Τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θεόδωρο Μαρκόπουλο, επισκέφθηκε η Ομάδα Περιβάλλον SOS για το θέμα της ρύπανσης στη Νέα Καρβάλη

Η Ομάδα Περιβάλλον SOS επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο για το θέμα της αέριας ρύπανσης στη Νέα Καρβάλη. Ο κ. Μαρκόπουλος διευκρίνισε ότι σαν Περιφερειακή Ενότητα κάνουν αυτό που προβλέπεται από την νομοθεσία ενώ έχουν ήδη παραγγείλει τα ανταλλακτικά για τους 3 σταθμούς καταμέτρησης της ρύπανσης για να τους θέσουν εκ νέου σε λειτουργία.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «η εικόνα είναι σε δύο επίπεδα. Η μία έχει να κάνει με το γεγονός ότι μία ομάδα που δεν ξέρω αν είναι σύλλογος, αν έχουν καταστατικό, με επισκέφθηκε την Τετάρτη. Εγώ βλέπω όλους τους ανθρώπους και άκουσα τις ανησυχίες τους. Οπωσδήποτε δεν μπορούμε να πούμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι πέρα από τις δυνατότητες που μας δίνει ο νόμος. Ο νόμος είναι συγκεκριμένος, καλός ή κακός νόμος αυτός είναι. Η άποψη του Μαρκόπουλου ως φυσικό πρόσωπο μπορεί να είναι άλλη, άποψη την οποία όμως πρέπει να έχει ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, αν θέλουμε να είμαστε ένα σοβαρό και ευνομούμενο κράτος, μία σοβαρή Περιφερειακή Ενότητα, είναι να τηρούμε αυτά τα οποία ορίζει η νομοθεσία. Δεν τη φτιάχνουμε εμείς, η βουλή τη φτιάχνει, μ’ αυτήν όμως λειτουργούμε και μ’ αυτήν μας αποδίδονται και ευθύνες για ό,τι κάνουμε και ό,τι δεν κάνουμε.

Από την άλλη πλευρά, η δεύτερη εικόνα την οποία πρέπει να κρατήσουμε, είναι το γεγονός ότι στις μέρες μας εξελίσσεται στην Καβάλα ένας οχετός -πιθανόν πληρωμένης- συκοφαντίας. Βλέπω συγκεκριμένα Μ.Μ.Ε., με έμφαση ένα ραδιόφωνο το οποίο καθημερινά προσπαθεί να κατηγορήσει τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας χωρίς ποτέ να υπάρχει η άποψή του –και τους έχω γράψει και σε κείμενο αυτό, το οποίο δημοσίευσαν αλλά δεν το τηρούν. Αυτός ο οχετός του εκφασισμού και του «κιτρινισμού» ο οποίος αιωρείται είναι κάτι το οποίο από μένα και πιστεύω κι από τα υγειή Μέσα Επικοινωνίας πρέπει να είναι καταδικαστέος.»

«ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ»

Πρόσθεσε δε πως «Όσον αφορά την ουσία του θέματος, εκείνο το οποίο υπάρχει είναι οι δύο βιομηχανίες στην περιοχή μαζί με άλλες δύο μικρότερες οι οποίες λειτουργούν. Υπάρχει ένα αίτημα να λειτουργήσουν σταθμοί που  είχαν τοποθετηθεί προαιρετικά, χωρίς να είναι απαίτηση του νόμου, από τη Νομαρχία. Είμαι της άποψης να λειτουργήσουν. Είναι παλιοί σταθμοί. Τους συντηρήσαμε, αγοράσαμε ανταλλακτικά. Περιμένουμε. δυστυχώς με τη γραφειοκρατική διαδικασία του Ν4412 δεν θεωρείται κάτι επείγον από τη νομοθεσία. Περιμένουμε να μπουν σε λειτουργία οι σταθμοί εφόσον μας έρθει αυτές τις μέρες ένας ειδικός οικίσκος για να τοποθετηθεί ένας σταθμός στην κεντρική πλατεία της Καβάλας και δεύτερον για να μπορέσουν να τοποθετηθούν κάποια air condition τα οποία κατά τη διάρκεια του ελέγχου που έκανε η εταιρεία που τους συντήρησε δεν μπόρεσε να πει να τους λειτουργήσουμε άφοβα και ότι πρέπει πρώτα να βάλουμε τα καινούργια μηχανήματα να διατηρούν σταθερή τη θερμοκρασία και μετά να τους λειτουργήσουμε. Ως εκ τούτου, το σύστημα προμήθειας στο Δημόσιο δεν είναι κάτι που λειτουργεί και βδομάδα ή ένα μήνα. Λειτουργεί ένα 6μηνο. Και προσπαθούμε να το φέρουμε εις πέρας για να μπορέσουμε να βάλουμε τους σταθμούς να δουλέψουν. Το ότι οι σταθμοί είναι παλιοί και μπορεί ανά πάσα στιγμή να παρουσιάζουν προβλήματα είναι αλήθεια. Ότι λειτουργούν προαιρετικά δεν προβλέπονται από τη νομοθεσία, είναι κι αυτό αλήθεια. Το ότι εμείς θέλουμε να λειτουργήσουν, είναι βέβαιο. Το ότι δεν μπορούμε να τους διατάξουμε τι θα γράψουν και τι δεν θα γράψουν, αν θα έχουν τιμές πάνω ή κάτω από τα όρια, είναι κι αυτό βέβαιο. Κι επειδή την Τετάρτη εξελίχθηκε μία μακρά συζήτηση, είπε ότι όλα αυτά τα στοιχεία τα οποία έλεγε ο κ. Ιωαννίδης και αυτοί που τον συνόδευαν, ο κ. Βασιλειάδης, ο κ. Αντώνης Ιωσηφίδης, τους είπα ότι επειδή δεν με είχαν ειδοποιήσει για το περιεχόμενο της συζήτησης, να γράψουν ένα κείμενο με τις παρατηρήσεις τους, να το δώσουμε στις υπηρεσίες και να λάβουν γραπτή απάντηση γιατί αυτά είναι που έχουν αξία, για να κάνουμε και μία συνάντηση πιο οργανωμένη. Με ευχαρίστησαν, συμφώνησα και σ’ αυτό το σημείο μείναμε».

ΤΕΛΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Για το πότε αναμένεται να λειτουργήσουν οι σταθμοί, είπε ότι «ο πρώτος εκ των δύο θα λειτουργήσει τέλη Ιανουαρίου. Έτσι μου λένε οι υπηρεσίες, έτσι λέω. Οι άλλοι δύο σταθμοί θα λειτουργήσουν μόλις έχουμε αυτές τις κατάλληλες μονάδες που είναι κάποια air condition που θα ρυθμίζουν τη θερμοκρασία για να λειτουργούν με ασφάλεια τα παλιά μηχανήματα και πιστεύω ότι αυτό θα γίνει λίγες μέρες αργότερα, χωρίς να ξέρω πότε ακριβώς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *