Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα τάχθηκε στο πλευρό των συμβασιούχων των βρεφονηπιακών σταθμών

Το θέμα των παιδικών σταθμών και της ανάγκης μονιμοποίησης του έκτακτου προσωπικού του τέθηκε απόψε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Η εκπρόσωπος του συλλόγου εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης κα Παναγιωτίδου, έθεσε το θέμα στο Σώμα ζητώντας τη στήριξή του. Όπως σημείωσε, οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί είναι πυλώνες ανάπτυξης των δήμων καθώς εκεί διαμορφώνεται και η διάπλαση των παιδιών ενώ διευκολύνονται και οι γονείς σε ό,τι αφορά τα παιδιά τους. Όπως σχολίασε, όμως, τα τελευταία 10 χρόνια η κατάσταση είναι ζοφερή στους παιδικούς σταθμούς καθώς λόγω της συνταξιοδότησης εργαζομένων έχουν περιέλθει σε δεινή θέση. Τόνισε, δε, ότι υπάρχει ένα πρόγραμμα εναρμόνισης στη λειτουργία τους το οποίο τείνει να τερματιστεί που σημαίνει ότι θα διαλυθούν οι παιδικοί σταθμοί καθώς 4,5 χιλιάδες εργαζόμενοι μέσω του ΕΣΠΑ θα σταματήσουν να εργάζονται.

ΠΑΓΙΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Σύμφωνα με την κα Παναγιωτίδου, αυτοί οι 4,5 χιλιάδες εργαζόμενοι που είναι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς λειτουργικές ανάγκες των παιδικών σταθμών και ως εκ τούτου θα πρέπει να μονιμοποιηθούν. Σχολίασε, δε, ότι τα τελευταία 20 χρόνια που έχουν προσληφθεί οι περισσότεροι μέσω ΑΣΕΠ καθημερινά δίνουν την ψυχή τους στους παιδικούς σταθμούς και αναρωτήθηκε μέχρι πότε θα υπογράφουν συμβάσεις που θα διαρκέσουν έως ότου ισχύσει η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, καθώς πρόκειται για πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Η κα Παναγιωτίδου τόνισε ότι το δημόσιο θα πρέπει να τους προσλάβει όπου χρειάζονται και ζήτησε από το Σώμα να εκδώσει ψήφισμα για μόνιμη χρηματοδότηση των παιδικών σταθμών καθώς και προκήρυξη πρόσληψης μονίμου προσωπικού σε αυτούς.

ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ

Ο δήμαρχος κ. Μουριάδης δήλωσε ευθαρσώς ότι είναι υπερήφανοι για τη δουλειά που γίνεται στους παιδικούς σταθμούς καθώς οι εργαζόμενοι δίνουν και την ψυχή τους για αν λειτουργούν σωστά. Πρόσθεσε, δε, ότι με ψυχαγωγικές εκδηλώσεις βοηθούν τα παιδιά και έκανε λόγο ότι αυτά είναι σε καλά χέρια. Καταληκτικά ανέφερε ότι θα συντάξουν ρεαλιστική πρόταση και θα τη στείλουν στο υπουργείο για να γίνει δεκτό το αίτημά τους. Από την πλευρά της η κα Τσανάκα τόνισε πώς είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει αν στηριχθεί το αίτημα των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, παρομοίως και ο κ. Βέρρος ενώ ο κ. Παπαδόπουλος έκανε λόγο για ομηρία αυτών των εργαζομένων που πρέπει να τελειώσει. Με τη σειρά του και ο κ. Ποτόλιας έριξε τις ευθύνες στην κυβέρνηση για μετάθεση ευθυνών, συμφωνώντας στο θέμα της ομηρίας.

Το Σώμα ομόφωνα συντάχθηκε στο θέμα του ψηφίσματος ενώ στη συνέχεια έγινε συζήτηση για την περιβόητη υπόθεση της αύξησης των δημοτικών τελών που θα πρέπει να εναρμονιστούν με βάση τον προϋπολογισμό του δήμου Καβάλας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *