Το Ειρηνοδικείο Θάσου στελεχώθηκε με μία υπάλληλο με απόσπαση από την Καβάλα

Το Ειρηνοδικείο Θάσου στελεχώθηκε με μία  υπάλληλο με απόσπαση από την  Καβάλα ενώ αναμένεται να στελεχωθεί και η δεύτερη Οργανική θέση του Ειρηνοδικείου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γιώργο Γραμμένο το θέμα που τους απασχολεί είναι η μετεγκατάσταση του Υποθηκοφυλακείου με την εξεύρεση χώρου. Σημειωτέων ότι αποφασίστηκε από το Υπουργείου για την συνένωση Υποθηκοφυλακείων Καβάλας – Χρυσούπολης.

Ο κ. Γραμμένος δήλωσε ότι «τα δύο ζητήματα αυτά είναι που απασχολούν τον Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας κι έχουμε κάνει πάρα πολλές ενέργειες μέχρι τώρα προκειμένου να λυθούν δύο ζητήματα που θα μας απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον.

Το θέμα του Ειρηνοδικείου Θάσου έχει δύο ζητήματα. Ένα είναι η μετεγκατάσταση που αγωνιζόμαστε να κάνουμε και το δεύτερο είναι η στελέχωσή του διότι τον τελευταίο καιρό υπολειτουργούσε αφού ο ένας υπάλληλος που κατείχε την οργανική θέση εξελέγη με το ψηφοδέλτιο του δημάρχου Θάσου κι ανέλαβε θέση αντιδημάρχου οπότε παραιτήθηκε. Δημιουργήθηκε ένα κενό σε μία εποχή με φόρτο εργασίας. Όσον αφορά τη θέση της στελέχωσης από τους υπαλλήλους αποσπάστηκε μετά από πολλές προσπάθειες από την Κομοτηνή μια υπάλληλος από το πρωτοδικείο Καβάλας που παρουσιάστηκε και ασκεί κανονικά τα καθήκοντά της. Στη δεύτερη θέση που υπάρχει έχει προβλεφθεί από τον πίνακα του ΑΣΕΠ του 2017 να πληρωθεί κι αυτή κατά παρέκκλιση από τους επιτυχόντες αυτού του πίνακα. Οπότε σύντομα θα καλυφθεί.

Όταν θα λήξει η απόσπαση της υπαλλήλου μετά από ένα έτος θα πρέπει να έχουμε φροντίσει στο μεσοδιάστημα ούτως ώστε να καλύψουμε μόνιμα και αυτήν τη θέση. Από θέμα στελέχωσης το Ειρηνοδικείο έχει μπει σ’ έναν καλό δρόμο και πολύ σύντομα θα είναι πλήρως στελεχωμένο.

Το θέμα της μετεγκατάστασης παρ’ όλο που όλα είναι έτοιμα και η βούληση του υπουργείου είναι εκφρασμένη κι έχει συμφωνήσει για την παραχώρηση της παλιάς ΔΟΥ Θάσου που θέλουμε να πάμε, έχουμε κολλήσει σε μία γραφειοκρατική διαδικασία σε σχέση με το πώς πρέπει να γίνει αυτή η μίσθωση. Είχαμε μία εξέλιξη προχθές πάνω σ’ αυτό το ζήτημα που νομίζω θα μας λύσει τα χέρια. Ήρθε ένα έγγραφο από το υπουργείο Οικονομικών που πιστεύω ότι μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε απ’ ευθείας μίσθωση με την ΕΤΑΔ και να λυθεί κι αυτό το θέμα, ώστε από το Σεπτέμβριο το Ειρηνοδικείο Θάσου να λειτουργεί στο νέο κτήριο»

ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ

Συνέχισε λέγοντας ότι «αυτό που μας απασχολεί πρωτίστως και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης είναι το θέμα του Υποθηκοφυλακείου. Οι εργασίες του κτηρίου στο οποίο είναι αυτήν τη στιγμή εγκατεστημένο προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Έχει αγοραστεί το κτήριο από ξένους επενδυτές οι οποίοι προχωράνε μια επένδυση εκεί και πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος.

Έχει αποφασιστεί από το υπουργείο και κι έχει υπογραφεί από τα συναρμόδια υπουργεία το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για τη συνένωση των Υποθηκοφυλακείων Χρυσούπολης και Καβάλας και θα τοποθετηθεί η υποθηκοφύλακας Χρυσούπολης ως υποθηκοφύλακας Καβάλας και έχοντας πλέον μια κανονική υποθηκοφύλακα θα μπούμε στη διαδικασία να κάνουμε τη μετεγκατάσταση του Ειρηνοδικείου. Το Προεδρικό Διάταγμα είναι στην  προεδρεία της Δημοκρατίας είναι ένα ζήτημα αν θα υπογραφεί από τον κ. Παυλόπουλο ή από τη νέα πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πολύ σύντομα τελειώνει και αυτό το ζήτημα. Απομένει να βρεθεί ένας κατάλληλος χώρος δεδομένο ότι υπάρχουν κάποια στάνταρντ που απαιτούνται για να λειτουργήσει το Υποθηκοφυλακείο και το Κτηματολογικό Γραφείο, που πρέπει να είναι 500τμ τουλάχιστον. Οπότε υπάρχει μια δυσχέρεια στην εξεύρεση κατάλληλου κτηρίου. Υπάρχουν κάποια μέσα στο κέντρο αλλά τα μισθώματα είναι υπερβολικά, οπότε δεν μπορεί να ανταποκριθεί το Υποθηκοφυλακείο. Συνεχίζουμε τις έρευνες και πρέπει να βρεθεί χώρος σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *