Το θέμα του αγωγού ΤΑΡ έθιξε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας ο Σπύρος Προυσαεύ

Λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων αναδείχθηκε στην επιφάνεια των χωραφιών του Ζυγού ο αγωγός φυσικού αερίου ΤΑΡ. Αυτό κατήγγειλε ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Προυσαεύ κάνοντας λόγο για έλλειψη μέτρων ασφαλείας από πλευράς της εταιρείας.

Όπως ανέφερε «Πράγματι ο αγωγός ΤΑΡ από όσο γνωρίζουμε θα λειτουργήσει το 2020. Ανέφερα μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ότι θα περάσουν πάρα πολλοί αγωγοί – 4 συγκεκριμένα – από την περιοχή μας, θα γίνει δηλαδή ένας διάδρομος αγωγών ο τόπος μας και ανέφερα ότι σε κάποιο σημείο στο Ζυγός, μέσα σε χωράφια ο αγωγός βγήκε στην επιφάνεια.

Αυτό είπα και κατήγγειλα. Και ανέφερα ένα σοβαρό θέμα ότι η εταιρεία φεύγει και δεν έχουν κάνει ενημέρωση για θέματα ασφαλείας του αγωγού ΤΑΡ στους κατοίκους. Έθεσα το ερώτημα στο Δήμαρχο τι προτίθεται να κάνει ο ίδιος ο Δήμος Καβάλας  σε αυτά τα θέματα ασφαλείας. Αφού η εταιρεία δεν είναι εδώ στην περιοχή και είναι φιλοξενούμενη.

Απάντηση δεν πήρα ουσιαστική μια και ο δήμαρχος κ. Μουριάδης μου είπε ότι μαζί με τον ΤΑΡ θα ενημερώσει τον κόσμο. Άρα δεν έχουν άποψη και σχέδιο».

ΤΟΝ ΞΑΦΝΙΑΣΑΝ

Και πρόσθεσε ότι «Αυτό που φαίνεται είναι  ότι ξάφνισαν τον ίδιο το Δήμαρχο. Με την τύρφη κανείς δεν μπορεί να τα βάλει. Εμείς τους λέγαμε αλλά δυστυχώς εμφανίσθηκε το φαινόμενο γιατί η φύση έχει τους δικούς της δρόμους και κάθε παρεμβολή θα φέρει συνέπειες.

Η κλιματική αλλαγή θα φέρει και εκδίκηση της φύσης μια και εμείς οι άνθρωποι απλά παραβιάζουμε την φύση με τον τρόπο μας και τις ενέργειες μας. Λάσπη και νερά, μετά ήρθε η εταιρεία και κάλυψε τον αγωγό».

 Χαριτολογώντας τέλος ο κ. Προυσαεύ έθιξε και παρέμβαση που έγινε από την αντιπολίτευση αν και ο ίδιος είχε θίξει νωρίτερα το θέμα. «Εγώ δήλωσα για την ύδρευση της πρώην Δημοτικής Ενότητας στο Κεφαλάρι και μετά μέσα στο Δ.Σ. το ίδιο θέμα έθιξαν η κ. Τσανάκα και ο κ. Παππάς» σημείωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *