Το θέμα που δημιουργήθηκε με τις υποτιθέμενες δηλώσεις Πασχαλίδη, θεωρείται λήξαν για το πρώην υπουργό Γιώργο Καλαντζή

Το θέμα θεωρείται λήξαν για το πρώην υπουργό κ. Γιώργο Καλαντζή σε ό,τι αφορά την υπόθεση του πρώην βουλευτή κ. Γιάννη Πασχαλίδη αναφορικά με τις δηλώσεις του για τα προσφυγόπουλα και την είσοδο τους στις Σχολές Μαθητείας. Σύμφωνα με τον ίδιο από την στιγμή που ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Παναγιωτίδης ως οικοδεσπότης της εκδήλωσης κοπής πίτας όπου έγιναν οι δηλώσεις Πασχαλίδη διαβεβαιώνει ότι δεν υπήρχε τίποτα ρατσιστικό, ο ίδιος δεν έχει λόγο να το αμφισβητεί.

Ο κ. Καλαντζής δήλωσε ότι «συμφωνώ απόλυτα με την αντίδραση της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Επειδή ήμουν στην κοπή της πίτας της Ομοσπονδίας όπου έγινε ό,τι έγινε κι επειδή ήμουν ο πρώτος που βγήκα σε δημοσιογράφο προτού ξεκινήσουν όλα αυτά, είπα ότι άκουσα να γίνεται μια αναφορά σε πρόσφυγες αλλά δεν άκουσα ακριβώς τι έγινε, δεν έχω άποψη. Ήμουν ξεκάθαρος από την πρώτη στιγμή και δεν έχω καμία αμφιβολία όταν άκουσα τον κ. Παναγιωτίδη –αυτός ήταν ο οικοδεσπότης- να διευκρινίζει ότι δεν ελέχθη κάτι, γιατί εκείνη τη στιγμή έγινε μια αναφορά από τον κ. Πασχαλίδη σε πρόσφυγες και προσφυγόπουλα αλλά το τι είπε ακριβώς δεν έδωσα σημασία. Έτσι ακριβώς είπα σε δημοσιογράφο τις πρώτες μέρες. Από ‘κει και πέρα, για να τελειώνουμε, από τη στιγμή που διευκρινίζεται από όσους άκουσαν, νομίζω ότι δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτό το θέμα. Αν υπάρχει ηχητικό ντοκουμέντο, να το βγάλουν να τελειώνουμε. Διότι μπαίνουμε σε μία διαδικασία που δεν συνάδει σε κανέναν και είναι άδικο για τον κ. Πασχαλίδη και για όσους που έχουν την ίδια άποψη. Να τελειώνουμε με αυτά. Κι από τη στιγμή που το ξεκαθάρισε ο κ. Παναγιωτίδης που ως οικοδεσπότης βρισκόταν δίπλα του, εμείς τι να πούμε».

Γενικά για το φαινόμενο να σπέρνουν κάποιοι φήμες εις βάρος πολιτικών, είπε ότι «εδώ κυκλοφορούν κάποιοι φήμες ότι δεν θα είμαι στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Κάποιοι κυκλοφορούν ότι ο άλλος δεν είναι ικανός, είναι άχρηστος και μην περιμένει ο τάδε ή ο δείνα να δει υπουργείο. Δεν μπορώ να πέσω σ’ αυτήν την κατηγορία μετά από τόσα χρόνια στην  πολιτική. Τα ξέρω και τα γνωρίζω ότι γίνονται αυτά».

ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ

Συμπλήρωσε, τέλος, ότι «ήμουν ο πρώτος που βγήκε και  ξεκαθάρισα το θέμα  και δεν μπαίνω σ’ αυτήν τη διαδικασία. Δεν άκουσα να λέει κάτι ο κ. Πασχαλίδης που να με ενόχλησε γιατί αν με ενοχλούσε θα το έλεγα. Από τη στιγμή που βγήκε ο κ. Παναγιωτίδης και το διευκρίνισε εγώ δεν μπορώ να έχω άλλη άποψη. Αλλά δεν είδα όλους αυτούς που δείχνουν ευαισθησία για τον κ. Πασχαλίδη –και καλά κάνουν- να έχουν την ίδια αντιμετώπιση απέναντι σε έναν πολιτικό που 30 χρόνια προσφέρει στην Καβάλα κι ακόμη και στις τελευταίες εκλογές που δεν βγήκε βουλευτής για μερικές εκατοντάδες ψήφους, ότι δεν θα είναι υποψήφιος ο Καλαντζής κλπ. Δεν είδα την ίδια ευαισθησία. Καλά κάνουν κι αντιδρούν όταν θεωρούν πως κάτι δεν είναι αληθές, αλλά όλοι αυτοί που ακούν τα ίδια κι από συγκεκριμένους χώρους και κύκλους, ότι ο Καλαντζής δεν θα είναι υποψήφιος, δεν τους είδα να αντιδρούν, να βγουν και να πουν το λόγο για τον οποίο αποδέχονται ή όχι. Αρκετά. Ας ασχοληθούμε με κάτι σοβαρό. Ποιοι έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν τον τόπο τους. Δεν μπορείς να ξεχνάς την προσφορά του Παναγιωτόπουλου, του Μάρτη, του Δημοσθενόπουλου, του Τσακλίδη, του Αθανασιάδη, του Εριφυλλίδη, του Καλλιοντζή. Ο καθένας από αυτούς έβαλε κάτι στον τόπο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *