Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα στο πλευρό των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Τη στήριξή του εξέφρασε απόψε  ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας σε ό,τι αφορά τις εργαζόμενες στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Οι τελευταίες έκαναν παράσταση στην συνεδρίαση και ζήτησαν τη μονιμοποίησή τους. Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος τους κα Κοκοτζή Δέσποινα έχουν κινηθεί δικαστικά καθώς υπάρχουν συνάδελφοί τους που επί 17 χρόνια εργάζονται στο πρόγραμμα αυτό και μάλιστα αύριο  αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεση στη Δικαιοσύνη. Σημείωσε, δε, ότι έχουν σε επαφή με τη δήμαρχο κα Τσανάκα που τους δήλωσε τη συμπαράστασή της και ζήτησαν τη συμπαράσταση και του Δημοτικού Συμβουλίου. Πλην, όμως, από τη σημερινή διοίκηση του δήμου ζητήθηκε να αναβληθεί η εκδίκαση της υπόθεσης ώστε να το αναλάβει η νέα διοίκηση του δήμου, κάτι που οι εργαζόμενες δεν το επιθυμούν καθώς όπως δήλωσε η κα Κοκοτζή, θα συνεχιστεί η ομηρία τους και δεν θέλουν να χάσουν ούτε λεπτό.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ

Η κα Τσανάκα διευκρίνισε ότι είναι στο πλευρό των εργαζομένων και ότι θα πρέπει να υπάρξει, για θεσμικούς λόγους, μία συνεννόηση με τη νέα διοίκηση του δήμου εξηγώντας ότι ούτως ή άλλως όλοι στο δήμο Καβάλας και στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι στο πλευρό τους. Από την πλευρά του ο κ. Λεωνίδας Παππάς, εξήγησε ότι ο φόβος των εργαζομένων είναι μήπως αλλάξει η κυβέρνηση και αλλάξει η αντιμετώπιση του ζητήματός τους.

Από την πλευρά του ο κ. Βαγγέλης Παππάς, δήλωσε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει συνέχεια και δεν αλλάζει κάτι, κι ότι θα πρέπει να είναι στο πλευρό τους. Στο ίδιο μήκος κύματος και η αντιδήμαρχος κα Μαρία Φραντζεσκάκη που δήλωσε ότι επιθυμούν να συνεχίσει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και σαφώς είναι με το μέρος των εργαζομένων.

ΑΔΥΝΑΤΕΙ

Η κα Τσανάκα ενημέρωσε το Σώμα ότι ο δικηγόρος του δήμου κ. Απόστολος Αγελαράκης δήλωσε πως δεν είναι έτοιμος να παραστεί στην αυριανή  δίκη και γι’ αυτό ζητά αυτήν την αναβολή, εκτός αν δικαστεί η υπόθεση ερήμην του δήμου Καβάλας. Ο πρόεδρος του Σώματος κ. Γιώργος Γραμμένος εξήγησε ότι δεν είναι δυνατόν να ακολουθεί μια τέτοια διαδικασία τη στιγμή που αν δοθεί αναβολή, η επανάληψη της δίκης θα γίνει το αργότερο σε τρεις μήνες. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Φιλόσογλου, σαν δικηγόρος, που σημείωσε ότι το αργότερο το Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί η δίκη. Τελικά, το Σώμα αποφάσισε να συζητηθεί το θέμα σε ό,τι αφορά την εκπροσώπηση του δήμου στην αυριανή  δίκη ή όχι με δικηγόρο ή να γίνει ερήμην η δίκη.

** Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος δήμαρχος Καβάλας, κ. Θεόδωρος Μουριάδης, απουσίαζε από το Δημοτικό Συμβούλιο λόγω του ταξιδιού που έκανε στην Αθήνα για συνάντηση με ανθρώπους της ΕΤΑΔ, για το θέμα της ακτής της Καλαμίτσας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *