Τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο αναμένει ο περιφερειακός σύμβουλος Κωστής Σιμιτσής για το θέμα της συνεργασίας στην Διοίκηση της Περιφέρειας

Σε φάση αναμονής βρίσκεται ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κωστής Σιμιτσής αναφορικά με το ενδεχόμενο να συνεργαστεί η παράταξη του με την παράταξη του Περιφερειάρχη κ. Μέτιου.

Όπως τόνισε αρχικά «Καταρχάς όντας ακόμη δημοτικός σύμβουλος από 1η Σεπτεμβρίου θα ασκούμε τα καθήκοντα μας από ένα άλλο επίπεδο αυτοδιοίκησης.

Νομίζω ότι κάποια στιγμή θα γίνουν και οι συζητήσεις με τον κ. Μέττιο και είναι αναγκαίο να γίνουν όχι μόνο επειδή το επιβάλλει ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ και οι συσχετισμοί στο Περιφερειακό Συμβούλιο είναι τέτοιοι ώστε να μην υπάρχει η απόλυτη πλειοψηφία όσον αφορά την παράταξη του κ. Μέττιου,  είναι όμως και θέμα φιλοσοφίας.

Πλέον έχουν καταλάβει όλοι ότι είναι τόσο μεγάλα τα προβλήματα αλλά και τόσο σημαντικές οι ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται με την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ αλλά και άλλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων και άλλων χρηματοοικονομικών πόρων ώστε καλό θα είναι να υπάρξει συνεργασία για να υπάρξει και καλύτερη αξιοποίηση όλων αυτών των ευκαιριών και ταυτόχρονα βέβαια η αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που βασανίζουν και ταλαιπωρούν την περιοχή μας.

Θεωρώ ότι δεν θα αργήσει ο καιρός να έχουμε συζητήσεις με τον κ. Μέττιο. Και το συζητήσαμε με τον ίδιο και είπαμε να μιλήσουμε μετά τις εθνικές εκλογές για να μην ταραχθεί το κλίμα των βουλευτικών εκλογών.

Αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές είχα μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μέττιο, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το τέλος του Ιουλίου, αρχές Αυγούστου και ήρθε πια ο  χρόνος και οι συζητήσεις θα γίνουν».

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Πρόσθεσε δε πως «Θα δούμε αν και πάνω σε ποια βάση θα συνεργασθούμε. Όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης είναι θετικές στις συνεργασίες που μπορούν όμως να αποκτήσουν χαρακτηριστικά όπως μια απλή συναινετική στάση στο Περιφερειακό Συμβούλιο έτσι ώστε να ψηφίζουμε αυτά τα οποία μας αρέσουν, να εκδηλώνουμε διαφωνίες όπου δεν μας αρέσει κάτι κάνοντας εποικοδομητική αντιπολίτευση και το άλλο άκρο είναι η συνδιοίκηση. Θα τα συζητήσουμε με τον κ. Μέττιο όλα αυτά και θα τα δούμε με αυτούς που εξελέγησαν και με όσους είναι επιλαχόντες στους 5 νομούς».

Βέβαια ο ίδιος αναφέρθηκε και στις αλλαγές που σχεδιάζει στον Κλεισθένη ο υπουργός  κ. Θεωδωρικάκος, σημείωσε όμως ότι αυτός ο νόμος που θα κάνει σε λίγο την εμφάνισή του δεν μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια απλά θα βρεθούν λύσεις αντιμετώπισης προβλημάτων αιχμής.

«Σήμερα ο Δήμαρχος ή ο Περιφερειάρχης δεν μπορούν να ορίσουν Δ.Σ. στα Νομικά Πρόσωπα της αρεσκείας του. Σκεφτείτε τον νέο δήμαρχο Καβάλας κ. Μουριάδη που δεν θα μπορεί να ορίσει Πρόεδρο στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Και το ίδιο το Δ.Σ. της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ μπορεί να ανήκει στην αντιπολίτευση. Αυτό θα το διορθώσει ο νέος νόμος και καλά θα κάνει γιατί η διοίκηση δεν μπορεί να έχει πολλά πρόσωπα.

Προφανώς ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ ήταν ένα μέσο για να μην υπάρχει μονοκρατορία του ενός Δημάρχου ή Περιφερειάρχη αλλά ήταν και μια άτεχνη πρωτοβουλία που δημιουργεί πολλά προβλήματα» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *