Τις προτάσεις του παρουσίασε χθες  ο υποψήφιος για την προεδρία του Επιμελητηρίου  Παύλος Ζησίμου

Στην παρουσίαση  του προγράμματος  του προχώρησε χθες ο υποψήφιος για την προεδρία του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Παύλος Ζησιμου.  Στην συνέντευξη ρωτήθηκε   για τον πρόσφατο απολογισμό του προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Άγγελου Τσατσούλη και απάντησε ότι ως πρόεδρος ο κ. Τσατσούλης μπορούσε να κάνει περισσότερα.

Σε ερώτηση για τους υψηλούς προεκλογικούς τόνους που επικράτησαν τελευταία με αφορμή καταγγελίες και δελτία τύπου του απάντησε  για το πόσο καλό κάνουν στον φορέα οι 3 συνδυασμοί και οι 170 υποψήφιοι.

Οι δηλώσεις Ζησίμου έγιναν σε ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους, ενώ  κάθισε μόνος του απέναντι από τους δημοσιογράφους με την παρουσία  ορισμένων   υποψηφίων του  όπως οι  κ.κ. Πατέλης, Ιωαννίδου,  Σπανέλης και Χατζηγιαννάκης.

Οι προτάσεις του Παύλου Ζησίμου αφορούν:

Μετατροπή του Εκθεσιακού Κέντρου και σε Συνεδριακό Κέντρο κλιμακωτής χωρητικότητας. «Με την ευελιξία θα μπορεί να μετατραπεί στο μεγαλύτερο συνεδριακό κέντρο της Βορειοανατολικής Ελλάδας αλλά και σε πολυχώρο πολιτισμού» σημείωσε  χαρακτηριστικά. Αλλαγή του συστήματος συνδρομών για να είναι πλήρως ανταποδοτικές. Επαναφορά της ετήσιας εκδήλωσης  της κοπή της πίτας  του Επιμελητηρίου, η οποία είπε ότι λόγω της κρίσης καταργήθηκε. Διεκδίκηση μιας Ζώνης Ειδικών Φορολογικών Συντελεστών στην βορειοανατολική Ελλάδα κτλ.

Για το Βιοτεχνικό Πάρκο καταθέτει πακέτο προτάσεων και διαφορετικά σενάρια αξιοποίησης του.  Ειδικότερα προτείνει:

Διεκδικούμε τουλάχιστον το 51% της κυριότητας του ΒΙΟΠΑ για να δώσουμε καθαρή επιχειρηματική λύση. Εξετάζουμε όλα τα πιθανά σενάρια αξιοποίησής του: αναζήτηση ευρωπαϊκού προγράμματος, διεκδίκηση ειδικών κινήτρων από τον Αναπτυξιακό Νόμο ή από ειδικό για την περίπτωση πρόγραμμα, προτάσεις σχετικά με την αξιοποίηση μέρους της γης για εγκατάσταση logistics, φωτοβολταϊκών κ.α. Αξιοποιούμε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του οικοπέδου (γειτνίαση με εμπορικό λιμάνι και αυτοκινητόδρομο, μελλοντική σύνδεση με σιδηροδρομικό δίκτυο) για να προσελκύσουμε επιχειρήσεις που θα εγκατασταθούν εκεί, συνεισφέροντας στα έσοδα του φορέα αλλά και στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Ταυτόχρονα αρχίζουμε νομικές ενέργειες για την απομάκρυνση της φωσφογύψου που αποτελεί ουσιαστική τροχοπέδη στην ανάπτυξη του ΒΙΟΠΑ. Συνεργαζόμαστε με το ΤΕΙ Καβάλας και τα εξειδικευμένα εργαστήριά του για την αντιμετώπιση των υφιστάμενων προβλημάτων. Εφαρμόζουμε το Νέο Επιμελητηριακό Νόμο και δημιουργούμε Γενικές Αποθήκες προς ενοικίαση σε τρίτους, λειτουργούμε Επιχειρηματικό Πάρκο και χώρους υποδοχής επιχειρήσεων.

ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Η αναλυτικότερη πρόταση για το Εκθεσιακό Κέντρο αναφέρει:

Προγραμματίζουμε εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, καθιστώντας το Εκθεσιακό ως έναν βασικό χώρο εκδηλώσεων για την Καβάλα. Ειδικές διοργανώσεις, κλαδικές εκθέσεις, special events και φιλοξενία διοργανώσεων κατά τα πρότυπα που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια η Helexpo στη Θεσσαλονίκη, όχι μόνο θα αυξήσουν τα έσοδα του Εκθεσιακού αλλά θα δώσουν «ζωή» στο κτίριο και πολύτιμους πόρους για την συντήρηση, την ανακαίνιση, την ενεργειακή αναβάθμιση και την μελλοντική επέκτασή του. Μετατρέπουμε το Εκθεσιακό στο μεγαλύτερο Συνεδριακό Κέντρο της βορειοανατολικής Ελλάδας. Εγκαθιστούμε εξοπλισμό που θα επιτρέπει την μετατροπή μεγάλου μέρους των εγκαταστάσεων σε συνεδριακό χώρο, με κλιμακωτή χωρητικότητα, μεγαλύτερη από αυτή της σημερινής αίθουσας των 250 ατόμων. Λειτουργώντας τον χώρο κατά τα πρότυπα του Βελλίδειου, δημιουργούμε έναν συνεδριακό χώρο με πολλαπλές δυνατότητες και ευελιξία να χρησιμοποιηθεί τόσο ως Έκθεση όσο και ως Συνεδριακός χώρος, αλλά και εξεταστικό κέντρο γραπτών εξετάσεων, ως χώρος παράλληλων εκθέσεων, ως χώρος εκδηλώσεων και συσκέψεων. Προγραμματίζουμε θεματικά και επιχειρηματικά συνέδρια με τα οποία επιδιώκουμε να αποτελέσει η περιοχή επίκεντρο ανακοινώσεων, ειδήσεων, εξελίξεων, με προσκεκλημένους από το χώρο των επιχειρήσεων, της πολιτικής και των συλλογικοτήτων. Δημιουργούμε υποδομές από τις οποίες θα προκύψει δραστηριότητα , αν όχι για 365 ημέρες, έστω για όλα τα Σαββατοκύριακα το χρόνο . Εξετάζουμε τη δυνατότητα δημιουργίας ψηφιακού μουσείου του πρωτογενούς τομέα και των νέων τεχνολογιών αλλά και φιλοξενίας μεγάλων art events , με μόνιμα αλλά και εναλλασσόμενα εκθέματα που θα κάνουν το Εκθεσιακό Κέντρο να αποτελεί σημείο αναφοράς και για τις τέχνες στην ευρύτερη περιοχή. Δίνουμε βήμα σε καλλιτέχνες ώστε το Επιμελητήριο να δημιουργήσει τη δική του Biennale. Μεριμνούμε για την τακτική και έκτακτη συγκοινωνιακή του σύνδεση με την πόλη. Στοχεύουμε στην προσέλκυση επισκεπτών από τους γύρω νομούς και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη . Δημιουργούμε λόγους για να το επισκέπτεται ο κόσμος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *