Το θέμα χρήσης πεζοδρομίου και στάθμευσης στις εσοχές τους στην Ερ. Σταυρού το αντικείμενο συνάντησης καταστηματαρχών με τον αντιδήμαρχο Καβάλας Ηλία Καλανταρίδη

Τον αντιδήμαρχο Καβάλας κ. Ηλία Καλανταρίδη επισκέφθηκαν προχθές ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Λεμονίδης και τρεις καταστηματάρχες της Ερυθρού Σταυρού για το θέμα χρήσης πεζοδρομίου αλλά και στάθμευσης στις εσοχές των πεζοδρομίων. Ο κ. Καλανταρίδης σημείωσε ότι δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητά στην αστυνόμευση στις οδούς Βενιζέλου και Ερ. Σταυρού.

Συγκεκριμένα ο κ. Καλανταρίδης σημείωσε πως «ο κ. Λεμονίδης την Τρίτη μαζί με τρεις από τους καταστηματάρχες της Ερυθρού Σταυρού ήρθαν στο γραφείο μου, είχαμε κανονίσει ένα ραντεβού, για να δούμε λίγο κάποιες απορίες που είχαν σχετικά με τον κοινόχρηστο χώρο που υπάρχει μπροστά στα μαγαζιά τους και τι ακριβώς ισχύει. Ένας εξ΄ αυτών συγκεκριμένα θεωρεί ότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι ιδιοκτησία του, λέει ότι έχει κάποια χαρτιά τα οποία το αποδεικνύουν, οπότε κανονίσαμε αφού συλλέξει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία να έρθει στην Τεχνική Υπηρεσία για να δούμε αν όντως είναι έτσι. Οπότε σε αυτήν την περίπτωση όπως γίνεται κατανοητό δεν οφείλει να πληρώσει για το χώρο τον οποίο χρησιμοποιεί. Οι άλλοι δύο ήθελαν κάποιες διευκρινίσεις όσον αφορά το χώρο τον οποίο χρησιμοποιούνε, έχουν κάποια μικροπροβληματάκια, ο ένας συγκεκριμένα με κάποιο δέντρο το οποίο υπάρχει εκεί και θα πάμε να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει αν μπορούμε να βοηθήσουμε στη λύση αυτού του προβλήματος».

ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

Συμπλήρωσε δε πως «επίσης συζητήσαμε λίγο το θέμα των αυτοκινήτων τα οποία παρκάρουν στις εσοχές, ως γνωστόν στην Ερυθρού Σταυρού μετά την ανάπλαση προβλέπονται μόνο χώροι προσωρινής στάσης. Δυστυχώς όμως υπάρχουν κάποιοι που παρκάρουν κανονικά εκεί και αφήνουν τα οχήματά τους. Εμείς βέβαια από την πλευρά της Δημοτικής Αστυνομίας είμαστε καθημερινά σε αυτό το σημείο, αυτό εξηγούσα στους ανθρώπους, επιτηρούμε όσο μπορούμε το χώρο καθημερινά το πρωί και σίγουρα πολλές φορές και το απόγευμα όποτε υπάρχει υπηρεσία και βεβαιώνουμε τις αντίστοιχες παραβάσεις σε όλους αυτούς που εγκαταλείπουν τα οχήματά τους εκεί. Ζητήσανε βέβαια οι άνθρωποι από την πλευρά τους, γιατί όντως αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το κατάστημά τους, δεν μπορεί κάποιος πελάτης για πέντε λεπτά να σταματήσει να κάνει χρήση αυτού του χώρου για να αγοράσει κάτι από το κατάστημά τους. Συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει όσο το δυνατόν να είναι καλύτερη η επιτήρηση αυτού του χώρου από την πλευρά της Δημοτικής Αστυνομίας. Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη αυτή και ήδη από σήμερα (σ.σ. χθες) οι κύριοι αυτοί κάνουν αίτηση για αυτόν τον κοινόχρηστο χώρο που θέλουν να χρησιμοποιήσουν και βέβαια με τον τρίτο εξ΄ αυτών να δούμε το θέμα με την Τεχνική Υπηρεσία».

ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Όσον αφορά την παρόμοια κατάσταση που επικρατεί και στην οδό Βενιζέλου, ο κ. Καλανταρίδης σημείωσε πως «το μόνο το οποίο μένει στη Βενιζέλου είναι το θέμα της σηματοδότησης. Ενώ δηλαδή στην Ερυθρού Σταυρού υπάρχει η αντίστοιχη σηματοδότηση γιατί προβλεπόταν από το έργο, δυστυχώς στη Βενιζέλου ενώ πρόκειται για το ίδιο έργο δεν έχει προβλεφθεί σηματοδότηση. Οπότε η Τεχνική Υπηρεσία αυτή τη στιγμή κάνει τη σχετική μελέτη για να μπουν και εκεί οι αντίστοιχες πινακίδες οι οποίες θα ενημερώνουν τους οδηγούς ότι οι εσοχές είναι μόνο χώροι προσωρινής στάσης κι όχι στάθμευσης, οπότε από τη στιγμή που θα γίνει η σχετική σηματοδότηση πλέον θα μπορεί και η Δημοτική Αστυνομία να επιτηρήσει το χώρο όπως πρέπει».

ΑΣΤΙΚΑ

Σχετικά με την πιθανολογούμενη επιστροφή των αστικών λεωφορείων στην οδό Βενιζέλου, ο κ. Καλανταρίδης άφησε να εννοηθεί ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν όντως επιστρέψουν ή αν θα εξακολουθήσουν να κινούνται μόνο μέσω της Ερυθρού Σταυρού. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «αυτό είναι κάτι που μένει να το δούμε, γιατί αν κατάλαβα καλά υπάρχουν κάποιες σκέψεις να μείνουν ίσως στην Ερυθρού Σταυρού. Υπάρχουν κάτι τέτοιες σκέψεις και από την πλευρά των αστικών συγκοινωνιών, γιατί όντως με τα αστικά στη Βενιζέλου θα δημιουργηθεί ένας επιπλέον φόρτος, είναι κάτι που είναι υπό σκέψη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.