Το Επιμελητήριο Καβάλας συνιστά την προσοχή στους επιχειρηματίες σε επιτήδειους που θέλουν να τους εξαπατήσουν με το πρόσχημα την εξυπηρέτηση τους

Το Επιμελητήριο Καβάλας με ανακοίνωση του εφιστά την προσοχή όλων των επιχειρηματιών σε φαινόμενα που έχουν παρουσιασθεί τις τελευταίες ημέρες από επιτήδειους, που προσπαθούν να εξαπατήσουν επιχειρηματίες, λέγοντας τους τηλεφωνικά ότι είναι από κάποια Δημόσια Υπηρεσία και ζητούν χρήματα για να τακτοποιήσουν θέματα ή να προτείνουν προγράμματα ΕΣΠΑ. Οι επιχειρηματίες καλούνται να ζητούν σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή την οποιαδήποτε προσφερόμενη υπηρεσία, καθώς χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, δεδομένου ότι αυτά τα τηλεφωνήματα είναι παραπλανητικά και έχουν ως μόνο στόχο την εξαπάτηση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μάρκο Δέμπα «Πραγματικά δεχθήκαμε πολύ σοβαρές καταγγελίες και μάλιστα από επώνυμους ανθρώπους. Βλέπουμε ξαφνικά ότι ενώ τις προηγούμενες χρονιές είχαν μια τακτική σε ό,τι αφορά ευρωπαϊκά προγράμματα που τρέχουν επιχειρήσεις μας και μάλιστα κάποιες εξ αυτών έπεσαν και στην παγίδα μια και δέχθηκαν ενημέρωση βάση της οποίας κάποια προγράμματα άμεσα θα έτρεχαν οπότε οι επιτήδειοι θα έστελναν ενημερωτικό υλικό έναντι αμοιβής βέβαια. Έδιδαν έναν τραπεζικό λογαριασμό και ούτω καθεξής. Επειδή είδαν όμως ότι το όλο πράγμα έχει ποια εξελιχθεί και δεν πιάνει, τώρα τηλεφωνούν ως δήθεν εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Υγιεινής για παράδειγμα και ζητούν κατάθεση κονδυλίων για να αναλάβουν αυτοί την συγκέντρωση εγγράφων που θα σταλούν στην Αθήνα».

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ

Ο κ. Δέμπας ανέφερε ότι  «Επικοινώνησα και με το Νομίατρο κ. Παπαδόπουλο για να τον ρωτήσω μήπως όντως κάτι συμβαίνει. Και αυτός με διαβεβαίωσε ότι δεν συμβαίνει τίποτε, με καμιά υπηρεσία δεν υπάρχουν τέτοιοι ανοικτοί λογαριασμοί και κανείς δεν παίρνει τηλέφωνα. Πόσο μάλλον να στείλουν από εδώ έγγραφα  στην Αθήνα.

Μάλιστα ο ίδιος με ενημέρωσε ότι πρόσφατα σχετικά καταδικάσθηκε ένα ανάλογο δίκτυο στην Αθήνα και μάλιστα καταδικάσθηκε επειδή εκμεταλλευόταν πολλά τέτοια ποσά. Δεν σας κρύβω πως αμέσως κινήθηκα για να δούμε πως θα αντιδράσουμε. Και αυτό κάναμε, θέλοντας να προστατεύσουμε τα  μέλη μας.

Ενδεχομένως να ξεκινήσει κάποιος με 100-150 ευρώ και στην πορεία να βγάλει πολύ περισσότερα χρήματα ..Άρα εφιστούμε την προσοχή και στις επιχειρήσεις και στους απλούς πολίτες. Ας είναι σε επαφή και με την Αστυνομία και με κάθε αρμόδιο γιατί βλέπουμε ότι ένα τέτοιο κύκλωμα είναι σε εγρήγορση και πάλι στην περιοχή μας και μήπως καταφέρουμε να το πιάσουμε εν τη γενέσει και μην πέσουν επιχειρήσεις στα χέρια αυτών των απατεώνων».

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ!!!!

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι επιτήδειοι πήραν τηλέφωνο ακόμη και στον Εμπορικό Σύλλογο        Καβάλας. «Μιλώντας με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ.  Βασίλη Λεμονίδη μας επιβεβαίωσε και ο  ίδιος ότι έγινε αυτό και δεν ήξεραν προφανώς ότι πήραν στον Εμπορικό Σύλλογο, πρότειναν όμως αυτά που προτείνουν γενικώς. Δεν χρειάζεται να πέφτουμε στα δίχτυα τέτοιων απατεώνων και το Επιμελητήριο θα είναι κοντά στον κάθε ενδιαφερόμενο.

Τηλεφωνούν σε 1000 ανθρώπους  ζητώντας  100 ευρώ, άρα μπορούν να βγάλουν 100 χιλιάδες ευρώ σε μια μέρα. Για αυτό και ζητούν λίγα για να μην τρομάξουν τον κόσμο. Ας ελπίσουμε η δημοσιότητα να πιάσει  τόπο και αν κάποιοι έχουν τηλέφωνα να φτάσουμε στην Αστυνομία και ίσως να πετύχουμε και κάτι. Θέλει προσοχή» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *