«Το θέμα του Ειρηνοδικείου είναι πολύ καυτό για τη Θάσο και επιβάλλεται να λυθεί», δηλώνει η περιφερειακή σύμβουλος, Μαρία Πολυμέρου

Σύσκεψη για το Ειρηνοδικείο Θάσου και την μετεγκατάσταση του πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Καβάλας. Η περιφερειακή σύμβουλος κ. Μαρία Πολυμέρου σημείωσε ότι το θέμα είναι σοβαρό και ευελπιστεί να βρεθεί λύση.

Συγκεκριμένα είπε ότι «το θέμα του Ειρηνοδικείου είναι όντως ένα πολύ καυτό θέμα για τη Θάσο, που επιβάλλεται να λυθεί. Το τι ακριβώς έγινε στη σύσκεψη και τι ειπώθηκε δεν γνωρίζω διότι δεν ήμουν παρούσα καθώς δεν προσκλήθηκα!!. Έχω ραντεβού με τον δήμαρχο Θάσου κ. Κυριακίδη για να ενημερωθώ για κάτι που με αφορά άμεσα. Σίγουρα επιβάλλεται να γίνει μετεγκατάσταση. Να παραμείνει πρώτα απ’ όλα το Ειρηνοδικείο στη Θάσο. Δεν είναι λύση να συγχωνευθεί με το Ειρηνοδικείο Καβάλας, όπως δεν είναι λύση και για καμία άλλη υπηρεσία. Όπως επιβάλλεται να βρεθεί λύση και για τη θέση στελέχωσης του γραμματέα που αυτήν τη στιγμή είναι κενή».

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Για την τουριστική κίνηση στη Θάσο το φετινό καλοκαίρι, είπε ότι «ήταν μια χρονιά που ξεκίνησε με πολύ ανησυχία. Υπήρχε σαφέστατα μία μικρή μείωση στον κόσμο που ήρθε γενικά στην περιοχή, όχι μόνο στη Θάσο. Σίγουρα, όμως, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος ήταν δύο μήνες που ανέβασαν και έσωσαν τη χρονιά. Ο Σεπτέμβριος εξακολουθεί και είναι ένας πολύ καλός μήνας. Γενικότερα τα τελευταία 5-6 χρόνια είναι ένας πολύ δυνατός μήνας. Είμαστε αισιόδοξοι από αυτήν την άποψη. Ελπίζουμε με κάποιες κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε για την προβολή της περιοχής να αρχίσει να μην υπάρχει μείωση, αλλά να υπάρχει αύξηση.

Γενικότερα η παροχή υπηρεσιών που υπάρχει στη Θάσο είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Γι’ αυτό και δεν υπάρχουν παράπονα. Όσο αφορά τις καινούργιες τουριστικές μονάδες, τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί πολύ το νησί. Έχουν γίνει ανακαινίσεις στις υπάρχουσες. Σαφέστατα υπάρχει πάντα χώρος για νέες μονάδες. Χωλαίνουμε μόνο στο θέμα της προβολής. Όσον αφορά την Περιφέρεια και γενικότερα τα τελευταία χρόνια και τις δημοτικές αρχές, δεν υπήρχε καθόλου προβολή ούτε για τη Θάσο, ούτε για την Καβάλα. Γενικότερα ούτε για την περιφέρεια. Μόνο ό,τι γινόταν από τους ιδιώτες και από τους επαγγελματίες του χώρου. Ο Οργανισμός Τουρισμού που υπάρχει και ο Σύλλογος Ξενοδόχων είναι δύο σύλλογοι που δεν μπορούν να κινηθούν μόνοι τους και ανεξάρτητα, κατ’ αρχάς από οικονομικής πλευράς. Χρειάζονται στήριξη από τους δημόσιους φορείς, κάτι που δεν υπήρχε τα τελευταία χρόνια. Προσπαθούν πάρα πολύ, έχουν πολύ καλή συνεργασία μαζί τους και οι ιδιώτες, αλλά χρειάζονται στήριξη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *