Τουλάχιστον 25 τα κενά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ν. Καβάλας

Περί τα 25 κενά εκπαιδευτικών υπάρχουν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ν. Καβάλας σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΛΜΕ κ. Σοφία Φιλιππίδου. Σύμφωνα με την ίδια το πρόβλημα θα λυθεί μόνον με διορισμούς εκπαιδευτικών, καθώς στην Καβάλα έχουν να γίνουν διορισμοί από το 2010.

Στις δηλώσεις της η κ. Φιλιππίδου σημείωσε πως «μετά από μια ιδιαίτερα ασφυκτική περίοδο την τελευταία εβδομάδα, όπου τρέχαμε σαν παλαβοί προκειμένου να τοποθετήσουμε συναδέλφους, να μετακινήσουμε κλπ, εμείς σαν συνδικαλιστές καταγγείλαμε αυτήν την πρακτική, πρώτη φορά στα χρονικά συνέβη αυτό το πράγμα, θεωρώ πως το ότι ο νομός μας έχει 25 κενά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αυτή τη στιγμή, δεν είναι τα αληθινά στοιχεία. Γιατί έτσι όπως έγινε όλη η διαδικασία πιστεύω ότι έχουν γίνει πάρα πολλά λάθη, πολύ δύσκολα και εμείς μπορούμε να ελέγξουμε τη νομιμότητα των πραγμάτων γιατί γίνονται όλα γρήγορα και νομίζω ότι παραβιάζεται το δίκαιο εδώ πέρα και σε όλη την Ελλάδα οι συνδικαλιστές και οι αιρετοί εκπρόσωποι του κλάδου μας παλεύουν για να δοθούν τουλάχιστον τα σωστά στοιχεία. Πάντως με τα στοιχεία που έχουν βγάλει τώρα είναι 25 τα κενά, αλλά πιστεύω ότι σε μια δυο μέρες θα είναι άλλα τα νούμερα».

ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ

Συνεχίζοντας εκτίμησε πως «υπάρχει γενικά ένα πολύ μεγάλο μπέρδεμα αυτή τη στιγμή. Στη Δευτεροβάθμια δεν άρχισαν να έρχονται ακόμα αναπληρωτές, θα έρθουν βέβαια πιστεύω. Βέβαια η αδιοριστία δεν καλύπτεται και χιλιάδες αναπληρωτές να στείλουν δεν καλύπτεται. Και θέλω εδώ να καταγγείλω και να πω ότι αυτή η αδιοριστία έχει έναν άλλο σκοπό, δημιουργεί μια πελατειακή κατάσταση στην εκπαίδευση, γιατί καταλαβαίνει κανείς το δράμα αυτών των ανθρώπων των αναπληρωτών, οι οποίοι φυσικά γίνονται εκλογικοί πελάτες προκειμένου να βρουν μια δουλίτσα. Και κάθε χρόνο τους έχει στην αναμονή, θα τους πάρει δεν θα τους πάρει, δηλαδή θεωρώ πια ότι είναι οργανωμένο σχέδιο, δεν είναι τυχαία η αδιοριστία αυτή που υπάρχει στην εκπαίδευση».

100 ΑΤΟΜΑ

Καταληκτικά η κ. Φιλιππίδου ερωτηθείσα πόσοι διορισμοί θα πρέπει να γίνουν στην Καβάλα για να είναι καλυμμένη η Δευτεροβάθμια, σημείωσε πως «τουλάχιστον 100 άτομα, σίγουρα. Με μια πρώτη εκτίμηση βγαίνουν 25 τα κενά που θα βγουν κι άλλα. Από το 2010 έχει να γίνει διορισμός εκπαιδευτικού. Αρχίζουμε να πιστεύουμε πως δεν είναι τυχαίο αυτό, υπάρχει κάτι στο πίσω μέρος του μυαλού τους.

Αρχίζει πάλι μια δύσκολη χρονιά, πολλά λέγονται, αλλαγές στο ένα και στο άλλο. τώρα από ότι φαίνεται θα γίνουν κάποιες αλλαγές στα γυμνάσια, αλλά το κυρίως ζήτημα που είναι λεφτά για την παιδεία κανείς δεν μιλάει. Εξ΄ αυτού θα προκύψουν και τα προβλήματα που φέτος θα είναι πάρα πολλά κατά τη γνώμη μου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση