Τις πληγείσες αμπελοκαλλιέργειες στο Παγγαίο επισκέφθηκε ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης

Τις πληγείσες αμπελοκαλλιέργειες επισκέφθηκε ο βουλευτής κ. Γιάννης Πασχαλίδης.

Μάλιστα πήρε και δείγματα τα οποία μετέφερε στον ΕΛΓΑ.

Για το θέμα αυτό είπε ότι «μετά τις χαλαζοπτώσεις που είχαμε, ειδικά στο Παγγαίο, και αντιμετωπίσαμε εκεί τα προβλήματα που μπορούμε να υποστηρίξουμε του αγρότες, η τελευταία βροχόπτωση που ήταν πάρα πολύ δυνατή, δημιούργησε πρόβλημα στα σταφύλια. Πηγαίνουν τα έντομα και πολλαπλασιάζονται πάνω στο τσαμπί και δεν μπορούν, πλέον, να πουληθούν. Και γι’ αυτόν το λόγο καταστρέφεται πάλι η παραγωγή. Επισκέφθηκα το πρωί του Σαββάτου το Ελαιοχώρι, τη Νέα Πέραμο, τη Φωληά όπου εκεί έχουν σοβαρό πρόβλημα».

ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ

Και πρόσθεσε πως «Έκανα αυτό που κάνω κάθε φορά, φωτογράφισα και πήρα κάποια δείγματα ώστε τώρα που κατεβαίνω στην Αθήνα να πάω στον ΕΛΓΑ για να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε και πώς θα αποζημιωθούν οι αγρότες μας. Επίσης, υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα στη Θάσο όπου, ενώ αντιμετωπίστηκε ο δάκος, τώρα έχουμε ένα άλλο φαινόμενο, περνάει το έντομο μέσα στον πυρήνα και με τον πρώτο αέρα που φυσάει όλες οι ελιές πέφτουν κάτω. Και αυτό γίνεται σε όλη τη Θάσο. Κι ενώ πήγαινε πολύ καλά η παραγωγή, έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα. Πήρα κι από εδώ δείγματα και σήμερα (σ.σ. χθες) θα πάω στον ΕΛΓΑ να τους δείξω τα προβλήματα ώστε να βοηθήσουμε τους αγρότες. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και πάλι, να δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε.

Οι καλλιεργητές αμπελιών είναι σε απόγνωση. Με τις βροχοπτώσεις δημιουργηθήκαν ασθένειες και δεν θα έχουν καθόλου παραγωγή. Φέτος είχαμε τη χαλαζόπτωση κι έχουμε κι αυτό εδώ. Το μόνο που κάνουν οι άνθρωποι είναι να πληρώνουν τους γεωπόνους, να θέλουν να προστατεύσουν την παραγωγή τους και δεν μπορούν. Γι’ αυτό πρέπει να τους συμπαρασταθούμε. Αυτές οι παραγωγές είναι σημαντικές για την Καβάλα γιατί έχουμε τις εξαγωγές που βοηθούν στην τοπική οικονομία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *