Το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου εξουσιοδότησε τον δήμαρχο, Φίλιππο Αναστασιάδη, για να προχωρήσει στη διεκδίκηση των Λουτρών Ελευθερών

Το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου εξουσιοδότησε τον δήμαρχο κ. Φίλιππο Αναστασιάδη για να προχωρήσει στην διεκδίκηση των Λουτρών Ελευθερών με στόχο να αξιοποιηθούν. Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη θα προσπαθήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να διεκδικήσουν τα Λουτρά Ελευθερών.

Συγκεκριμένα είπε ότι «έγινε μία εισήγηση από μένα. Το όλο θέμα έχει πολλές αντικειμενικές δυσκολίες. Υπάρχει δέσμευση από τη σύμβαση της Εργοανάπτυξης με τον εργολάβο που εφόσον συνεχίσει να διεκδικεί από νομικής άποψης τον πρώτο λόγο αλλά από ‘κει και πέρα εμείς ως δήμος Παγγαίου είμαστε υποχρεωμένοι να δράσουμε για μία επιχείρηση που υπάρχει στο δήμο μας. Μας λείπει σε όλους μας, γιατί δεν είναι μόνο το γεγονός ότι μπορεί να ισχυριστεί ο εργολάβος, ο επενδυτής, ότι εγώ πληρώνω τις υποχρεώσεις μου. Το πιο ουσιαστικό και μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι βλέπουμε μία πολύ θετική επένδυση, μια περιοχή που θα μπορούσε να έχει πάρα πολλά οφέλη για την τοπική κοινωνία, να μην προσφέρεται και στην τοπική και στην ευρύτερη κοινωνία. Αυτός είναι ένας λόγος και μοχλός πίεσης για όλους εμάς και θεωρώ ότι θα προσπαθήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να διεκδικήσουμε να έρθουν τα λουτρά Ελευθερών στο δήμο Παγγαίου.

Ίσως είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις σε όλη τη χώρα που δεν ανήκουν τα λουτρά στον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης και ανήκουν στο δεύτερο. Να διευκρινίσω ότι ναι μεν θα είμαστε διεκδικητικοί γιατί μπορούμε πραγματικά να τα αξιοποιήσουμε αυτό δεν σημαίνει ότι επιρρίπτουμε ευθύνες σε κάποιους που έχουν αυτήν τη στιγμή την ευθύνη όπως ο δεύτερος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης. Ίσως έγιναν κάποιες αστοχίες. Οι αστοχίες αυτές έχουν καιρό αλλά εμείς επειδή θεωρώ ότι είναι μέσα στα διοικητικά μας όρια, έχουμε και την τεχνογνωσία να τα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έχουμε ως παράδειγμα το Δασικό Χωριό και την παραλία Οφρυνίου που μέσα στο 2020 θα γίνουν τα εγκαίνια με υποδειγματική λειτουργία και εξαιρετικές υποδομές. Έχουμε δώσει δείγματα γραφής και μπορούμε πραγματικά να διεκδικήσουμε τη χρήση και λειτουργία των Λουτρών Ελευθερών».

ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ

Για το θέμα των ναυαγοσωστών είπε ότι «την Τετάρτη που έχουμε διοικητικό συμβούλιο στην ΚΕΔΕ έχω ζητήσει και θα εισηγηθώ το θέμα με τους ναυαγοσώστες. Πέρυσι ο Δήμος Παγγαίου για 11 θέσεις αναγκάστηκε και πλήρωσε 332 χιλιάδες ευρώ, ένα υπέρογκο ποσό που λείπει από έργα παροχής υπηρεσιών στους συνδημότες μας. Ήταν δυσβάσταχτο ποσό για τα οικονομικά του δήμου μας και παρέκκλινε από τον προϋπολογισμό μας. Θα το εισηγηθώ. Έχουμε κάνει επαφή με το υπουργείο Ναυτιλίας, έχω ραντεβού την Τρίτη με τον υπουργό για αν δούμε πώς θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε. Είμαστε υπέρ του ότι πρέπει να παρέχονται υπηρεσίες ναυαγοσωστών κυρίως σε πολυσύχναστες περιοχές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει την οικονομική δυνατότητα και την υποχρέωση ο δήμος να καλύψει τέτοιου είδους δαπάνες. Είναι πανελλήνιο το πρόβλημά μας και εμείς θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια λύση στο πρόβλημα ώστε να μην επιβαρύνεται οικονομικά ο δήμος.

Η Μύκονος για 14 πολυσύχναστες παραλίες πληρώνει 430 χιλιάδες ευρώ για ναυαγοσώστες και το Παγγαίο έχει 11 πολυσύχναστες παραλίες και πληρώνει 330 χιλιάδες ευρώ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *