«Το θετικό είναι ότι τήρησε κατά γράμμα τις εντολές του ΕΟΔΥ», δήλωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου, Ντίνος Κλειτσιώτης, για την γυναίκα που αποτελεί το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Καβάλα

Μια 55χρονη, κάτοικος του Δήμου Καβάλας, είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Καβάλα. Η γυναίκα είχε εξεταστεί τη Δευτέρα 16 Μαρτίου σε ειδικό θάλαμο στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας και την Πέμπτη 19 Μαρτίου βγήκαν τα αποτελέσματα τα οποία έδειξαν ότι νοσεί από κορωνοϊό. Από τη Δευτέρα οπότε και εξετάστηκε η γυναίκα βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στο σπίτι της και είναι καλά στην υγεία της, ενώ εσχάτως είχε μεταβεί στη Θεσσαλονίκη. Κάποιες πληροφορίες ανέφεραν ότι η γυναίκα είναι μόνιμη κάτοικος Παληού, κάτι που τελικά επιβεβαιώθηκε. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Κλειτσιώτης σημείωσε πως η εμφάνιση κρούσματος κορωνοϊού στην Καβάλα ήταν κάτι το αναμενόμενο.

Ο κ. Κλειτσιώτης είπε ότι «κάποια στιγμή θα ερχόταν και το πρώτο κρούσμα. Την Πέμπτη πληροφορηθήκαμε από το ΑΧΕΠΑ ότι ένα από τα δείγματα που είχαμε στείλει ήταν θετικό. Το σκηνικό όμως είναι θετικό με την έννοια ότι η κυρία αυτή είναι συνειδητοποιημένο άτομο. Τήρησε τις εντολές του ΕΟΔΥ κατά γράμμα, μίλησε πρώτα με τον γιατρό της και σε δεύτερη φάση με τον ΕΟΔΥ. Ο ΕΟΔΥ υπέδειξε να έρθει στο νοσοκομείο να πάρουμε δείγμα. Οι γιατροί την περίμεναν έξω από την είσοδο του νοσοκομείου, την οδήγησαν στο κέντρο αναφοράς που έχουμε κάνει. Πήραν το δείγμα και αφού δόθηκαν οι οδηγίες πήγε στο σπίτι και μπήκε σε καραντίνα. Αυτά είναι τα θετικά του θέματος. Κι έτσι πρέπει να ενεργούμε όλοι. Υπεύθυνα. Πρώτα τον γιατρό μας, σε δεύτερη φάση τον ΕΟΔΥ και όταν χρειαστεί θα μας υποδείξουν αν θα πάμε ή όχι στο νοσοκομείο.

Η κυρία είναι σπίτι της. Περιμένουμε οδηγίες από τον ΕΟΔΥ να παρθεί και δεύτερο δείγμα και κατά πάσα πιθανότητα θα φύγει για Αλεξανδρούπολη για να το δεύτερο δείγμα. Εκεί θα κρίνουν οι γιατροί αν θα την κρατήσουν ή αν θα μείνει στο σπίτι της σε καραντίνα. Προσωπικά είμαι στη διάθεσή σας να σας ενημερώνω για το καλό όλων των συμπολιτών μας. Θα πρέπει να ακούνε όλοι από επίσημα χείλη και όχι να μεταφέρονται μέσω διαδικτύου πράγματα τα οποία σε πολλές περιπτώσεις δεν ισχύουν. Θα πρέπει να πω για πολλοστή φορά να τηρούνται τα μέτρα και οι οδηγίες με θρησκευτική ευλάβεια. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να κρατήσουμε όσο το δυνατόν τη μη εξάπλωση. Μας ενδιαφέρει να μην έχουμε πρόβλημα με τους γιατρούς μας, τους νοσηλευτές μας και γι’ αυτό άλλωστε έχουμε κάνει δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας. Ο κόσμος το έχει καταλάβει. Ας περιμένει να θερμομετρηθεί και να του πάρουμε αν χρειαστεί ένα μικρό ιστορικό. Είναι παράκλησή μου να τηρούνται τα μέτρα και οι οδηγίες».

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνέχισε λέγοντας ότι «έχω μιλήσει με την κυρία για να την εμψυχώσω. Πρώτα μίλησαν οι γιατροί μας, ήρθε σε επικοινωνία μαζί της και ο ΕΟΔΥ. Της είπα πώς θα χειριστούμε το θέμα από ‘δω και πέρα. Η ψυχολογική της κατάσταση δεν είναι άριστη αλλά κατανόησε αυτά που της είπαμε. Θα είμαστε κοντά της σε ό,τι κι αν χρειαστεί.

Καθημερινά παίρνουμε δείγματα. Περιμένουμε άλλα έξι δείγματα, είμαστε όμως αισιόδοξοι ότι δεν είναι κάτι που μας ανησυχεί. Θα πρέπει όμως να πάρουμε πρώτα το αποτέλεσμα και μετά να μιλήσουμε συγκεκριμένα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γυναίκα μετέβει χθες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *