Το καλό σενάριο για τον τουρισμό στη Θάσο είναι να σωθεί η μισή σεζόν

Σταδιακά ξεκίνησε η συντήρηση των ξενοδοχείων στην Θάσο παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν με την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρης Παρασχούδης σημείωσε ότι ξεκινούν από την αρχή την περίοδο καθώς έχουν γίνει ακυρώσεις στις κρατήσεις κυρίως από τους Βαλκάνιους.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ξεκινήσαμε αλλά αυτή η διαδικασία πάγωσε διότι δεν έρχονται εύκολα τα συνεργεία να δουλέψουν. Η Θάσος είναι πολύ ήσυχη αυτόν τον καιρό και φοβόμαστε ότι μπορεί να παραμείνει ήσυχη και το καλοκαίρι. Και δεν θα το θέλαμε αυτό φυσικά. Έχουν γίνει ακυρώσεις και από τους ανθρώπους που έχουν κάνει ανεξάρτητα κρατήσεις, κυρίως από τη Ρουμανία που αυτοί κάνουν νωρίς. Υπάρχει και ένα θέμα με τις συνεργασίες με τα μεγάλα γραφεία γιατί λόγω ανωτέρας βίας σ’ αυτές τις περιπτώσεις ακυρώνονται όλες οι συμφωνίες και πρέπει να δούμε αυτές τις συμφωνίες από την αρχή. Και σε θέμα τιμών και σε θέμα υλοποίησής τους. Φυσικά οι όροι που ζητάνε αυτήν τη στιγμή τα τουριστικά γραφεία είναι πάρα πολύ σκληροί γιατί και αυτοί βρίσκονται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση.

Ξεκινάμε από την αρχή, αυτό που λέμε στα ελληνικά… restart! Ξεκινάμε από την αρχή. Σαν να μην έχουμε τίποτα στα χέρια μας. Εκτός των άλλων, χρήματα που έχουν πάρει τα ξενοδοχεία σαν προκαταβολές για τη χρονιά, καλούνται να τα επιστρέψουν και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο να γίνει. Αδύνατον σχεδόν».

ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΜΙΣΗ ΣΕΖΟΝ

Για το κλίμα που επικρατεί στο νησί δήλωσε ότι «είμαστε πολύ μαγκωμένοι. Θα ήταν το καλό σενάριο να έχουμε τουλάχιστον τη μισή καλοκαιρινή σεζόν για πολλούς λόγους. Κυρίως για θέμα ψυχολογίας, για τη ρευστότητα. Να μην χάσουμε την επαφή με τους πελάτες μας, να συνεχίσουμε να είμαστε διατεθειμένοι να προσφέρουμε τις υπηρεσίες που προσφέρουμε όλα αυτά τα χρόνια. Για πολλούς λόγους θα πρέπει τουλάχιστον να σώσουμε τη μισή σεζόν. Αυτό θα είναι το καλό σενάριο. Θα εξαρτηθεί πάρα πολύ από την κατάσταση στην οποία θα βρίσκονται οι χώρες απ’ όπου προέρχονται οι επισκέπτες μας. Θα εξαρτηθεί πάρα πολύ από τις αεροπορικές εταιρείες, από το πόσο θα κρατήσει το άσχημο ψυχολογικό κλίμα της πανδημίας. Εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες και πολύ δύσκολα μπορεί να κάνει κανείς πρόβλεψη αυτήν τη στιγμή.

Αυτήν τη στιγμή δεν κινείται φύλλο. Όλοι περιμένουν να δουν τι θα γίνει και κανείς δεν τολμάει να κάνει κάτι, διότι δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί όλο αυτό. Ο κόσμος είναι σε κατάσταση αναμονής. Μακάρι αυτή η κατάσταση να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα, με το μικρότερο κόστος. Πρέπει κατά κύριο λόγο να μείνουμε υγιείς αλλά και να βρούμε έναν τρόπο να επιβιώσουμε και αύριο. Θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και αυτό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *