Τον καθιερωμένο αποκριάτικο χορό «πώς του τρίβουν το πιπέρι» διοργανώνει η Θασιακή Ένωση Καβάλας αύριο στις 8.30 μμ στο Κέντρο «Καβαλιώτισσα»

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας διοργανώνει και φέτος τον καθιερωμένο θασίτικο αποκριάτικο χορό αύριο Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 8.30 το βράδυ στο κέντρο διασκέδασης «Καβαλιώτισσα». Στην εκδήλωση θα ακουστούν τα πιπεράτα θασίτικα αποκριάτικα τραγούδια, θα υπάρξει παρουσίαση του   «πώς του τρίβουν του πιπέρι» και θα παρουσιαστούν  παραδοσιακοί και λαϊκοί χοροί. Ο Αντιπρόεδρος της Θασιακής κ. Νίκος Τσιλογιώργης ανέφερε ότι ουσιαστικά οι εκδηλώσεις της Θασιακής για τις αποκριές ξεκίνησαν χθες!

Αναλυτικά στις δηλώσεις του σημείωσε πως «πριν πάμε στον αποκριάτικο χορό, την Πέμπτη είχαμε τα προεόρτια. Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις της Θασιακής Ένωσης ξεκίνησαν χθες με την Τσικνοπέμπτη στην Πλατεία Καπνεργάτη στις 7 το απόγευμα. Προσφέρθηκε τσίπουρο, κρασί, σουβλάκια, χορέψαμε και τραγουδήσαμε και ετοιμαστήκαμε για το μεγάλο γεγονός της Αποκριάς που είναι ο αποκριάτικος χορός της Θασιακής Ένωσης «πώς του τρίβουν το πιπέρι» που θα γίνει αύριο Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Καβαλιώτισσα. Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του συλλόγου ολοκληρώνονται το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας με μια εκδρομή που ετοιμάζει η Θασιακή Ένωση Καβάλας στην Ελάτη, Περτούλι, Λίμνη Πλαστήρα και Μετέωρα. Ήδη η συμμετοχή του κόσμου είναι πολύ μεγάλη, έχουμε ήδη κλείσει δύο λεωφορεία και θα κλείσουμε έτσι τις εκδηλώσεις της Αποκριάς με την τριήμερη αυτή εκδρομή».

Ο ΧΟΡΟΣ

Επανέλαβε πως «το μεγάλο αποκριάτικο γεγονός βέβαια είναι ο αποκριάτικος χορός «πώς του τρίβουν το πιπέρι». Εκεί θα πούμε τα πιπεράτα θασίτικα αποκριάτικα τραγούδια, θα χορέψουμε παραδοσιακούς χορούς, λαϊκούς χορούς και στο αποκορύφωμα του γλεντιού, γύρω στις 12.30 η ώρα, θα τρίψουν τα μέλη και οι φίλοι μας το πιπέρι. Έχουμε τον κανονάρχη που θα είναι όπως κάθε χρόνο ο Γιώργος Καραγεωργίου, ευελπιστούμε ότι κεχαγιάς και φέτος θα είναι ο Άγγελος Γουργιώτης και από κει πέρα έχουμε τον αρχιτρίφτη, τους τριβείς και βέβαια ο ομιλών που με το τηγάνι θα κάνει το μουτζούρωμα πριν από το τρίψιμο του πιπεριού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *