Το Επιμελητήριο Καβάλας θα διοργανώσει και φέτος την ετήσια Έκθεσή του

Το Επιμελητήριο Καβάλας θα διοργανώσει και φέτος την ετήσια Έκθεσή του τον Σεπτέμβριο, όπως το επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του κ. Μάρκος Δέμπας.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ήδη τα Γιάννενα και η ΔΕΘ μας έχουν αποστείλει ότι θα υλοποιήσουν φέτος τις εκθέσεις τους. Οι Σέρρες επίσης προχωράει. Εμείς πριν περίπου ένα μήνα είχαμε πάρει μία πρώτη απόφαση. Στο τελευταίο Δ.Σ. που έγινε πριν μερικές μέρες επαναεπιβεβαιώσαμε ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και φέτος την Kavala Expo έστω και υπό αυτές τις συνθήκες και με κάποιες άλλες προδιαγραφές. Θα πρέπει να δείξουμε σαν Επιμελητήριο ότι το επιχειρείν είναι εδώ, η επιχειρηματικότητα συνεχίζεται. Θα στηρίξουμε τις τοπικές επιχειρήσεις κυρίως, με μία οργάνωση έστω και μικρότερου μεγέθους σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας. Το βασικό είναι να δώσουμε το μήνυμα ότι αντέχουμε, προσπαθούμε, περνάμε δύσκολες οικονομικές συγκυρίες και ίσως η περίοδος του Σεπτεμβρίου θα είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε την τάση και τα πρώτα αποτελέσματα μετά το καλοκαίρι. Πάμε για Σεπτέμβριο, θα είναι σίγουρα 3 μέρες, Παρασκευή έως Κυριακή. Πιθανόν να είναι και η Δευτέρα.

Έχει συζητηθεί να υπάρξει έκπτωση στους εκθέτες που θα έρθουν φέτος. Αρκετοί εκθέτες ρωτάνε αν η φετινή έκθεση θα γίνει. Πάνω από 15 επιχειρήσεις έχουν επικοινωνήσει μαζί μας. Αυτό κάτι σημαίνει. Με βάση τα μέτρα, περίπου το 60% των επιχειρήσεων θα μπορέσει να έχει η φετινή έκθεση. Γύρω στις 70-80 επιχειρήσεις είναι εφικτό να συμμετέχουν στην Έκθεση».

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Για τον τουρισμό είπε ότι «έχει σκαμπανεβάσματα. Οι πληροφορίες από Σερβία και Σκόπια είναι λίγο ανησυχητικές. Οι Βούλγαροι έχουν ανταποκριθεί πάρα πολύ θετικά. Υπάρχει καλή κίνηση στην Καβάλα και τη Θάσο. Η Ρουμανία δεν είναι ακόμη στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά από 1 Ιουλίου που ανοίγει το αεροδρόμιο θα δούμε τι θα περιμένουμε κι από την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη. Νομίζω ότι η ημερομηνία κλειδί θα είναι γύρω στις 15 Ιουλίου. Εκεί θα προκύψει το αποτέλεσμα της προσπάθειας που γίνεται. Υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία. Τα πράγματα είναι δύσκολα. Τα αρχικά μηνύματα ήταν πιο αισιόδοξα. Δεν είναι εφικτό να έχουμε το 1 εκ επισκέπτες που είχαμε πέρυσι. Θα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι αν πλησιάσουμε τα νούμερα των 400-500 χιλιάδων. Χάνουμε έσοδα και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος και να προβλέψει από τώρα η κυβέρνηση πώς θα στηρίξει τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους, τους ανέργους και την κοινωνία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *