέβαια είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος διότι οι υπηρεσίες και εμείς ανταποκρινόμαστε άμεσα δεν λειτουργούμε με την λογική άλλων φορέων του δημοσίου, οι πολίτες εξυπηρετούνται άμεσα, οι προμηθευτές πληρώνονται άμεσα και όλο αυτό μόνο θετικές εντυπώσεις προκαλεί σε όλους μας.

Η ανάπτυξη του Λιμένα φαίνεται και στα οικονομικά στοιχεία που θα δείξουμε μέσα από δελτίο Τύπου αυτή την εβδομάδα και εκεί θα φανεί το μεγαλείο της υπόθεσης. Η πεζοδρόμηση τέλος της παραλιακής ζώνης τελειώνει 30 Σεπτέμβρη. Πριν από ένα μήνα δεχθήκαμε αίτημα από τους επαγγελματίες για παράταση του μέτρου από 1η Απριλίου έως τέλος Οκτώβρη.

Θα δούμε βέβαια και ανάπλαση με πεζόδρομο ως πρόταση και γενικά έχω ένα όραμα. Εμείς ως Δ.Σ. πήραμε απόφαση και θα την κοινοποιήσουμε για να πάμε πεζοδρόμηση μέχρι 31 Οκτώβρη για φέτος ενώ υπάρχει διαβούλευση για να δούμε αν και εφόσον κρίνεται το μέτρο καλό για να πάμε τελικά σε μια παράταση για τα επόμενα χρόνια. Γενικά πρέπει να γίνεται συζήτηση πριν παρθεί μια απόφαση και γενικά δεν λειτουργούμε εμείς στον ΟΛΚ χωρίς την άποψη και σύμφωνη γνώμη της κοινωνίας και των φορέων. Όσο για τα ναυάγια μιλάμε για ερώτηση που με τις απαντήσεις που δίνω βγαίνω ψεύτης. Αλλά ο ΟΛΚ κάνει τις διαδικασίες όχι όμως υπεύθυνος για να δώσει την αδειοδότηση του συγκεκριμένου έργου και να αρχίσει η ανέλκυση του πλοίου. Ο νόμος χρήζει τροποποίηση και η διαδικασία είναι βαριά για αυτό και φθάσαμε σε αυτό το σημείο. Ελπίζω τις επόμενες ημέρες να έχουμε λύση και να πάρει η εταιρεία την άδεια από το Λιμεναρχείο και τους φορείς που γνωμοδοτούν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση