Το  Εργατοϋπαλληλικό   Κέντρο  Νομού  Καβάλας παρέχει δωρεάν λεωφορεία σε όλους τους εργαζόμενους που θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη

Το  Εργατοϋπαλληλικό   Κέντρο  Νομού  Καβάλας (ΕΥΚ)  παραχώρησε  συνέντευξη τύπου σήμερα στις  12:00 το μεσημέρι στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας (Δαγκλή 19, Καβάλα) προκειμένου να   ενημερώσει για την απεργιακή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή όλων των συνδικάτων και σωματείων της Βορείου Ελλάδος την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου  στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΥΚ κ. Ευθύμη Μακρογιάννη στις 16 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε μία Περιφερειακή Συνάντηση της ΓΣΕΕ στην Καβάλα από πλευράς της ΓΣΕΕ με στόχο να υπάρχει μία καλύτερη εικόνα στις απεργιακές κινητοποιήσεις όπου κατάλαβαν ότι θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους και αυτός ο κατακερματισμός των απεργών με 200 άτομα σε κάθε συγκέντρωση να σταματήσει καθώς δεν είναι η καλύτερη δυνατή εικόνα που βγαίνει προς τα έξω.  Έτσι αποφασίστηκε να διοργανώνονται 3 κεντρικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα,  σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη. Στο πλαίσιο αυτό όλα τα Εργατικά Κέντρα της Βορείου Ελλάδος θα συγκεντρωθούν την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στην Θεσσαλονίκη για να δώσουν δυναμικό παρόν στην απεργιακή Πανελλαδική Συγκέντρωση.

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

Από πλευράς του το ΕΥΚ θα διαθέσει δωρεάν λεωφορεία που θα ξεκινήσουν στις 8 το πρωί από τον Δημοτικό Κήπο για όσους απεργούς θέλουν να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας  και το συλλαλητήριο  της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Μακρογιάννης σχολίασε πως τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι είναι πάρα πολλά καθώς οι εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι με τις απαιτήσεις των δανειστών και της κυβέρνησης και το μήνυμα που θέλουν να περάσουν με την συμμετοχή τους στην απεργία είναι ότι  θέλουν να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους.

 

Μέσα από το  διεκδικητικό τους πλαίσιο απαιτούν σταθερή και πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα, άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών μνημονιακών διατάξεων και άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου.  Επίσης διεκδικούν ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες δηλαδή ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό.

Ο κ. Μακρογιάννης τόνισε πως όπου πήγε το ΔΝΤ έχουν καταρρεύσει κυβερνήσεις και ο επόμενος στόχος είναι να τελειώσουν το συνδικαλιστικό κίνημα όταν τα Εργατικά Κέντρα δεν χρηματοδοτούνται από το κράτος αλλά  από τα ασφάλιστρα των εργαζομένων που είναι 15 εκ. ευρώ ετησίως αλλά φτάνουν σε αυτά μόλις 1 εκ. ευρώ….

ΕΝΟΤΙΚΑ

Επίσης ανέφερε ότι στόχος τους είναι  αγωνιστικά και ενωτικά να κατέβουν την Πέμπτη στην Θεσσαλονίκη για να περάσουν το μήνυμα τους ώστε να σταματήσει αυτός ο κατήφορος εις βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Τέλος ανέφερε πως θα διαθέσουν τουλάχιστον 4 λεωφορεία δωρεάν για τους εργαζόμενους που θέλουν να μεταβούν στην Θεσσαλονίκη την Πέμπτη στο πανεργατικό συλλαλητήριο έτσι ώστε να φτάσουν σαν Καβάλα τα 200 άτομα και μαζί με όλα τα υπόλοιπα Εργατικά Κέντρα να συγκεντρώσουν τουλάχιστον  3000 εργαζόμενους  οπόταν μαζί με τους υπόλοιπους απεργούς και συνταξιούχους να συγκεντρωθούν 1000 άτομα.

ΠΕΡΙ ΒΦΛ

Ερωτηθείς για την πορεία των απολυμένων της Βιομηχανίας Φωσφορικών λιπασμάτων ανέφερε ότι η κατάσταση έφτασε στα  χέρια της Δικαιοσύνης καθώς στις 13 Δεκεμβρίου θα εκδικαστεί η υπόθεση τους και από πλευράς τους  στηρίζουν στο νομικό κομμάτι στηρίζοντας έτσι τον αγώνα τους. Πρόσθεσε πως υπάρχουν παράπονα  από την κυβέρνηση καθώς δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα καμία δέσμευση της, ακόμη περιμένουν να λάβουν οι απολυμένοι τα 1000 ευρώ του βοηθήματος από τον ΟΑΕΔ και γενικά περιμένουν να υλοποιηθούν κάποιες από τις δεσμεύσεις που έγιναν…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *