Το θέμα της αξιοποίησης των καπναποθηκών έθεσε στον Υπουργό Τουρισμού ο δήμαρχος Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης

Το θέμα της αξιοποίησης των καπναποθηκών έθεσε στον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη στη σύσκεψη που έγινε στην περιφέρεια στην Κομοτηνή, ο δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης. Ο δήμαρχος επιμένει στην πάγια θέση του ότι αυτά τα εμβληματικά κτήρια πρέπει να αξιοποιηθούν.

Συγκεκριμένα είπε ότι «έθιξα το θέμα των καπναποθηκών, έχει ένα απόθεμα που μένει αναξιοποίητο. Διότι όσες προσπάθειες έγιναν για να τις αξιοποιήσει κάποιος, έφευγε όταν μάθαινε ότι έπρεπε δύο χρόνια περίπου να πάει με την αρχαιολογία, ούτως ώστε να του εγκριθούν τα σχέδια και κανένα χρόνο ακόμη με την πολεοδομία. Κανείς σοβαρός επενδυτής δεν μπορούσε να έρθει με χρόνο αναμονής 2-3 χρόνια και με αβέβαια αποτελέσματα. Του το είπαμε, το σημείωσε αλλά είναι και θέμα του υπουργού Πολιτισμού που πρέπει να συνεννοηθεί μαζί του, κάτι που πρέπει να κάνουμε κι εμείς. Εμείς δεν είπαμε να καταστραφούν οι καπναποθήκες. Εξωτερικά μπορούν να μείνουν ως έχουν και εσωτερικά να γίνονται οι διαρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν. Όταν βρεθούμε με τον υπουργό Πολιτισμού θα τα συζητήσουμε καλύτερα και πιστεύω θα βρεθεί μια λύση για να μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις καπναποθήκες. Θέλουμε να τις διατηρήσουμε, αλλά όταν φτάσουμε να στο σημείο να πέφτει η στέγη και κανείς να μην θέλει να επενδύσει, αυτό για το οποίο πάνε, δηλαδή η διατήρησή τους, δεν θα ισχύει. Ο κ. υπουργός το σημείωσε, θεώρησε ότι είναι μια καλή πρόταση. Θα στείλουμε και υπόμνημα που θα αναφέρουμε αναλυτικά τα προβλήματά μας, αφού σε μία συνάντηση δεν μπορούν να ειπωθούν όλα. Είναι θετικό που ήρθε ο υπουργός στην περιοχή μας. Να ξέρουν τι διαπραγματευόμαστε και εμείς να ξέρουμε πού απευθυνόμαστε. Η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης έχει πολλά που μπορεί να εκμεταλλευτεί τουριστικά και δεν υπολείπεται των άλλων περιφερειών».

ΣΥΣΚΕΨΗ

Για τη σύσκεψη με τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων του Δήμου Καβάλας είπε ότι «συναντηθήκαμε για να συντονιστούμε. Για μένα οι πρόεδροι είναι συνεργάτες, όπως οι αντιδήμαρχοι, άσχετα από την παράταξη στην οποία ανήκουν. Επίσης τα έργα που θέλουν, να μπουν σε μία προτεραιότητα γιατί δεν είναι δυνατόν να γίνουν όλες οι παρεμβάσεις μέσα σε ένα χρόνο. Θα ήθελα να έχω τα χρήματα αλλά αυτά είναι περιορισμένα. Άρα θα πρέπει να υπάρχει ένας προγραμματισμός. Οι πρόεδροι είναι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τις κοινότητές τους και τα έχουμε καταγράψει».

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Για την άφιξη ενός μεγάλου αριθμού προσφύγων στο Ασημακοπούλου είπε ότι «απ’ ό,τι ξέρω ήρθαν περίπου 200». Για τον ερχομό εμπειρογνωμόνων για την περασμένη γέφυρα, δήλωσε ότι δεν το γνώριζε. Θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία ώστε να βρεθούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *