Το θέμα της ΒΦΛ θέτει στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο ο περιφερειακός σύμβουλος, Ανδρέας Καραγιώργης

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ανδρέας Καραγιώργης έθεσε θέμα συζήτησης στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο την υπόθεση των 135 εργαζομένων στην ΒΦΛ. Ο κ. Καραγιώργης προτείνει να υπάρξει ψήφισμα συμπαράστασης.

Συγκεκριμένα είπε ότι «ως επικεφαλής της παράταξης Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση, θεωρώ υποχρέωση μου να προτάξω στο Περιφερειακό Συμβούλιο αυτήν τη διαδικασία, να την κοινοποιήσω και να ζητήσω να θιχθεί ένα πρόβλημα που το έχουμε ζήσει τον τελευταίο καιρό.

Όταν υπάρχει μια συμφωνία που δεν είναι απλώς ένα ιδιωτικό συμφωνητικό και προέρχεται από μία τριμερή μεταξύ του υπουργείου Εργασίας, της εργοδοσίας και των εργαζομένων, που προβλέπεται η επαναφορά των εργαζομένων με τους όρους που επέβαλλαν οι δικαστικές αποφάσεις και ότι θα πρέπει οποιαδήποτε καινούργια εταιρεία να μπορεί να συνυπογράψει αυτά που ίδια η εργοδοσία έχει αποδεχθεί, δεν θεωρώ ότι χρειάζεται αν πούμε τίποτε περισσότερο.

Ζητώ με επερώτηση από το Περιφερειακό Συμβούλιο να βγει ένα ψήφισμα μέσα από το οποίο, με δεδομένο ότι το υπουργείο ζήτησε στις Φεβρουαρίου να υπογραφεί η συμφωνία και να αποδεχθεί το εργοστάσιο τα ήδη υπογεγραμμένα, θα δηλώνεται η πρόθεση του Περιφερειακού να αγγίξει το πρόβλημα και να υποστηρίξει τους εργαζόμενους που έχουν δικαιωθεί σε οποιοδήποτε δικαστήριο. Να αντιληφθεί το Συμβούλιο ότι δεν είναι μόνο θέμα των 135 οικογενειών, είναι θέμα περιφερειακό καθώς δημιουργούνται προβλήματα και στην οικονομία της περιφέρειας. Θα πρέπει πολιτικά το Περιφερειακό Συμβούλιο να πάρει μία θέση.

Αντιλαμβάνομαι ότι κάποια στιγμή οι παρατάξεις της Περιφέρειας έχουν από πίσω τους κομματικούς μηχανισμούς, αλλά εδώ δεν μιλάμε για πολιτική. Μιλάμε για ανθρώπους, για περιφέρεια, για οικονομία, οικογένειες. Δεν χρήζει τίποτα περισσότερο της απλής λογικής».

ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΕ

Και πρόσθεσε πως «Το ίδιο είχα κάνει και στο θέμα του χρυσού, που η στάση μου ήταν υπέρ της κοινωνίας, το ίδιο έκανα και στο θέμα της ζάχαρης., Είναι μια προσπάθεια που από τη στιγμή που ο κόσμος με τίμησε με την ψήφο του, είμαι υποχρεωμένος να είμαι σκυμμένος πάνω από τα προβλήματά τους. Τώρα, το αν θα ψηφιστεί ή όχι, το δικό μου ενδιαφέρον είναι να ψηφιστεί αλλά ακόμη κι αν δεν γίνει, εγώ αυτό που θεωρώ σωστό ότι έπρεπε να κάνω, το έχω κάνει. Κι ο καθένας που θα σηκώσει ή δεν θα σηκώσει το χέρι του για να ψηφίσει, θα πάρει την ευθύνη της πράξης του. Κι αυτή θα κριθεί από τον κόσμο.

Αύριο (σ.σ. σήμερα) υπάρχει Περιφερειακό Συμβούλιο. Μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο έκανα όλη τη διαδικασία, απέστειλα την επερώτηση στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, στους αρχηγούς των παρατάξεων όπως προβλέπει ο νόμος, έχω μιλήσει και με τον κ. Περιφερειάρχη κ. Μέτιο, με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη κ. Αντωνιάδη, με όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων. Τους έχω ενημερώσει και τους έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεσή τους για οποιαδήποτε απορία έχουν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *