Το κέρινο ομοίωμα της Τζένιφερ Λοπέζ φιλοτέχνησε ο Θεόδωρος Κοκκινίδης

Το κέρινο ομοίωμα της Τζένιφερ Λοπέζ δημιούργησε ο Θεόδωρος Κοκκινίδης και φιλοξενείται στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων στα Κηπιά Ελευθερούπολης.

H Τζένιφερ Λόπεζ στα Κηπιά Καβάλας; Φυσικά δεν πρόκειται για την ίδια την καλλιτέχνιδα, αλλά για το κέρινο της ομοίωμα, το οποίο δημιουργήθηκε δια χειρός  Θεόδωρου Κοκκινίδη.

Συγκεκριμένα το ομοίωμα της Λατίνας ποπ σταρ πήρε την θέση του στο μουσείου κέρινων ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη, και μαγνητίζει τα βλέμματα.

Όπως δήλωσε «Η φιγούρα της γνωστής σταρ χρειάστηκε περίπου έξι μήνες για να δημιουργηθεί. Πήρε όμως την θέση της στο Μουσείο. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή εικόνα, μια ξεχωριστή προσωπικότητα, γνωστή για την εικόνα της.

Δούλεψα την φιγούρα της σε κέρινο υλικό και ούτως ή άλλως η δική της εξωτική ομορφιά εντυπωσιάζει. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό κέρινο ομοίωμα από μόνο του».

ΤΑ ΟΜΟΙΩΜΑΤΑ

Να υπενθυμίσουμε ότι στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Θεόδωρου Κοκκινίδη φιλοξενούνται μεταξύ άλλων κέρινα ομοιώματα της Αλίκης Βουγιουκλάκη, της Μελίνας Μερκούρη, της Μαρίας Κάλλας, του Μάικλ Τζάκσον, της Βούλας Πατουλίδου, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Έλβις Πρίσλεϊ και άλλων γνωστών προσωπικοτήτων από τον χώρο της πολιτικής, των τεχνών και του αθλητισμού.

Ο  κ. Κοκκινίδης πρόσθεσε πως «Κάθε φορά το ερέθισμα μπορεί να έρθει από άλλο λόγο ώστε τελικά να δημιουργήσω μια φιγούρα. Κάποια άλλη φορά μπορεί να με γοητεύει το έργο κάποιας προσωπικότητας, άλλη φορά κάποια εικόνα, οπότε ως καλλιτέχνης μπορώ να αφήσω και εγώ ελεύθερο το πνεύμα μου και να δημιουργώ με το όποιο ερέθισμα κάθε φορά!

Αναφορικά με το επόμενο έργο, σκέφτομαι, δεν έχω κατασταλάξει. Θέλω να δουλέψω σε πρόσωπα του ελληνικού χώρου χωρίς να με αφήνουν αδιάφορο όμως προσωπικότητες από το εξωτερικό! Μέχρι σήμερα έχουν ετοιμασθεί 29 έργα συνολικά, η συντήρηση των οποίων σαφώς και δεν είναι εύκολη. Το κερί είναι ευπαθές υλικό στις θερμοκρασίες. Παρόλα αυτά προστατεύεται στο Μουσείο που διατηρώ. Βρίσκεται σε χώρο χωρίς ήλιο, δεν υπάρχουν τζαμαρίες για να ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες και ο επισκέπτης σαφώς και πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι προσεκτικός ώστε να μην αγγίζει τα εκθέματα. Υπάρχει βέβαια κλιματισμός για να κρατάει τις θερμοκρασίες εκεί που πρέπει μέσα στον χώρο του μουσείου, οπότε τα έργα μπορούν να διατηρηθούν εφ όρου ζωής ας βέβαια δεν γίνει κάποια άλλη καταστροφή φυσική.

Βέβαια η συντήρηση έχει να κάνει και με τα χρώματα των κέρινων ομοιωμάτων. Πάντα χρειάζεται ένα φρεσκάρισμα. Δεν υπάρχει χώρος βέβαια για άλλα πολλά ομοιώματα εκεί μέσα. Θα γίνουν πλάνα και θα δούμε στο μέλλον τι θα προστάξει η ίδια η δουλειά».

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη στα Κηπιά λειτουργεί καθημερινά

10 π.μ.- 6 μ.μ. (Οκτώβριος- Μάιος) και

10 π.μ.- 8 μ.μ. (Ιούνιος- Σεπτέμβριος).

Για τις ομαδικές εκδρομές και σχολεία το ωράριο είναι προσαρμόσιμο κατόπιν συνεννόησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *