Τη μετεγκατάσταση των σωματείων στον ισόγειο χώρο που ανήκει στον ΟΑΕΔ, πρότεινε ο πρόεδρος του ΕΥΚ, Κώστας Ποδάρας

Διάφορα σεμινάρια πραγματοποιεί το Εργατικό Κέντρο Καβάλας για την επιμόρφωση εργαζομένων και ανέργων. Στο πλαίσιο αυτό ζητήθηκε από τα συνταξιουχικά σωματεία να απελευθερώσουν τον ισόγειο χώρο του Εργατικού Κέντρου έτσι ώστε τα σεμινάρια να γίνονται σε αυτόν. Υπήρξαν αντιδράσεις και η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου όπως ανέφερε ο πρόεδρος του κ. Κώστας Ποδάρας πρότεινε την μετεγκατάσταση των σωματείων στον ισόγειο χώρο που ανήκει στον ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είναι σημαντικά αυτά τα σεμινάρια και αποσκοπούν στο στόχο που έχει το Εργατικό Κέντρο Καβάλας και κάθε Εργατικό Κέντρο στην Καβάλα. Μ’ αυτόν τον τρόπο εκπαιδεύονται οι εργαζόμενοι ακόμη και οι άνεργοι. Υπάρχουν προγράμματα τα οποία είναι επιδοτούμενα. Την εποχή της κρίσης όλοι χρειάζονται και την εκπαίδευση και την αμοιβή.

Εμείς σαν ΕΥΚ μπορούμε να κάνουμε κάποιες δράσεις προς τα έξω και κοινωνικές και για τους εργαζόμενους και για όλο τον κόσμο. Γι’ αυτό ζητάμε την αίθουσα. Οι άλλες δύο λειτουργούν ήδη κι επειδή κι εμείς δεν έχουμε άλλους πόρους για να συντηρηθούμε. Ειδάλλως, αν δεν κάναμε αυτές τις ενέργειες, δεν θα είχαμε τα έσοδα να πληρωθούν οι μισθοί κλπ. Θα έπρεπε να βάλουμε στα σωματεία- μέλη μας, εισφορά όπως ήταν παλιά, πριν το 2010. Αυτήν τη στιγμή τα μέλη μας δεν πληρώνουν ούτε μία δεκάρα στο ΕΥΚ. Το ΕΥΚ βγάζει χρήματα από αυτά τα σεμινάρια αναλόγως τα προγράμματα. Από 10 έως 15 χιλιάδες το χρόνο. Είναι πολλά λεφτά».

ΜΕΤΑΦΟΡΑ

Για τη μεταφορά του σωματείου συνταξιούχων σε άλλο χώρο, είπε ότι «εμείς δώσαμε λύση από την πρώτη στιγμή γι’ αυτό το θέμα. Πραγματικά χρειαζόμαστε την αίθουσα. Ο πρόεδρος των Συνταξιούχων Λιπασμάτων με κατηγόρησε προσωπικά αλλά δεν πειράζει. Εμείς σεβόμαστε τους απόμαχους της ζωής. Τους δώσαμε λύση από την πρώτη στιγμή. Ή να πάνε στον 3ο όροφο ή να πάνε στην επόμενη γωνία που την αποδέχθηκαν κι αυτοί αλλά δεν είναι δική μας αρμοδιότητα. Είναι του ΟΑΕΔ. Δεν το κάνουμε από κακία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *