Τις ενστάσεις του εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Γραμμένος, για τη μεγάλη χρονική διάρκεια των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου

Τις ενστάσεις του εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας κ. Γιώργος Γραμμένος για το θέμα της μεγάλης χρονικής διάρκειας των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που ξεπερνούν ακόμη και τις 6 ώρες.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «σύμφωνα με τον κανονισμό η διάρκεια των συνεδριάσεων δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 6 ώρες. Είναι 4 οι ώρες τις συνεδρίασης συν δύο παρατάσεις της μιας ώρας. Ό,τι συζητιέται μετά, είναι σύμφωνα με τον κανονισμό σαν να μην έχει παρθεί απόφαση. Το ζήτημα είναι ότι για να προχωρήσει αυτό πρέπει να γίνει προσφυγή, ένσταση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Αυτό στην πράξη δεν γίνεται, με αποτέλεσμα όλες οι αποφάσεις που παίρνονται μετά την πάροδο του 6ώρου να είναι έγκυρες. Οπότε, για το θέμα της Παναγίας και του έργου της ανάπλασης  η απόφαση είναι έγκυρη, δεν έχει προσβληθεί από οποιοδήποτε έχει έννομο συμφέρον».

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

Για τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη που συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας είπε ότι «υπήρξε ένα διαδικαστικό ζήτημα γιατί στην πρόσκληση που μας απεστάλη το θέμα ήταν διατυπωμένο διαφορετικά κι όχι όπως ήταν η εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας. Διορθώθηκε το θέμα, ανακλήθηκε η προηγούμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και στη συνέχεια ψηφίστηκε από την παράταξη του κ. δημάρχου η πρόταση που είχε καταθέσει και στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο κι έτσι σήμερα έχουμε μία αύξηση που εισηγήθηκε, πρότεινε και πέρασε η διοίκηση του Δήμου Καβάλας, 37% στα ανταποδοτικά τέλη για την Καβάλα και 45% για τον πρώην Δήμο Φιλίππων.

Ποτέ δεν υπολογίσαμε ότι η Οικονομική Υπηρεσία θα έφερνε μια τέτοια εισήγηση. Τη διοίκηση του δήμου δεν τη βόλευε η απόφαση που πάρθηκε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο κι είχε να κάνει με την αύξηση του 21%. Όταν έρχεται μια εισήγηση, εξηγεί τους λόγους της αύξησης. Δεν μπαίνω στη διαδικασία πόσο πρέπει να αυξηθούν. Εμείς μπήκαμε στη λογική ως παράταξη ότι εφόσον η Οικονομική Υπηρεσία εισηγείται μια αύξηση τελών και εφόσον πρέπει να λειτουργήσει ο δήμος, αν και η αύξηση που εισηγείται είναι κατά την άποψή μας υπερβολική, κάναμε την πρόταση που κάναμε. Από ‘κει και πέρα η Οικονομική Υπηρεσία σε συνεργασία με τη διοίκηση του δήμου, φτάσαμε στο αποτέλεσμα να επιβάλλονται αυξήσεις στους πολίτες του δήμου μας, 37% και 45%. Πετάχτηκε στα σκουπίδια μια προσπάθεια σοβαρή της παράταξής μας προκειμένου να ισοσκελίσει αυτά τα δύο πράγματα, δηλαδή και να μην έχουμε αυξήσεις και ο δήμος να μπορέσει να λειτουργήσει. Αφού αυτό πετάχτηκε στα σκουπίδια αυτή η τεκμηριωμένη πρόταση, δεν είχαμε άλλον δρόμο, αποσύραμε την πρόταση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *