Το Δήμο Καβάλας επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Πολωνίας

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Πρέσβης της Πολωνίας στον δήμο Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστα Πεφάνη ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση και συζήτησαν ακόμη και το ενδεχόμενο αδελφοποίησης.

Ο κ. Πεφάνης σημείωσε πως “Η συνάντηση έγινε πράγματι και ήταν εθιμοτυπική. Ο Πρέσβης, μαζί με τον ακόλουθο του και μια γραμματέα ήρθαν στην περιοχή μας για να γνωριστούμε. Για να δούμε όμως και κάποια σημεία ενδιαφέροντος και να κάνουμε μια συζήτηση γενικότερη.

Ξεναγήθηκαν αρχικά στους Φιλίππους και κατόπιν είχαμε συνάντηση στο Δημαρχείο σε πολύ εγκάρδιο κλίμα, φιλικό και ουσιαστικό ενώ συζητήσαμε τους πιθανούς τομείς συνεργασίας, πέρα από τον τουρισμό που είναι προφανής οπότε και μιλήσαμε σε οικονομικό επίπεδο, σε επιχειρηματικό επίπεδο και σε ανταλλαγή γνώσεων και δεδομένων έτσι ώστε να έχουμε πιο στενές επαφές στο μέλλον.

Συζητήσαμε όμως και την πιθανότητα μιας αδελφοποίησης που πρέπει βέβαια πρώτα να εγκριθεί από το υπουργείο Εξωτερικών και αυτό είναι κάτι που δεν επαφίεται μόνο στη δική μας απόφαση ενώ κλείσαμε ραντεβού για την επόμενη μας συνάντηση που θα γίνει όταν ξεπερασθεί η πανδημία.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να συζητήσουμε πιο ουσιαστικά”.

ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ

Με το ενδεχόμενο αδελφοποίησης ο κ. Πεφάνης στάθηκε σε ένα κοινό όφελος για όλες τις πλευρές. “Υπήρξε μια προσπάθεια αδελφοποίησης πριν από πολλά χρόνια και με βάση αυτή συζητήσαμε. Είχαμε μια προσπάθεια με πόλη της Πολωνίας και θα δούμε ποια ήταν αυτή η προσπάθεια τότε, μέχρι ποιο βήμα έγινε η συζήτηση και θα δούμε αν υπάρχει δυνατότητα να κάνουμε αυτή την κίνηση. Πάντως Ο Πρέσβης είναι ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται για κοινές δράσεις και αμοιβαίο όφελος.

Πέρασε από την περιοχή μας ενώ μετά έφυγε για Ορεστιάδα προκειμένου να επισκεφθεί Πολωνούς αστυνομικούς που συμμετέχουν στην ομάδα της Frontex. Και φυσικά ο άνθρωπος ήθελε να ενημερωθεί και για τα εθνικά μας θέματα από κοντά, μια και ήταν γνώστης όλης της κατάστασης, της τελευταίας περιόδου και των προβλημάτων που έχουμε με τους γείτονες μας, ενώ αυτό είναι καλό γιατί όσο περισσότερες φωνές υποστήριξης έχουμε στο εξωτερικό τόσο καλύτερο για τα εθνικά μας γενικότερα είναι το όλο σκηνικό”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast