«Το καλοκαίρι αφήνει μία γλυκιά ανάμνηση έτσι όπως τελείωσε», δηλώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Βασίλης Λεμονίδης

Η αγορά της Καβάλας βρίσκεται σε μία μεταβατική περίοδο καθώς το καλοκαίρι είναι παρελθόν, το εκπτωτικό 10ήμερο έληξε και ήδη βρισκόμαστε στον Οκτώβριο. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης σε δηλώσεις του έκανε μία αποτίμηση της κατάστασης.

Συγκεκριμένα είπε ότι «κάθε χρόνο τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου είναι η περίοδος που γίνονται οι παραλαβές των καινούργιων εμπορευμάτων. Το καλοκαίρι τελείωσε αλλά ο καιρός ακόμη είναι ανοιξιάτικος, καλός, ούτως ώστε ο κόσμος να μπορεί έστω και τα τελευταία εμπορεύματα τα καλοκαιρινά να μπορέσει να τα αγοράσει, σε πολύ χαμηλές τιμές. Με την αλλαγή του καιρού θα μπούμε στη φθινοπωρινή περίοδο όπου θα έχουμε, πλέον, έναν Οκτώβρη γεμάτο, έναν Νοέμβρη επίσης, για αν προχωρήσουμε προς τον Δεκέμβριο που είναι ο καλύτερος ίσως μήνας του χειμώνα. Νομίζω ότι όσον αφορά την κίνηση του καλοκαιρινού τριμήνου, ξεκίνησε νωθρά και απογοητευτικά. Συνεχίστηκε λίγο καλύτερα, κι έκλεισε ευτυχώς αρκετά καλά όσον αφορά τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Το πρόσημο, ενώ φαινόταν ότι θα είναι πολύ αρνητικό, αρκετά κάτω σε σχέση με την περσινή χρονιά, εξισορροπήθηκε και σχεδόν κλείσαμε λίγο πιο κάτω σε σχέση με τα περσινά. Οπότε, σε σχέση με το πώς ξεκίνησε το καλοκαίρι, νομίζω ότι αφήνει μία γλυκιά ανάμνηση έτσι όπως τελείωσε.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Υπάρχουν αλλαγές στην αγορά, υπάρχουν καταστήματα που κλείνουν, υπάρχουν κάποια καινούργια που ανοίγουν. Η αγορά είναι ζωντανός οργανισμός ο οποίος μεταλλάσσεται ανάλογα με τις περιόδους και τις συνθήκες».

ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Ενόψει χειμώνα είπε ότι «υπάρχει μία δυσκολία όσον αφορά τις πληρωμές. Αυτό είναι γεγονός. Η ψυχολογία μπορεί ελάχιστα ή περισσότερο να έχει αλλάξει προς το καλύτερο, αλλά νομίζω ότι το βασικό είναι η τσέπη του καταναλωτή η οποία δεν αυξήθηκε. Θα πρέπει να παρθούν κάποιες γενναίες αποφάσεις στο θέμα και της μείωσης της φορολογίας αλλά και σε κάποιες αυξήσεις στους πολίτες σε οποιαδήποτε κοινωνική τάξη κι αν ανήκει, για να μπορέσει να δυναμώσει η τσέπη ούτως ώστε να μπορέσει να βγει και να καταναλώσει περισσότερο».

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΠΟΛΗ

Και πρόσθεσε πως «Η Καβάλα είναι μία ευλογημένη πόλη από την άποψη ότι τουλάχιστον τους 3 μήνες του καλοκαιριού δέχεται μεγάλο κύμα τουριστών. Υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα κυρίως από Βαλκάνιους τουρίστες αλλά γενικότερα. Είναι ένα κομμάτι το οποίο εκμεταλλευόμαστε, με την καλή έννοια, σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη περιοχή τουλάχιστον της περιφέρειάς μας. Είμαστε η πιο δυνατή περιοχή όσον αφορά το τουριστικό κομμάτι. Είναι και η Θάσος αλλά γενικότερα οι επισκέπτες είναι πάρα πολλοί. Αυτό είναι ένα «συν». Είναι μια προστιθέμενη αξία για την αγορά της πόλης, που με τη σειρά μας κι εμείς κερδίζουμε. Σίγουρα σε πανελλαδικό επίπεδο, τα σημάδια και οι πληροφορίες που έχουμε είμαστε περίπου πάνω- κάτω στα ίδια με όλη την υπόλοιπη Ελλάδα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *