Το Εργατικό Κέντρο Καβάλας θα συμμετάσχει στην απεργία της 2ας Οκτωβρίου για το Πολυνομοσχέδιο

Το Εργατικό Κέντρο Καβάλας θα συμμετάσχει στην απεργιακή κινητοποίηση της 2ας Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Κώστα Ποδάρα η απεργία αφορά τοΝ αναπτυξιακό νόμο.

Ο κ. Ποδάρας είπε ότι «θα συγκαλέσουμε διοικητικό συμβούλιο την Παρασκευή (σ.σ. σήμερα) για να προκηρύξουμε και εμείς σε επίπεδο νομού, σε επίπεδο δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, απεργία για τις 2 Οκτωβρίου. Η ΓΣΕΕ έχει αυτήν τη στιγμή προσωρινή διοίκηση με ευθύνη των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, τα γνωστά γεγονότα που γνωρίζει όλος ο κόσμος. Και εκ του νόμου έχει ορισμένες δραστηριότητες και δεν μπορεί να προκηρύξει η ίδια η ΓΣΕΕ πανελλαδική πανεργατική απεργία. Οπότε προτρέπει και προτείνει στις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, δηλαδή στα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες, να πάνε σε απεργιακή κινητοποίηση στις 2 Οκτωβρίου. Αυτό θα πράξουμε κι εμείς.

Η απεργία γίνεται για τη μη ψήφιση, τη διαβούλευση καλύτερων όρων του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, που ετοιμάζει προς ψήφιση η βουλή γύρω στις 14-15 Οκτωβρίου. Περιέχει σε 9 σημεία τουλάχιστον πολλές αντεργατικές διατάξεις και συνδικαλιστικές περικοπές. Προσβάλει το συνδικαλιστικό κίνημα και είναι γενικά αντεργατικό το νομοσχέδιο».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Πρόσθεσε ότι «την Τετάρτη καλέσαμε όλα τα σωματεία του νομού Καβάλας για να τους αναλύσουμε κι εμείς με τη σειρά μας τις διατάξεις αυτές που προσβάλουν τα εργασιακά και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Αλλά προσήλθαν μόνο 6-7 σωματεία,  τους ενημερώσαμε όσο μπορούσαμε και αποχωρήσαμε. Τα υπόλοιπα Εργατικά Κέντρα της χώρας δεν το έκαναν αλλά εμείς κινηθήκαμε πιο δημοκρατικά,  κάναμε αυτήν την κίνηση. Πρέπει πάντα να ενημερώνουμε τους υφισταμένους μας για όλες τις κινήσεις που κάνουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *